Hacıosmanoğlu yürüyüşe katılacak mı?

Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu katıldığüı bir TV programında önemli açıklamalarda bulundu.Hacıosmanoğlu, Trabzonspor taraftarının cumartesi günü düzenleyeceği yürüyüşe yönetim kurulu olarak destek vereceklerini söyledi.Hacıosmanoğlu'nun açıklam

Hacıosmanoğlu yürüyüşe katılacak mı?

Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu katıldığüı bir TV programında önemli açıklamalarda bulundu.

Hacıosmanoğlu, Trabzonspor taraftarının cumartesi günü düzenleyeceği yürüyüşe yönetim kurulu olarak destek vereceklerini söyledi.

Hacıosmanoğlu'nun açıklamaları şu şekilde;

LOBİSİ OLANLAR ŞİKE SÜRECİNİ İYİ YÖNETTİ

Lobisi olanlar olayı çok güzel yönetti. Yasa değişti şike cezası düştü. 1 sene ile 3 sen arasında kalsa yine iyi. 5 seneye kadar olan suçlardan tutuksuz yargılanabiliyorsun. Fenerbahçe kulübünün başkanları mütemadiyen yaptıkları için içeride onlar kaldı. Yasa değişmeseydi çoğu herkes çıkacaktı. Yeni çıkan kanuna göre tahliye oldular. Suçlarını ört bas edecek bir ortam yarattılar.

YARGITAY PARALEL DEVLET ORTADA YOKKEN TARİH VERİ

Yargıtay kararı beklenecek dendi. Yargı kesinleşmeden kimse suçlu değildir dendi. Yargıtay kararı onayladı şimdi de bir paralele devlet çıktı Fenerbahçe başkanı ile konuşan. Fenerbahçe başkanı o dönemde farklı farklı çok sayıda telefon numarası kullandı. Onlar istedi bunu. Kimse sizin adınıza sizin ses tonunuza tıpa tıp benzeyen insanlarımı buldular. Bugün paralel devlet ortada yokken Yargıtay başkanı bu tarihi verdi bu biliniyordu. Fenerbahçe başkanı yurt dışından ben ne zaman yatmaya geliyorum dedi. Şimdi paralel devlet bize operasyon yaptı deniyor. Bizim futbol olarak bağlı olduğumuz kurumlar var. Şikeyi bütün bu kurumlar onayladı. Kamuoyunu yönlendiremezsiniz zaten. Türk futbolu temizlemek istiyorsanız doğru kararları vermelisiniz. Bizim federasyonumuz bu kararları vermemek için diretiyor.

TAHKİM KURULU BAŞKANINDAN ADALETLİ KARAR ÇIKMAZ

Spro hukukçularının imzası var. Bu imzalardan biride tahkim kurulu başkanının. O tahkim kurulunda adaletli karar çıkmasını bekliyoruz. Çıkmaz ki. Bakmak istediğiniz açıdan bakarsanız o açıdan görürsünüz. Etik kurulundaki insanlar art niyetli insanlar değil. Onlar da mı paralel devletin adamı.

TRABZON BU ÜLKENİN MİHENK TAŞI

Trabzon bu ülkenin mihenk taşlarından biridir. Bu ülkeye Trabzon her zaman lazım. Ama ne hikmetse bu ülkede iktidarı muhalefeti ayrım yapmadan Fenerbahçe taraftarının 20 milyon taraftarı var ve bir oy kaygısı içindeler. Bir kere Trabzon 2010-2011 sezonunda mağdur edilmiştir. Gibi bir cümle ağzınızdan çıkmayacak. Oy kaygısı ile Fenerbahçe lehine açıklama yapacaksınız. Bu ülkede namuslu ahlaklı futbol taraftarı var. Trabzon sadece Trabzon’da sevdalıları olan bir takım değil. Trabzonspor tüm dünyada sempatizanı olan bir takım.

YÜRÜYÜŞTE TARAFTARLA BİRLİKTE OLACAĞIM

Trabzonspor taraftarı cumartesi hakkını aramak için toplanacak. Bende yönetim kurulum ile onlarla birlikte olacağım.

MASUM İNSANLAR İÇERDE YATARKEN...

Ne masum insanlar içerde yatarken Cumhurbaşkanı af çıkarabilir diyorlar. Onlar içerde yatarken, Bu ülkenin Genelkurmay başkanı içerde yatarken sen nasıl asker kaçağı bir şahıs için af çıkar diyorsun.

UEFA VE FİFA’YA BAŞVURU YAPACAĞIZ

Daha önce karşılıksız olarak Trabzonspor için mücadele veren arkadaşlardan rica ettik. Onlar buradaki çalışmaları yürütecekler. Ama birde Dünya çapında bir ayak var. Orada da çalışmalarımızı yaptık. Beraber hem Türkiye’de hem yurt dışında çalışmalarımızı yapacağız. Önce yurt içinde başvuru yapmamız gereken yerlere başvuru yapıp daha sonra UEFA ve FIFA nezdinde başvurularımızı yapacağız. Bizim hem Türkiye’de hem yurt dışında kurduğumuz ekiple çalışmalarımızı yapacağız.

BİZİM DERDİMİZ KUPA DEĞİL

Ben hep kendi içimizde çözelim bu işi dedim. Ama bunun karşılığını göremedik. Biz bu sorunu çözemedikten sonra Trabzonspor’un başında olmamızın bir anlamı yok. Bizim derdimiz kupa değil. Biz bu kirli düzenin temizlenmesini istiyoruz. Öyle bir noktaya geldik ki şike meşru olarak görülmeye başlandı. Biz bunu temizlemezsek bir manası kalmaz. Olayın özünü kaybetmiş oluyoruz.  Sadece kupa değil. Biz bu şike direncini kırmalıyız. Yoksa birkaç seneye bu olaylar unutulur, her şey eskiye döner.

SİYASET FUTBOLA MÜDAHALE ETMİYOR

Futbol dernekler yasasına göre yönetilir. Türkiye’de birçok dernek var. Sadece futbol dernekleri yok. Futbolun başındaki insanlar bu derneklerden maddi kazanç peşinde koşuyorlar. Bunu da başarmak için iyi sonuçlar almaları ve başarılı olmaları gerekir. Bu şike olayları da bu nedenle çıkıyor.  Siyasiler futbola müdahale etmiyor. Kendi çıkarlarını düşünen insanlar eninde sonunda siyasete burun buruna geliyor. Ondan sonra siyaset futbola müdahale diyor deniyor.

TRABZONSPOR’UN TRİLYONLARI ÇALINDI

Çalınan şampiyonluktan ziyade takımın sürekliliğini bozuyorlar. 1996’da 2004’de ve 2011’de kurduğumuz takımlar çok seneler şampiyon olacak düzeyde takımlardı. 2011’de kurduğumuz takım Galatasaray’ı taşıyan takım. Ancak yapılanlarla bu takımlar heba oldu. Bizim bu konuda kayıplarımız çok büyük. Trabzonspor’un elinden sadece kupası değil trilyonları çalındı.

TRANSFERDE HANGİ OYUNCULARLA GÖRÜŞÜLDÜ?

Maksi Lopez’le görüşmedik. Trabzonspor’un ihtiyacı olan türde bir oyuncu değil. Gomis’le ilgilendik ancak fiyatı biraz fazla gelir. İlgilendiğimizi oyuncular var. Alındıktan sonra açıklanırsa daha iyi olur önce duyulduğunda sorunlar çıkıyor.  Demba ba ile anlaşmıştık orada da şanssızlığımız Morinho bırakmak istemediğini söyledi. O nedenle anlaşamadık. Torres’in sakatlığı nedeniyle alamadık yoksa imza attırmıştık. Trabzonspor’un ihtiyacı olan türde oyuncularla görüşüyoruz. İnşallah taraftarımızın da istediği gibi ve takımın ihtiyaç duyduğu türden bir ismi kadromuza katacağız.

ALTYAPIYA ÖNEM VERİYORUZ

Alt yapıya önem veriyoruz. Oradan çok iyi oyuncular çıkıyor. Onunla da ilgli çok önemli projelerimiz var. Trabzonspor’un şuan da çok değerli oyuncuları var. Bizim de eksik olduğumuz noktalar ortada. Onları yapmaya çalışıyoruz.

MUSTAFA HOCA ÇOK TAKDİR GÖRDÜ

Biz Mustafa hocamızı takımın başına getirdiğimizde çok takdir gördü. Onunda kendine göre endişeleri var. Benim ona söylediğim tek şey var. İnsanlar 1461 de eski Trabzonspor’u gördü. Mücadele eden cesur oynayan bir takım gördü. Bizim insanımızın istediği tarzda oynasın. Mücadele ettiğin ve yendiğin zaman alkışlıyor seni. Ama mücadele etmesen de kaybetsen tepki gösteriyor. Trabzon’da Trabzonspor çok farklı, siyaset bir tarafta, din bir tarafta. Baktığınız zaman kazanmamız gereken maçları kaybettik. Hocamızın da istediği oyuncuları da kadroya katarsak Trabzonspor ikinci yarıda kendini gösterecektir.

JUVENTUS YORUMU

Galatasaray’dan sonra ben hep Juventus’u istiyorum. Kura çekimi sırasında da oradaydık. Sonucu görünce Nedved bizden daha çok endişelendi. Ben Trabzonspor’un ikinci yarıda hem Avrupa’da hem Türkiye’de istediği sonuçları alacağına inanıyorum.

COLMAN’LA BENDE KONUŞTUM

Colman’ın kendi açıklamaları da var. Geçirdiği sakatlık sonrasında biraz sorunlu bir süreç yaşadı. Galatasaray maçında kart gördüğü dakikaya kadar iyi oynadı. Colman’la bende konuştum. Bundan sonraki maçlarda elinden geleni yapacağına inanıyorum.

HAK NASIL ARANIR HERKES GÖRECEK

Bu dava bizim, Trabzonspor’un davası değil. Temiz Türk futbolu isteyen herkesin davası. Trabzonspor sevdalılarının 7’den 70’e hak arama, sesimizi duyurmak adına cumartesi günü orada olacağına inanıyorum. Orada en iyi şekilde sadece Türkiye’ye değil bütün dünyaya sesimizi duyuracağımıza inanıyorum. Trabzon’da bu hukuk kuralları çerçevesinde hak araması mücadelesini en iyi şekilde yaptıktan sonra İstanbul’da herkesin bütün takım taraftarlarının katılacağı büyük bir yürüyüşle hak nasıl aranır göstereceğiz.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor