Güneş'ten ,Perekli'ye jet yanıt

Trabzonspor teknik direktörü Şenol Güneş futbolcuları sert sözlerle eleştiren eski futbolcu Nejmi Perekli’ye cevap vermekte gecikmedi.Dün gece Şanlıurfaspor ile oynanan Ziraat Türkiye kupası maçının Yayıncı kuruluşu A Haber TV’de  maçı yorumlayan Trabzons

Güneş'ten ,Perekli'ye jet yanıt

Trabzonspor teknik direktörü Şenol Güneş futbolcuları sert sözlerle eleştiren eski futbolcu Nejmi Perekli’ye cevap vermekte gecikmedi.

Dün gece Şanlıurfaspor ile oynanan Ziraat Türkiye kupası maçının Yayıncı kuruluşu A Haber TV’de  maçı yorumlayan Trabzonspor eski futbolcusu Nejmi Perekli futbolcularla ilgili ağır ithamlarda bulundu

Teknik direktör Şenol Güneş maç sonrası düzenlediği basın toplantısında futbolcuları ağır bir şekilde eleştiren TV yorumcusu Perekli’yi sert sözlerle eleştirdi. Güneş konu ile ilgili olarak kaptan Tolga'nın kendisine bilgi verdiğini belirterek "Yorumcu ile Kahveci arasında fark olmalı" dedi

İŞTE GÜNEŞ’İN YORUMCULARLA İLGİLİ O SÖZLERİ
Balıkesirspor-Galatasaray maçının ilk yarısına baktığınızda Balıkesirspor 2-3 tane gol atabilirdi. Orda tabi hoşgörüyle bakabiliyorsunuz. Ligdeki takımın durumuyla ilgili, ligdeki durumunu çok iyiyse takım çok iyi, süperdi dersiniz. Ligde kötüyse bunu kötü görebilirsiniz.

Futbolda her sonuç var.  Yorum farkı herkeste farklıdır. Yorum yaptığınız zaman Yorumcu  ile  kahveci arasında bir fark olması lazım. Çünkü siz toplumu yönlendiriyorsunuz. Verdiğiniz mesajlarla kin ve nefret tohumu attırabiliyorsunuz. Televizyonlarda Trabzonspor ile ilgili olumsuz söylenen şeyler var. Kimsenin bu hakkı yok. Trabzonspor’un  birlikteliğini oyuncuların insani değerlerini , yok sayarak onlara hakarette bulunma hakkı kimsede yoktur.

Onları ilah gibi göstermek, aşırı övgü ile de üst seviyeye çıkarmak ta doğru değil.  Çelişki li durumdur bu. Bundan her insan etkilenir. Bunları aşmak için çalışıyoruz. Trabzonspor’un teknik heyeti, oyuncusu, yönetimi, taraftarı ve medyasıyla bir bütündür. Sorunlarımız tabiî ki vardır zaman zaman başarısız sonuçlarımızda vardır. Daha iyisini sağlamaya çalışırken bu üzüntünün verdiği etkiyi aşmaya çalışırken haklı olarak eleştiri yapılacaktır ama hakareti doğru bulmuyoruz.

İster bu TV’den yapılsın isterse yorum olsun ister sahada seyirci olsun. Bakın seyircinin bugünkü desteği sahadaki oyuncuları rahattı. Bir çocuğun yorumu ile sizin bizim ve yorumcuların yorumları  daha üst seviyede olmalı.” dedi.

SANATINI İCRA EDEN BİR SANATÇIYI OLUMSUZ ETKELİMEK ŞIK DEĞİL”

Güneş, “Tepkiyi hiçbir oyuncu hak etmiyor” diyerek, “Kötü de oyna bilir, iyide oynayabilir. Övgünün aşırısı da iyi değil. Onunda kontrol edilmesi lazım ama eleştiriyi gayet normal karşılıyorum.

Acımasız bir şekilde eleştiriler zaten bana da yapılıyor oyuncuya da yapılıyor. Saha içersinde oynarken, sanatını icra eden bir sanatçıyı olumsuz olarak etkilemek şık değil ama seyircide duygusal davranabilir bizde duygusal davranabiliriz. Bazen bunlar yaptığımız işe etki yapabiliyor” açıklamasında bulundu.

 



 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor