Hacıosmanoğlu: Yeni bir sayfa açalım

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman ile Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, Mevlana'nın 741. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenleri kapsamında gerçekleştirilen "Kandil uyandırma merasimi"ne katıldı.Alaaddin Tepesi yakınlarındaki Mevl

Hacıosmanoğlu: Yeni bir sayfa açalım

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman ile Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, Mevlana'nın 741. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenleri kapsamında gerçekleştirilen "Kandil uyandırma merasimi"ne katıldı.

Alaaddin Tepesi yakınlarındaki Mevlana ile Şems-i Tebrizi'nin buluştuğu noktaya yerleştirilen Meracel Bahreyn (İki denizin buluşması) Kandili'ni yakan Hacıosmanoğlu ve Orman, Konya'da gerçekleştirilecek Beşiktaş-Trabzonspor karşılaşmasına ilişkin gazetecilere değerlendirmede bulundu.

MEVLANA ŞEHRİNDEN YENİ BİR SAYFA AÇALIM

Hacıosmanoğlu karşılaşmanın Şeb-i Arus törenlerine denk gelmesinin ayrı bir önemi bulunduğunu dile getirdi.

Temiz, ahlaklı ve adaletli Türk futbolu istediklerini, futbol dünyasına girdiğinden itibaren bu düşüncesini dillendirdiğini anlatan Hacıosmanoğlu, "Bunun bir eğlence olduğunu, sahada oynanan futbolun seyircileri eğlendirdiğini... Sonucunun ne olduğu önemli değil. Kaybedenin kazananı tebrik ettiği bir kültürün oluşmasını istiyoruz. Bu düşünceleri Mevlana'nın şehrinde söylemek önemli" diye konuştu.

Hangi kanun ve tedbir alınırsa alınsın, istenmeyen sonuçların önüne geçmek için Türk futbolundaki kültürün değişmesi gerektiğini savunan Hacıosmanoğlu, şunları kaydetti:

"İki önemli kulübün başkanı olarak buradan bir çağrıda bulunuyoruz; Türk futbolunu yönetenler, başkanlar ve yöneticiler kendilerini düzeltirlerse, bunun bir eğlence olduğunu, çıkar yarışı olmadığını... 'Topluma nasıl örnek oluruz' dersek sorunu temelden çözmüş oluruz. Mevlana şehrinden yeni bir sayfa açıp futbolun eğlence kültürü olduğunu, kitleleri eğlendirmek üzere kullanılması gerektiğini buradan ilan edelim. Futbol sahada oynansın. Biz kazanırsak başkanın üzüntüsünü paylaşalım, onlar kazanırsa biz onları tebrik edelim."

GÜZELLİKLER İÇİNDE BİR MAÇ OLSUN

Orman, Konya'da güzel bir şekilde karşılandıklarını, gördükleri ilgiden son derece mutlu olduğunu söyledi.

Kendilerini İstanbul'da, kendi evlerinde gibi hissettiğini vurgulayan Orman, "Şeb-i Arus'un başladığı hayır bir gündeyiz. Futbol sahada oynanan güzel bir oyun, bizlerin de buna katkıda bulunmamız lazım" dedi.

Bugün iki büyük camianın maçı olduğunu, kazanılan, kaybedilen veya beraberlikle sonuçlanan bir tablo gerçekleşeceğine dikkati çeken Orman, "Her zaman söylediğim gibi, dış etkenlerin, hakemlerin etki etmediği, sakatlıkların olmadığı güzellikler içinde bir maç olsun. Seyircilere de keyifli bir gün sunmasını temenni ediyorum. Böyle ortamı hazırlayan Konya'nın değerli yöneticilerine de teşekkür ediyorum" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler