Hacıosmanoğlu: Cezalar olayların...

Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, bugün avukatlar ile birlikte TFF Binası'na gelerek Tahkim Kurulu ile duruşmalı toplantıya katıldı.UEFA Genel Sekreteri Gianni Infantino'nun şike sürecinde Fenerbahçe ve Beşiktaş'a verilen cezaların üzerind

Hacıosmanoğlu: Cezalar olayların...

Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, bugün avukatlar ile birlikte TFF Binası'na gelerek Tahkim Kurulu ile duruşmalı toplantıya katıldı.

UEFA Genel Sekreteri Gianni Infantino'nun şike sürecinde Fenerbahçe ve Beşiktaş'a verilen cezaların üzerinde başka bir ceza almayıp dosyaların kapandığını söylemesi üzerine, 2010-2011 sezonunda Türkiye Futbol Federasyonu'ndan şampiyonluk kupalarını almaları gerektiğini savunan Trabzonspor başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu; çıkışta yaptığı açıklamada; ,

"Konuşmaların içerisinde herkes Fenerbahçe'ye ekstra cezaların verileceğinden bahsediyor. Biz böyle bir şey söylemedik. Biz UEFA'nın kurallarıyla vermiş olduğu kararların Türkiye'de uygulanmadığını ve bu konuyla ilgili yaptırımın geleceğini söyledik. Sadece UEFA'yı kastetmedik bunun içerisinde FIFA da var. Bizim müracaat ettiğimiz farklı kuruluşlar da var. Açıklamalara dikkat ederseniz bizim için ekstra bir ceza yok. Biz cezalarımızı verdik diyor. CAS'ın gerekçeli kararını bekliyoruz.

Ama peşinden de şunu söylüyor. -Ceza yok ama yerel federasyonlar UEFA'nın şike kapsamında verdiği kararlara uymak zorundadır-. Şimdi zorundadır kelimesi futbolun patronu olarak, uymayanlara neler yapacağının işaretidir. Bunu iyi okumak lazım iyi anlamak lazım. Yanlı olarak düşünürseniz ondan farklı sonuçlar çıkarabilirsiniz. Biz konuşmalarımızın hepsini kendi açımızdan olumlu görüyoruz. Bizim UEFA'ya müracaatımız var ve müracaatımız dosyalar halinde sunulmuştur.

UEFA'nın cevabını bekliyoruz. Ondan sonra hemen müracaat edeceğimiz farklı yerler de var. Bu süreç aşama aşamadır. Hep beraber seyredeceğiz. Öncelikle sorulan soruların sonucunda söylediği söz, "Yerel federasyonlar şike ve ırkçılık konusunda almış olduğu kararlara uymak zorundadır" diyor. Yani bakın "Zorundadır!" diyor. "Uyabilir" veya "Uysunlar" demiyor. Bunu futbolun patronları söylüyorsa eğer uymayanlara da söyleyeceği sözleri vardır. Nerelere müracaat edeceğimiz de vermiş olduğumuz dilekçenin altında satır satır yazıyor. Bu olay bizim hem şahsımızda hem Trabzonspor camiasında namuslu bir Türk Futbolu bekleyenlere karşı bir görevimizdir.

Bu olay bizim namus davamızdır. Onun için Avrupa'da önemli avukatlarla çalışmalarımız var. Bu süreci aşama aşama nereye gideceğini hep beraber göreceğiz" ifadelerine yer verdi.

TRABZONSPOR'A VERİLEN CEZA OLAYLARIN KARŞILIĞI DEĞİL

Trabzonspor'un Fenerbahçe maçında çıkan saha olaylar nedeni ile almış olduğu cezaya ilişkin konuşan Hacıosmanoğlu; "Bugünkü toplantı sadece biliyorsunuz ki, istemediğimiz olaylar oldu Trabzonspor-Fenerbahçe maçında. Tasvip etmediğimizi söyledik. Kanunlar çerçevesinde alacağımız cezaya da itiraz etmeyeceğimizi söyledik. Ama örneklerine baktığımız zamanda da Trabzonspor'a verilen ceza olayların karşılığı değil. Tahkim Kurulu'ndaki arkadaşlara da bu durumu izah ettik. Biz kimsenin emeğini istemiyoruz. Ama kararları adaletli verip toplumun vicdanını rahatlatmasını istediğimizi söyledik." şeklinde konuşarak indirim beklediklerini de ima etmiş oldu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler