Hacıosmanoğlu'nu yüzüne bakmıyorlar

Trabzonspor son dönemlerde yoğun bir gündem yaşıyorBordo mavili takımın mevcut yönetiminin eski Başkan Sadri Şener hakkında suç duyurusuyla başlayan fırtına dinmek bilmiyor. Önceki yönetim ve Trabzonspor camiasının büyük bir bölümünün Hacıosmanoğlu'na tep

Hacıosmanoğlu'nu yüzüne bakmıyorlar

Trabzonspor son dönemlerde yoğun bir gündem yaşıyor

Bordo mavili takımın mevcut yönetiminin eski Başkan Sadri Şener hakkında suç duyurusuyla başlayan fırtına dinmek bilmiyor. Önceki yönetim ve Trabzonspor camiasının büyük bir bölümünün Hacıosmanoğlu'na tepki göstermesiyle ve mevcut yönetimin cevaplarıyla devam eden gerginlik yönetimden istifa eden Engin Kara'nın Haber61 TV'ye yaptığı açıklamalarla daha da artacak gibi gözüküyor.

Trabzonspor'dan istifa ettikten sonra yönetime karşı yaptığı çıkışlarla gündeme gelen yönetici Engin Kara en başından başlayarak Trabzonspor'daki kaos ortamını Haber61'e anlattı. 

BİZE OY VERENLERDEN ÖZÜR DİLİYORUM!

Mevcut Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu'nu 3-4 yıldır tanıdığını söyleyerek sözlerine başlayan Kara, " Daha önceden bir tanışmamız var. Futbol Federasyonu seçimi öncesi ben, İbrahim Hacıosmanoğlu ve Sebahattin Çakıroğlu bir araya geldik.  O zaman ben de Yalıspor’da kulüp başkanıydım ve bir çok 2. Ve 3. Lig takımının da yönetim kurulu üyesiydim. Türkiye’deki 92 kulübün adına görev yapan 9'üyeden  biriydim. Artı Türkiye Futbol Federasyonu alt ligler komisyon  üyesiydim. Ben o zaman onu tanıdım. Fazla bir samimiyetimiz olmaması dolayısıyla ara ara görüşüyorduk. O telefonla arıyordu ben onu arıyordum. Trabzon’a geldiği zaman misafir ediyordum onu. Şu son süreçte öyle bir tanıdım ki. Bütün bize oy veren ve güvenenlerden özür diliyorum. Burada çok büyük hata yaptık. Tanıyamadık bu insanı. 10 ay birlikte olduk. Bu birlikte olduğumuz sürede çok şey gördük öğrendik."ifadelerini kullandı.

MUHARREM USTA AÇIK ARA KAZANIRDI

Seçimde başkanlığa aday olan Muharrem Usta'nın normal şartlarda açık ara seçimi kazanabileceğini vurgulayan  eski yönetici Engin Kara  Hacıosmanoğlu yönetiminin görevekulübün 4 etkili ismi sayesinde bu  seçildiğini açıkladı.

Kara sözlerine şöyle devam etti; " Biz yönetim kurulu çalışması yaparken gerçekten bizim listemize kimse girmek istemiyordu. Benim önerdiğim isimler kefil olduğum isimlerden bir liste yaptık. İşte en son dün basında okudum. Hayrettin Hacısalihoğlu’nun hakkında çıkan ve ona yapılan haksızlığın canlı şahitlerden biri benim. Ben kendim aradım Hayrettin ağabeyi.Görüşmek için randevu aldık. Sevdiğim bir büyüğüm. Ona karşı ayrı bir sempatim var.

40 senesi Trabzonspor’da geçmiş. Bizler onun kadar Trabzonsporlu değiliz. Asbaşkanken yaptıklarını biliyorum. Ama talihsiz bir olay yaşandı Divan Kurulu'nda. Sayın Hacısalihoğlu eniştesini zoraki bizim listeye vermiş diye haberler çıktı. Bunlar tamamen yalan ve demogojıden ibarettir. Gündem yaratmaktır bana göre. Gündem değiştirmektir. Sayın başkan İstanbul’dan Trabzon’a geldiğinde beni aradı. "Nerdesin ben Trabzon'a geldim"dedi Bende Aynı gün Hacısalihoğlu ile görüştüm. Trabzon'da bir kafede oturduk. Murat Türköz’ü Adnan Demir ben İbrahim Hacıosmanoğlu Fikret Yavuz Sebahattin Çakıroğlu oturduk. Biz tabi Hayrettin Abiye İbrahim Hacıosmanoğlu’nu anlatıyoruz. Allah için doğruyu konuşmak gerekirse bizim tek amacımız bu seçimi kazanmaktı. O toplantıda bu yöneimin iddia ettiği gibi bir olay yaşanmadı.  Eski asbaşkan bizden bir talepte bulunmadı.Aksine tüm teklifleri biz ona yaptık.Buna eniştesinin yönetime girmesi de dahil.Hatta Basket takımı yada 1461 Trabzon'u bile teklif ettik ona, ancak eski asbaşkan Hacısalihoğlu  hiç birinide kabul etmedi eski asbaşkan.

1,2,3,4 numaralı sandıklarda bize oy çıkmasa seçimi alamazdık. Muharrem Usta açık ara kazanırdı. Bu sandıklara baktığımızda bunlar eski Divan kurulu Trabzonspor’un eski ve etkin isimleri. Hayrettin Hacısalihoğlu, Serdar Bali, Yusuf Hayırlıoğlu, Mahmut Aksu, Muharrem Saka. O söylemiş olduğu bu 4 sandıktır. Sandıkların oyları bellidir. Bize ne kadar oy çıktığı belli kamuoyu da o sandıklarda kimlerin oy kullandığını biliyor. Bu sandıklarda bize bu kadar oy çıkmasında etkisi olanlar Hayrettin Hacısalihoğlu, Mahmut Aksu, Fikret Yavuz, Muammer Saka’dır. Bu isimlerin seçimi kazanmamızda katkıları oldu. 13. Sandık falan hikaye. Bize 4-5 sandık seçim kazandırdı. "dedi.

BİZİM TANIDIĞIMIZ VE ŞİMDİKİ HACIOSMANOĞLU FARKLI

Engin Kara yönetime yönelik yaptığı açıklamada Hacıosmanoğlu'nun tamamen değiştiğini belirterek "Bizim tanıdığımız Hacıosmanoğlu ile şimdiki arasında dünya kadar fark var. İnkar edemediğimiz bir fark. Sokaktaki insan bile bunu söylüyor. Söyledikleri ile yaptıkları arasında tezatlar var."şeklinde konuştu.

KÖKSAL GÜNEY İSTİFA ETMELİ!

Kara, " Birkaç olayın haricinde Hacıosmanoğlu ile hiç tartışmam olmadı. Ben her gün işime gitmeden kulübe giderdim. Kulüpte her şeyden haberi olan tek yönetci bendim. Herkes beni arar benden haber alırdı. Benden öğrenirdi. 3-4 gün öncede bir olay oldu. Bu olay doğrudur. Şöyle ki; Yusuf’un Trabzonspor'la 4 yıllık sözleşme imzalamasının ardından haber kulübün internet sitesine atıldı. Yusuf'un sözleşme imzalamasını Trabzonspor sitesinden öğrenen Genel Sekreter Köksal Güney bu duruma sinirlenerek basından sorumlu Gökhan Dinç'e sert şekilde çıkıştı. Sonrasında da Güney gidip Dinç'i azarlıyor "Sen kimsin de bana sormadan bu resmi siteye atıyorsun" diye. 

Dinç'te ona "benle ne işin var git başkanı ara ona sor" diye güzel bir cevap veriyor. Köksal Güney’de "başkanına mı güveniyorsun" diye çıkışıyor. Dahadasinirlenen yönetici Güney Basın sorumlusu Dinçe  "Buradan Ya sen gideceksin ya ben" diyor. Bunun üzerine Basıhn sorumlusu Dinç  eşyalarını toplayıp gitmeye kalkıyor. Haberi alan Kulübün CEO'su Burak Gürdal arıyor Dinç'i telefonla arıor ve "Gitme bekle sana ihtiyacımız var diye motive edip geri getiriyorlar. Dinç gitmediğine göre bana göre Köksal Güney’in istifa edip gitmesi gerekiyor."ifadelerini kullandı.

Yönetimin bu kadar olan bitene rağmen hala daha koltuğa yapıştıklarını belirten Kara Köksal -Dinç tartılması gibi bir çok olayın yaşandığını da söyledi.

Trabzonspor'un kaos ortamına süreklendiğini vurgulayan Kara " Bu tür nice olaylar var. Ben onlardan yaş olarak küçüğüm. Asbaşkan ve genel sekreter olsun. Asbaşkan milletvekilliği yapmış, kendisi doktor. Bende Akçabatlıyım o da Akçabatlı. Ben yemin ediyorum Allah bana böyle bir asbaşkanlık nasip etmesin. Onlara başkan tarafından yapılan hakaretleri herkes biliyor. Hala daha o koltuğa yapışmaları manidar.

 Faruk Özak, Trabzon’a ve Trabzonspor’da çok görevde yer almış bir büyüğümüz. Herkesin bir hatası olur. Düşmez kalkmaz bir Allah’tır. Asbaşkanımız bir açıklama yapmıştı. Yen kırılır içinde kalır diye.

Bu hataları kendi camiamızın içine tartışılması gerekiyor. Birilerinin ismini birilerini karalayarak gündem değiştirmek olmaz. Ben mevcut başkanı da Faruk abiyide tanıyorum. Bana göre başkan Hacıosmanoğlu eski bakan Faruk Özak üzerinden prim yapmaya çalışıyor. Özak Trabzonspor’a çok şeylerde vermiştir. Kaybetmişte olabilir. Özak’ı bizde eleştiriyoruz ama düşmanlarımıza koz verecek şekilde yapmamız yanlış. Kimliğinde Trabzon yazmayan Trabzonspor taraftarları eziklikler içinde. Bizi çok kötü bir kaosa soktu ve ilerliyoruz bu kaos içinde."dedi.

HACIOSMANOĞLU KAPIYI KAPATTIRIP BASKI YAPTIRDI

Kulübe getirtilen denetçilerin özel olduğunun altını çizen Kara bunun art niyetli bir iş olduğunu dile getirerek şöyle konuştu " Bana göre içişleri bakanlığından değil başkan tarafından özel denetçiler getirildi. Özel oda tahsis edildi. Bana göre art niyetlidir. Ben bir olaya şahit oldum. Şöyle ki; şuan ki Sadri Şener davasını başlatan avukat Fuat Göktaş denen bir arkadaştır. O dosyanın avukatı. Ve şu anda kendim Trabzon’a aciz bir durumda olduğumuz için değil ama Trabzonspor olarak düştüğümüz durum bu.

Baş danışman olarak getirilen Serhat Altıncı diye bir arkadaş var. Bizimde gençlerimiz var dışarda ana dili gibi yabancı dilkonuşan. Avukat Fuat Göktaş ile bu Serhat Altıncı bir araya gelip Fatih Şahinoğlu’nu bir odaya kapatıp çocuğa orda baskı yapıp konuşturmaya çalıştılar. Bu başkan Hacıosmanoğlu isteği ile yapıldı. Bu dava dosyası hakkında kimsenin bilgisi yok herkesi tutup sorun. Bu yönetimde çok değerli arkadaşlarımız da var 1 kuruş etmeyen arkadaşlarda var. Tekiddiaları eski başkan Sn Sadri  Şener kulübü çaldı. Böyle bir şey olduğuna ben inanmıyorum. Ancak mevcut yönetim herkesi böyle susturdu. Sadri Şener bu kulübe hizmet etmiştir. Para bağışlamıştır borç yapmıştır. Bunu kimse sorgulayamaz. Hataları var mıdır, vardır. Ama başarıları da vardır. Eğer bu davada hata çıkmazsa bu yönetim kurulundakiler ne yapacaklar merak ediyorum.

ZARRAB KULÜBE BAĞIŞ YAPTI AMA!..

Başkanın kongre öncesi çok büyük konuştuğunu belirten Kara, " Bizim kongre öncesi seçim çalışmalarında başkanın çok büyük bir lafı var. "Trabzonspor koltuğu Türkiye’deki 10’uncu büyük koltuktur" dedi. Bunu slogan haline getirip buraya geldi. Başkan Hacıosmanoğlu'nun kulüpten ne kadar alacağı var bilmiyorum.Ancak  bazı şeylere tanık oldum. 7 ya da 7,5 Milyon TL'lik çekleri "yazdırdı . Muhasebedeki arkadaşlara  "Bunları bunları benim adıma yaz,bana getir" dedi. Bu paralar  hibe mi yoksa borç mu  geliyor bilinmiyor. Bunları kamuoyuna söylüyorum. Bunlar kimin hesabına geldi bilmiyorum. Çünkü gelen para amatör branşlara Zarrab tarafından bağış yapıldı. Zarrap'ın sponsor olduğu söyleniyor. Ben amatör branşlar sorumlusuyum ama benim imzam yok altında. Bu kadar da tesadüf var. Gökdeniz’den gelen 600 Milyar kesinlikle borçtur."ifadelerini kullandı.

HACIOSMANOĞLU'NUN YÜZÜNE BAKMIYORLAR

Kara yönetim olarak düşünmeden ve düşüncesiz hareket edildiğini ifade ederek  " Hem Tolunay hem de Genel müdür konusunda yanlış yapıldı. Kafkas'ın davadan vazgeçmesi için bşkan Hacıosmanoğlu Dünya kadar insan araya soktu. Artık o araya koyduğu adamlar bile Hacıosmanoğlu’nun yüzüne bakmıyor. Tolunay hoca konusunda çok hata edildi. Trabzonspor’u büyük bir zarara uğratıldı. 2010-11 senesinin şampiyon yapan yönetimin hataları olabilir ama bu şekilde eleştirilemez . Böyle bir durumda çağırırsın herkesi kendi içinde bunu halledersin. Bunun bugün mahkemeye verilmesinde benim imzam yok. Mahkmeye de bizzat dosyayı Hacıosmanoğlu ve Göktaş vermiştir. Hiç bir yönetici  dosyanın içeriğini bilmiyor. Zaten hiçbirine ne haber nede bilgi verildi. Hatta  Yönetim Kurulu kararı bile alınmadı.  Ben 3 toplantıya katılmadım diye benim yönetim kurulu üyeliğim düşürülmesi için imza topladılar. Bunlar yanlış hareketler."dedi.

BAKAN  ARADI RİZE'YE OYUNCU YOLLADI

Kendisine göre Trabzonspor’un iyi bir durumu olmadığını belirten Kara, "  Ben şunu söyleyebilirim hislerim beni yanıltmaz. Ateş olmayan yerde duman tütmez.  Ben kimse ile hareket etmiyorum. Ben tek başımayım. Sebahattin abiyle görüşüyorum, fikirleşiyoruz. İyi ki onu tanmışım özü sözü bir insan. Hacıosmanoğlu’nun bana tek artısı bu olmuştur. Onun sayesinde Çakıroğlu’nu tanımışımdır. Sezon başında tüm transferlerden haberim vardı.

Geçtiğimiz sezon devre arasında transfer komitesindeydim. Biz İstanbul’a gittik Kasımpaşa ile görüştük. Özer ile Aykut Akgün'ü takas edecektik. Kasımpaşa ile anlaştık Özer’i bonservisi ile alıp hiç para ödemeden Aykut la takas yapacaktık. Kasımqpaşa ile anlaştıktan sonra  Başkan  Hacıosmanoğlu ile görüştük olayı anlattık o da bize tamam dedi. Ama ertesi gün başkan Hacıosmanoğlu, Rize milletvekili  Bakan Hayati Yazıcı’ya söz verdiği için Aykut Akgün’ü zoraki kiralık olarak Rizespor’a yolladık.  Şimdi de Özer’in bonservisini almaya çalışıyor. Bunlar Trabzonspor’a hep zarar. Aykut’ta Özer’de bizim çocuğumuz. Aykut ağlayarak gitti Rize’ye. Biz anlaşmıştık takas edilecekti. İki tarafta anlaşmıştı. Sözünü yememek için oyuncumuz Rize’ye gitti."İfadelerini kullandı.

HANİ 1 MİLYON YÜRÜYECEKTİ

Başkanın gerekirse 1 Milyon kişiyle yürüyeceğiz dediğinin altını çizen Kara," Bende demiştim ki 500 Bin kişi yürüyelim ama Kadıköy’de yürüyelim. Ama iptal oldu neden iptal oldu. Tüm derneklerle görüşmeler yapıldı toplantılar yapıldı her şey ayarlandı. Ama neden olmadı bende soruyorum Hacıosmanoğlu’na. Trabzonspor’un şike ile ilgili büyük yürüyüşü niye yapılmadı? Ses getirecek bir organizasyondu.

Bana göre başkan Hacıosmanoğlu'nun gönlünde bir aslan var. Bana göre Trabzonspor onun için bir araç." Asıl hedefi başka yer.Onun için Anadolu kulüpleriyle sıkı fıkı. Onun gönlünde başka bir yer var.dedi.

Teknik direktör Hami Mandıralı konusunda yaşanan karmaşaya da değinen Kara ; "Hami’ye zarar verir aslında bu konuşmalar. Mahallemin çocuğu konuya çok girmeyelim. Hami’nin göreve gelmesin hiçbir yönetim kurulu üyesinin müdahalesi yoktur. Bunları konuşuyorum ama yönetim kurulunda bazı şeyleri dışarı vuramıyoruz. Ben kendi adıma konuşuyorum.

ŞENER'E BÜYÜK HAKSIZLIK YAPTIK

İbrahim Hacıosmanoğlu’nun arkasında durmakla çok büyük hata yaptık. Onun yanlışı da doğrusuda bizimdi. Şimdi hürüm konuşabiliyorum.  Vicdan azabı çekiyordum. Hangi kulübe bugün gitseniz misafiri geliyor. Alkol kullananı vardır içki içeni vardır. Abartılı şekilde içki çıkmamıştır kulüpte. Çıkanlarda gizli değildir. Rafta duran misafirler için duran içkilerdir.Onlarda toplasan 3-5 şişe. Çoğuda boştu zaten. Olayı yönetim abarttı. Basında bunu yazdı.

Bakın şimdi  Futbolcular içki içmiyor mu? Kulüpte de içiyor dışarda da içiyor. Odasında da içiyor. Hadi engelle o zaman onları da. İçmek isteyen içer karışamazsın."dedi.

1461 HACIOSMANOĞLU'NUN UMRUNDA DEĞİL!

Kara, "1461 Trabzon bile bile küme düşürüldü. Ayhan Alemdaroğlu gerçekten iyi tecrübeli bir hocaydı. Kadir Özcan başa geldiğinde oda yardımcı olarak gelmişti. Başkan Şaban Bülbül ile Nihat Demir her gün odama gelir konuşurduk. Transfer yapılması konusunda fikir birliğine vardık. Maalesef  A takıma 7 oyuncu alındıktan sonra 1461 e devre arasında  transfer yapamadık  . Elazığspor’un A2 takımında oynayan çok iyi bir santrafor vardı. Batuhan’ı vereceğimiz zaman takas edelim dedim. Birilerinin umrunda olmadı. Bu takım göz göre göre düştü. .

 Sezon başı seçim arifesinde Murat Türközü, İbrahim Hacıosmanoğlu ve Sebahattin Çakıroğlu bir araya geldik. Artık liste yapmamız lazımdı. Her şeyi vadediyoruz ama liste yapamıyoruz. 1461 Trabzon senin, basket takımı senin o senin bu senin. Şaban Bülbül’ü ben kendim getirdim Nihat Demir ile. Dedim gel liste yapamıyoruz.  Bu zihniyet devam ederse takım oradan da düşer diye düşünüyorum. 1461 Trabzon mevcut başkanın hiç umrunda değil. İstanbul’da Beylerbeyi kulüp başkanı yakın bir arkadaşımız. Bu o zaman 1461 yerine pilot takım olması için  Beylerbeyi ile konuştu ama olmadı. Ters düşünce olmadı bende çok büyük kullanıldım. Kendi yapamadığı işi bana yaptırdı.

Haluk Ulusoy isminin tesislerden kaldırılmasının mimarınında başkan olduğurna değinen Kara  Buradan Serdar Bali’ye de çok teşekkür ederim. Tesislere bak dedi ismi kaldırmışlar mı. Ertesi gün Metin Kazancı aradı böyle böyle bir durum var diye. Haluk Abinin biz ismini oradan silmedik o Trabzon için bir değerdir. Galatasaray kongre üyesi olabilir. 1461 Trabzon tesislerine Mustafa Gedik o tesisleri de Kadir Özcan yapın ismini dedik. Ömür boyu yaşatalım dedik."ifadelerini kullandı 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor