"Hakem Emre'nin gazına geldi"

Spor Toto Süper Lig'in ikinci yarısına kendi evinde Fenerbahçe ile 1-1 berabere kalarak başlayan Orduspor'un teknik direktörü Hector Cuper, hakemin Emre Belözoğlu'nun gazına geldiğini söyledi.Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Orduspor, 8 Ocak Pazar günü de

"Hakem Emre'nin gazına geldi"

Spor Toto Süper Lig'in ikinci yarısına kendi evinde Fenerbahçe ile 1-1 berabere kalarak başlayan Orduspor'un teknik direktörü Hector Cuper, hakemin Emre Belözoğlu'nun gazına geldiğini söyledi.

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Orduspor, 8 Ocak Pazar günü deplasmanda oynayacağı Manisaspor maçının hazırlıklarına başladı.

Durugöl Tesisleri'nde, teknik direktör Hector Cuper gözetiminde gerçekleştirilen antrenmana, sakatlığı bulunan Fatih Tekke, Numan Çürüksu, Sedat Bayrak ile Afrika Kupası maçlarının kampı için ülkelerinde bulunan Jean Jacques Gosso ile Banahene Osei katılmadı.

Yaklaşık 1.5 saat süren antrenmanda oyuncular, düz koşu sonrasında kondisyon çalışması yaptı. Fenerbahçe maçında forma giyen futbolcular ayak tenisi ile antrenmanı tamamladı. Diğer oyuncular ise taktik çalışmanın ardından çift kale maç yaptı.

Antrenman sonrası basın mensuplarına açıklamada bulunan teknik direktör Hector Cuper, takımın Fenerbahçe karşısında oynadığı oyundan genel hatlarıyla memnun olduğunu söyledi.

Orduspor'un son maçlarda aldığı mağlubiyetlerin ardından Fenerbahçe karşısında elde ettiği beraberliğin takım adına büyük moral olduğunu ifade eden Cuper, "Bu tarz durumlarda tabiki alınacak galibiyet daha iyidir. Bir puan almış olduk.

Bunu da galibiyetlerle süslemek istiyoruz. Bundan sonra daha fazla takımı tanıma fırsatım olacak. Daha iyi sonuçlar alacağız" diye konuştu.

 

Devamı sayfa 2'de

 



Karakteri gereği hiçbir zaman o an yapılandan memnun olmadığını belirten Cuper, ''Kendi kişiliğimin takıma yansımasını isterim. Her zaman daha iyisini hedeflememiz lazım. Zaten bununla ilgili çalışıyoruz.

Oynanan futbolun her zaman daha iyisini isterim ve bunu da sahada göreceksiniz'' dedi.

''Hakeme itirazdan görülen kart hoşuma gitmez''

Culio'nun Fenerbahçe maçında gördüğü sarı kartta hakem kadar oyuncusu Culio'nun da hatalı olduğunu söyleyen Cuper, şöyle devam etti:

"Çünkü her oyuncu, her pozisyona ve her türlü şeye açık olmalıdır. Provokasyonlarda olabilir. Emre burada proveke etti. Ama karşı takım oyuncusu da buna hazır olmalıdır. Culio, aldığı sarı karttan dolayı Manisaspor maçında oynayamayacak.

Futbolcu normal pozisyon gereği sarı kart görebilir. Ama hakeme itiraz etmek gibi farklı nedenlerden dolayı sarı kart görülmesi asla hoşuma gitmez. Ancak yapacak bir şey yok. Bundan sonra bu tarz hataların yapılmaması için elimizden geleni yapacağız.''

''Sahip olduğumuz tesis Avrupa'nın birçok yerinde yok''
Fenerbahçe kalecisi Volkan'ın Orduspor aleyhindeki eleştirilerine de değinen Cuper, ''Arjantin'de bir deyiş vardır. Herkes kendi evinden ve mutfağından sorumludur.

Herkes kendi işine baksın. Bizim burada sahip olduğumuz tesisler Avrupa'da çoğu tesislerde yok. Soyunma odalarımızın durumu da gayet iyi ve modern'' şeklinde konuştu.

Taraftarın verdiği destekle sahada en iyi şekilde oynayacaklarını dile getiren Cuper, ''Taraftarın desteğini zaferle taçlandıracağız. Taraftarımızın her maçta stadı doldurmalarını bekliyorum'' dedi.

''Hakem Emre'nin gazına geldi''
Orduspor'un Arjatinli oyuncusu Emmanuel Culio ise Fenerbehçe mücadelesinde kazanmaya hak eden tarafın Orduspor olduğunu belirterek, ''Kazanmamız gerekiyordu. Ama berabere bitti.

Maçın geneline bakıldığında pozisyona giren ve üreten taraf bizim takımımızdı. Stancu'da çok güzel bir gol attı. Fakat başka gol bulmadık" dedi.

Gördüğü sarı kartta hakemin yanılgıya düştüğünü öne süren Culio, şöyle devam etti:

"Tabiri caizse hakem Emre Belözoğlu'nun gazına geldi. Çünkü o pozisyonda ben sarı kart görmeyi hak etmemiştim.
Eğer dünkü maçta Ordusporlu Culio değil de, Galatasaylı Culio olarak oynasaydım o pozisyonda bana sarı kart gösterilmezdi. Arada ki fark bu.

Ben Ordusporlu Culio olarak Emre'nin karşısında olduğum için sarı kartı hakem çok kolay bir şekilde gösterdi. Hakemlerden biraz daha dikkatli olmalarını diliyorum"

Karadeniz ekibi, Manisaspor maçının hazırlıklarına yarın yapacağı antrenmanla devam edecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler