Hacısomanoğlu'ndan çarpıcı açıklamalar...

Haber61 – Spor Servisi – Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, Mehmet Ali Yılmaz tesislerinde basın mensupları ile bir araya geldi. Hacıosmanoğlu ve beraberindeki yöneticiler 2014 – 2015 sezonun Trabzonspor’un hakem hatalarıyla puan kaybettiği karşıl

Hacısomanoğlu'ndan çarpıcı açıklamalar...

Haber61 – Spor Servisi – Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, Mehmet Ali Yılmaz tesislerinde basın mensupları ile bir araya geldi. Hacıosmanoğlu ve beraberindeki yöneticiler 2014 – 2015 sezonun Trabzonspor’un hakem hatalarıyla puan kaybettiği karşılaşmaları izledi. Bu görüntülerin ardından konuşan Hacıosmanoğlu, “ Sözlerimize başlamadan önce Can kardeşimize Allahtan rahmet diliyorum. Bu tür ahlak dışı harketlerin cezaları bellidir. Bunların  aynısın ülkemizde uygulnamasını gönülden istiyorum. Evet; bir görüntü seyrettiniz bu bir senaryo değil. Fair Play ile çıktığımız bir Süleyman Seba ligin böyle bir isimli sezonda adil olunması gerekli. Biz konuşuyoruz ve karşılığında ceza alıyoruz. Konuşmalarımıza sevdalısı olduğumuz Trabzonspor adına.”dedi.

Yazanlar çizilenler yöneteceklerde hata yapa biliyor diyen Hacıosmanoğlu, “ eğer hatalar tek bir takım üzerinden gidiyorsa buna haksızlık denir. Biz ve bizim gibi takımlarında kamu oyunda haklarını aramasına olumlu tepki vermesi gerek. Şuan seyretmiş olduğunuz karşılaşmaların 10 tanesinde hata var diyelim peki diğerleri. Ligin ilk maçı Erciyes maçında kaleci ile karşı karşıya kalan Deniz kardeşimiz kaleciden bir hareket gördü. Ne kart vardı ne penaltı oyuncumuz sakatlandı. Trabzonspor’umuzun 2 puanı gitti. Başakşehir maçı; Trabzonspor’un nizami golu verilmiyor iki puan gidiyor oldu 4 puan. Hakem hataları bir sonraki maç yine hata kaçan 2 puan oldu 6 puan. Bursaspor maçında öyle bir penaltı veriyor ki kalecimizin parmaklarının ucu değiyor hemen penaltı.”dedi.

Hacıosmanoğlu, “ Fenerbahçe kalecisi Karabük oyuncusuna sevgili gibi sarılıyor; karşılıgın penaltı yok. Balıkesir lige yeni geldi umarım kalıcı olur. Burada bir penaltı veriliyor. 5 dakikada gol yiyoruz bir 2 puan daha gidiyor. 6. hakemden bahsediyoruz. Eskişehirspor maçında top direkten dönüyor. Cardozo gol atıyor; kafasından büyük topu görmüyor golü vermiyor. 6 hakem diğer maçlarda konuşmuyor diyorlar Trabzonspor diye konuşuyor. Bu Trabzonspor’a verilen 6’ncı hakem Trabzon bölgesi çıktı. Bende aradım onu Akçaabatlı onu da aradım. Nizami golü vermedin vicdan hatası çektiniz mi dedim “ evet bir hafta uyuyamadım” dedi. Bizim burada söylemek istediğimiz burada hakem hatalarından kaybediyoruz. Rakiplerimize ne yapıyorsunuz ram tersini yapıyorsunuz. Eğer bu böyle olacaksa yarış böyle devam edecekse kural koysunlar biz 3 takımları yarıştıracağız. Anadolu takımlarını ayrı bir statüye koyun bizde buna göre yatırım yapalım. Uğraşmayalım. Ama bu şekilde Türk futbolu nere gidecek diye merak ediyorsanız hiçbir yere gitmez. Bizim TFF başkanımıza spiker soruyor ligin üstünde iki takım güzel gidiyor. Altta iki takım gidiyor diyor. Bu sözler sizce güzel mi? Biz Avrupa’da Türkiye’yi temsilen 2 yıldır çok iyi puanlar topluyoruz..”şeklinde konuştu. 

Yine PFDK’ya biz sevk edersiniz diyen Hacıosmanoğlu, “ Biz konuşuyoruz ve yine ceza alacağız. Olsun bunlardan korkmuyoruz. Hakem hatalarını yapan arkadaşlarımızı basit yapıp geçiştirmek yapmasın. Eğer bunlarda hataysa Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş’a da yapılsın. Eğer bu hatalar korunuyorsa bu dediklerimiz doğrudur. Biz bir şekilde bu hatalardan çıkarız. Ama Anadolu takımları zor durumda bu adamların haklarını yemeyin. Hak yiyenin yanında kalmadı ve bundan sonra hiçbir şekilde de yanında kalmayacak. Bana komik bir ceza veriyorsunuz. Hakem aramak disiplin kurulu raporunda yok yeni koyuyorsunuz. Bunu neye göre verdiniz. Bülent Yıldırım raporuna yazdı mı? Biz hakem arkadaşlarımızı maçtan sonra tebrik edelim. Ama sağ duyulu tüm insanlarda biliyorki, sahada tiyatro yapılıyor. Ben Tük futboluna girdiğimden beri içim nasılsa dışımda o ben sizler gibi kapılar arkasında konuşmuyorum. Ben çok sevdiğim Trabzonspor sevdalılarına bekledikleri hakkı vermemenin üzücülüğünü yaşıyorum.”dedi.

Hacıosmanoğlu, “ Şunu da demiyoruz bizim rakiplerimize verilen puanları neden veriyorsunuz demiyoruz. Sizin yaptığınız adaletsizlikler nedeninden dolayı ligde olacak yerde değiliz. Ama elin oğlu dünya yanlışlıklarında başkanlarına sahip çıktıklarında Trabzonspor sevdalısı olduklarını söyleyenler destek vereceğine eleştiri alıyoruz. Neden sizin tük futbolunu iyi yönetemediğinizden dolayı. Tarihe baktığınız zaman tecelli edecektir biliyoruz yine edecek. Biz çok şey kaybettik ama ahlaklı bir Türk futbolu sizin elinizde. Burada tüm kabahatler hakemlerin değil onları yönetenlerdir.”İfadelerine yer verdi. 

Hacıosmanoğlu, “  Cezalardan bizi yıldıracağınızı sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Bu bir dava ve bu dava için biz kapalı ceza yatmaya da razıyız. Beşiktaşlı bir hakemi nasıl Beşiktaş Trabzonspor maçına verirsiniz. Aradım MKYK; neden bunu verdiniz dedim Mete Kalkavan’ı güzel maç yönetecek dediler. Bu adam hep o maçta hem da Sivas maçında bitirdi. Bu adam her iki maçta bizim lehimize bu kararları verseydi bu adam maç verir miydiniz? Sizin 3 Temmuz sürecinde almadığınız adil kararları Türk futbolunu nereye taşıdığını gördük. Hem sahadaki vermiş olduğunuz yanlış kararlarla hem içimizdeki yandaşlarınız ile mücadelemiz devam edecek. Yine Aynı spikerin sorduğu soruya UEFA kapandı ama FİFA’dan bir şey gelebilir dediniz bilemiyorum dediniz. Bakın bu düşmanlığın 3 Temmuz dan geliyor.”ifadelerine yer verdi.

Hacıosmanoğlu, “  Avrupa’da tuttuğumuz avukatlar bize 2 takım geldi almadık ama siz beni seçtiğiniz için büyük baskılar göreceksiniz; sonra o avukat dava karara bağlanana kadar sizle birlikte olacağız ve para almayacağız dediler. Hiçbir sorunumuz kalmadı kulüp içerisinde yapmış olduğumuz işlerler ile öne geçti. Trabzonspor sorunları aşamasın diye içimizdeki engel olmaya kalktılar. UEFA; Beşiktaş ve Galatasaray’ı davet etti. Bizim borcumuz olsaydı bizi de bu toplantıya çağırırdı. Siz öyle şeyler yaptınız ki; UEFA bizden nezaketten savunma istedi. Ama siz Trabzonspor ile bu şekilde uğraşmaya devam edin. Siz böyle yaptıkça biz daha geniş bir şekilde bir arada duruyoruz.”şeklinde konuştu.

Hacıosmanoğlu, “ Biz karşı olan hırsın sebebi Avrupa’dan gelecek olan cezalardan dolayı. CAS’tan gelecek olan cezaları bildikleri için. Bu durumdan sonra Trabzonspor’un yapacaklarını göreceksiniz. Bizim TFF’de bir temsilcimiz yok. Olsa görürdük. Ama Trabzonspor’a muhalefet olanların temsilcileri var. Ben orada olsa o hataları yapanlar oralarda rahat olmaz bu yüzden bizim orada bir temsilcimiz yok. Havuzun maddi boyutuna bakmayın Türk Futbolu buzlu havuzun içinde. Türk futbolunu bu havuzdan çıkarmamız gerekli burada boğuluyor. Bu tür havuz konuşmalarını da ciddiye almıyoruz. Zaten bir ihale var bunun dışında bir hareket olmaz.”dedi.

Hacıosmanoğlu, “ Özer bizim oyuncumuz bon servisi almaya çalıştık ama alacağız. Ben bu toplantıyı ertelemiştim. Bana MKYK başkanı “ikinci yarıda hakem hatası olmayacak” dedi bende bu neden bu toplantıyı bu zaman kadar erteledim. Metin benim çok sevdiğim bir kardeşim bana ve kulübe menajerlik yapmıyor Metin bana çok sevdiğim bir arkadaşımın emaneti ben var olduğum sürece onu göreceksiniz ama menajer olarak değil. Her türlü kirli işler yapan başkanlarına millet sahip çıkıyor. Bize kendi camiamız destek vermiyor. Bana diyorlar ki sen kimsin takımı sahadan çekeceksin. Ben yönetimimle bu kararı vere çekerim. Takımın en sert oyuncusu Aykut derler komanda teakwandocu diyorlar ama Fenerbahçe maçında yediği şamarı biliyoruz. Kartlıktı ama görmedi.”ifadelerine yer verdi. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler