Gurbetten Trabzonspor'a destek

Karabük’ün Yenice ilçesinde kurulu bulunan Trabzonspor Taraftar Derneği Başkanı İbrahim Yaylı, “16. Ağır Caza Mahkemesinin verdiği karar doğrultusunda eldeki bilgi, belge ve görüntüler ile tüm diğer delillere dayanarak, Türkiye Futbol Federasyon Başkanlığ

Gurbetten Trabzonspor'a destek

Karabük’ün Yenice ilçesinde kurulu bulunan Trabzonspor Taraftar Derneği Başkanı İbrahim Yaylı, “16. Ağır Caza Mahkemesinin verdiği karar doğrultusunda eldeki bilgi, belge ve görüntüler ile tüm diğer delillere dayanarak, Türkiye Futbol Federasyon Başkanlığı, Trabzonspor’u, 2010-2011 Yılının Şampiyonu ilan ederek, tescilinin resmen ilan etmesinin, en uygun karar olduğuna inanıyoruz” dedi. 

Başkan Yaylı, yaptığı açıklamada, teşvik ve şike suçlaması ile bir yıldır tutuklu bulunan Fenerbahçe Kulübü başkanı Aziz Yıldırım’ın kefaletle serbest bırakıldığını ve bundan son derece memnun kaldıklarını söyleyerek, “ Aynı konu ile TFF Kurulları da, ‘Şike ve teşvik, sahaya yansımamıştır’ şeklinde, basına açıklama da bulunmuştur. Açıklama, kamuoyunda inandırıcı ve gerçekçi olarak değerlendirilmemekle birlikte, TFF’nin güvenilirliği üzerinde, şaibeli kapsamda sorgulanmaya devam edileceği iddia edilmektedir. Kamuoyunda patlak veren bu olayda emniyet ve savcılık makamları, bu işe mesaisini vermişlerdir. Zaman, emek harcamışlardır. Aylarca ses, bilgi, belge ve görüntü elde etmişlerdir. Verilen uğraş ve gayretler, görüntü olsun diye yapılmamıştır. Toplanan deliller, boş bir kağıt parçası değildi. Görüntülü çizgi filmi hiç değildi. Bu süreç de Trabzonspor kulübünün hakkını savunan Sadri Şener, hak etmediği yazılı ve sözlü saldırılara maruz bırakılmıştır. Türkiye de dört büyük kulübün hangisi olursa olsun, Başkanlığını yürütmek kolay değildir. Hukuki sorumluluğu vardır. Taraftar yükü vardır. Kamuoyu yükü vardır. İşin, sosyal, toplumsal ve psikolojik yükü vardır. Her birinin de özel ruhsal dünyaları vardır. Mahkeme süreci içinde tüm taraflar psikolojik olarak sinirleri gerilmiş ve etkilenmişleridir. Moraller bozulmuş, dolu dolu, yalnızlık duygularını yaşamışlardır. Buna, ufak veya büyük sarsıntı da diyebilirsiniz. Bu noktada, ülkemizin ve Trabzon’un bir değeri olan Sadri Şener Başkanımıza, yazılı ve görsel medya aracılığı ile yapılan aşırı eleştiriler üzerinden, maksatlı, küçük düşürülmeye çalışılmıştır” ifadesinde bulundu.

Trabzonspor kulübünün, gerçeklerin tespit edilmesi doğrultusunda, bilgilendirme amaçlı şike ve teşvik konularını ve son mahkeme kararını UEFA’ya gönderdiğini de hatırlatan Dernek Başkanı İbrahim Yaylı, “ UEFA’dan olumsuz bir karar çıkması durumunda da kulübümüz, uluslararası spor uyuşmazlıklarına bakan, Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi’ne (CAS) gidilmesi yönünde de karar almıştır. Ayrıca kulübümüzün mağdur olduğu gerekçesi ile TFF’nin yargılanması için Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne(İHM) başvurulmuştur. Bunun yanında ‘Irkçı söylemler’ ile ilgili Emre Belözoğlu hakkında takipsizlik kararı veren Mahkeme Kararı da, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne gönderilmesi uygun görülmüştür.

Yapılan tüm bu girişimler sonucunda, gönderilen ve gönderilecek bilgi, belge ve Mahkeme Karar sonuçlarının: UEFA, AİHM’nin nasıl değerlendirip, hangi yönde karar alacağını, merakla beklemekteyiz. 16 Ağır Caza Mahkemesinin verdiği kararın kesinleşmesinde ise, en son karar merci olan Yargıtay kararının beklenmesine rağmen, Yerel Ağır Ceza Mahkemesinin eldeki bilgi, belge ve görüntüler ile tüm diğer delillere dayanarak, verdiği ceza kararına göre, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığı, Trabzonspor’u, 2010 - 2011 Yılının Şampiyonu ilan ederek, tescilinin resmen ilan etmesinin, en uygun karar olduğuna inanıyoruz.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor