Güreş yeniden Olimpiyat'ta

Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC), 2020 Yaz Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları'nda 25 ana spor branşının yer almasına oybirliğiyle karar verdi. IOC, 2020 ve 2024 Yaz Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları'nda yer alacak son spor dalı olarak güreşi seçti.Arjan

Güreş yeniden Olimpiyat'ta

Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC), 2020 Yaz Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları'nda 25 ana spor branşının yer almasına oybirliğiyle karar verdi. IOC, 2020 ve 2024 Yaz Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları'nda yer alacak son spor dalı olarak güreşi seçti.

Arjantin'in başkenti Buenos Aires'te 10 Eylül Salı gününe kadar devam edecek IOC 125. Genel Kurulu'nun bugünkü ilk toplantısında Tokyo'da düzenlenecek 2020 Yaz Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları'nda 25 ana spor dalının bulunmasına tüm üyelerin onayıyla karar verildi. Alınan bu karar güreş dalında başarılı sonuçlar elden eden Türkiye için sevindiren bir haber oldu.

IOC İcra Kurulu tarafından şubat ayında önerilen ve üyelerce kabul edilen 25 spor branşının içinde yer alan dallar şöyle:

Atletizm, kürek, badminton, basketbol, boks, kano, bisiklet, binicilik, eskrim, futbol, cimnastik, halter, hentbol, hokey, judo, su sporları, modern pentatlon, tekvando, tenis, masa tenisi, atıcılık, okçuluk, triatlon, yelken ve voleybol.

IOC Genel Kurulu'nun diğer oturumunda, güreş, squash ve beyzbol-softbol arasından 2020 ve 2024 Olimpiyatları'na katılacak son spor branşı belirledi. IOC üyelerine 3 spor dalına ilişkin yapılan 20'şer dakikalık sunumların ardından yapılan oylamada olimpiyatlara katılmaya hak kazanan son spor branşı güreş oldu.

IOC'nin başkanlık koltuğuna oturacak yeni isim ise 10 Eylül'de yapılacak seçimlerin ardından açıklanacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler