Güneş'ten kamp açıklaması

Trabzonspor Teknik direktörü Şenol Güneş Antalya kampında bir basın toplantısı düzenledi. Açıklamalarına yeni yıl mesajıyla başlayan Güneş, 2011 yılının ülke futbolu adına atılım yılı olmasını dilediğini söyledi. Takımın genel durumu hakkında bilgiler ver

Güneş'ten kamp açıklaması

Trabzonspor Teknik direktörü Şenol Güneş Antalya kampında bir basın toplantısı düzenledi. Açıklamalarına yeni yıl mesajıyla başlayan Güneş, 2011 yılının ülke futbolu adına atılım yılı olmasını dilediğini söyledi.

 

Takımın genel durumu hakkında bilgiler veren tecrübeli teknik adam, acısıyla tatlısıyla bir yılı geride bıraktıklarını ifade ederek, "Ülke futbolu adına 2011 yılının atılım yılı olmasını diliyorum. Çünkü futbola yeni bir heyecan katmak için tüm futbol birimlerinin bir araya gelerek, ülke futbolunun tartışarak dünya arenasında üst sıralara çıkarması gerekiyor. 2010 yıl bizim için çok verimli geçti. Hem yapılanma, hem de değişim süreci yaşadık. Ayrıca sonuçsal olarak baktığımızda da zaman zaman iyi şeyler yaptık. 2010 yılının devamı olan 2011 yılından beklentilerimiz daha yüksek. Fair - play ruhu içerisinde bir lig geçmesini istiyoruz. Burada federasyona, kulüplere, antrenörlerle, taraftarlara, medyaya kısacası herkese görev düşüyor” dedi.

 

İkinci yarının gerginlik olmadan daha huzurlu bir şekilde geçmesi temennisinde bulunan Güneş,  şöyle devam etti: “İkinci yarıda özellikle ilk altıda yer alan takımların yarışacağı bir lig olacak. İlk üç takım biraz daha avantajlı gözüküyor. Sezonun ikinci yarısına sıfırdan başlayacağız. Buna başlangıç olarak da Ankaragücü maçını görüyoruz. Kupada kötü bir sonuç almıştık onu da telafi etmeye çalışacağız. Orada da iddialı olmak istiyoruz. Kamp dönemi olarak çalışma ortamı gayet iyi. Kampın yeri ve arkadaşların uyumunda sorun yok".

 

Her takım gibi kendilerinin de sıkıntılar yaşadığına dikkat çeken Şenol Güneş, şunları söyledi: “Bu sıkıntıları aşmak için çok çalışacağız. Bütün oyuncuların 29'unda burada olmasını istemiştim. Sadece Selçuk, Serkan ve Egemen'e 2 Ocak'a kadar izin vermiştim. Ama Selçuk dışındakiler erken geldi. Colman, Jaja, ve Alanzinho ise izinsiz olarak gelmedi. Jaja geldiği zaman görüşeceğiz. Kayıp süreleri fazla. Onların neden kampa geç geldiklerini araştıracağız. Ama hukuki olarak en ağır şekilde ceza almalarını sağlayacağız. Geriden geldikleri için onlara yeni transfer olarak bakacağım. Takıma uyumu ve çalışmalarına göre değerlendireceğim. Buradaki arkadaşların bir çalıştığı yerde onların iki çalışması gerekecek. Sorumluluk almaları gerekiyor. Aksi takdirde takım olgusunu ortadan kaldırmış oluruz. Bu üç oyuncu dışında kampta olumsuz bir durum yok"

 

Yeni transferler Brozek kardeşlerin 2 Ocak'ta kampa katılacağını bildiren Güneş, "Kamp süresinde veya daha önce izlediğimiz oyuncular olmuştu. Bize en çok uyumu olacağına inandığımız Pawel ve Piotr Brozek'i transfer ettik. Salı günü bize katılacaklar. Bunun dışında transfer olabilir. Belki bir yabancı oyuncu transferi daha ortaya çıkabilir. Diğer yabancı oyuncuların gelme durumuna göre bakacağız. Yerli oyuncu da alabiliriz. Giden oyuncular da

olabilir. Bunlar transferin doğasında olan şeyler. Biz düşündüğümüz iki oyuncuyu aldık. Mevcut oyuncularımızın da durumları oldukça iyi. Uzun süre ayrı kalanlar, hele de çalışmadan buraya gelirlerse ikinci yarının başlarında devamlı oynama şansları olmayabilir" yorumunu yaptı.

 

Pawel ve Piotr Brozek kardeşlerin izlenerek transfer edildiğini anlatan Bordo-mavili çalıştırıcı, "İki kardeşi geçen sezonda izlemiştik. İzleme komitesi bu oyuncuları takip etmişti. Ben yakın zamanda canlı olarak izlemedim. Onlar Ümit Milli takımdayken izleme şansım olmuştu. Geçen yıl sol kanatta oynayan Piotr daha iyiydi. Bu sezon ise tam tersi. Bu dalgalanmalara bakarak oyuncuları değerlendirmek doğru değil. Zaman zaman bu dalgalanmalar olabilir. Eğer oyuncu gelirken onu kurtarıcı olarak görürsek hayal kırıklığı olabiliyor. Teofilo'da da bunu yaşamıştık. Güiza da Fenerbahçe'ye geldiğinde dünyanın en iyi oyuncularından birisiydi ama verim olarak gösterdiği performans tartışılır boyutta oldu. Sıkıntıları giderecek bir anlayışta transfer yaptık" diye konuştu.

 

 

Teofilo'ya geçen sezon çok hoşgörülü davrandıklarını ifade eden Güneş, şunları söyledi:

"Teofilo, hiç beklenmeyen bir şekilde takımda oynadığı dönemde ayrılma ihtiyacı duydu. Hala bunu anlamış değiliz. Biz de üzüldük yapabilecek bir şey yok. Burada tek taraflı bir sorun var ve bizden kaynaklanmıyor. Alanzinho ve Colman'ın durumlarını çok ciddiye alıyorum. Ben oyuncuma izin verdiğimde onu sahiplenirim. Burada hataları varsa ona diyeceğiz, bizde varsa biz düzelteceğiz. Yaptıklarını doğru bulmuyorum. Ama bunlardan ders

çıkarıp sorumluluk taşırsalar, takıma katkı yaparsalar başımızın üstünde yerleri var. Eğer oyuncuyu oynatmayıp takıma zarar vereceksem bunu yapmam. Takıma katkısı varsa dur diyemem. Ama aynı form durumunda başka oyuncu varsa geç geleni değil zamanında geleni tercih ederim. Bu tür sorunlar her takımda olacaktır.  Hiçbir takımda sorun yok demek doğru değil. Ama bizim hoşgörümüz tavize dönmemeli. Biz öyle bir anlayış içerisinde değiliz"

 

Fenerbahçe ile oynayacakları maçın sürekli gündemi getirilmesinin sorulması üzerine ise Güneş, "Fenerbahçe büyük bir kulüp. Aynen bizim gibi. Bunların Türk futbolundaki yeri farklı. Bu yarışta büyük takımların olması heyecan getirir. Trabzonspor'un geride kaldığı ligin bir rengi olmaz. Diğer takımların da zirve iddiasının sürdüğünü düşünüyorum. Trabzonspor ile Fenerbahçe hiçbir iddiası olmayan maçta bile karşılaşsa heyecanlandırır. Bizim öncelikli gündemimiz Fenerbahçe maçı değil, Ankaragücü maçı. Fenerbahçe gündemi onun üzerine kurmak istiyor. Çünkü  ilk yarıdaki belli puan kayıplarının motivasyonunu bir nokta üzerine kurarak artırmak istiyor. Benim için ise Ankaragücü maçı önemli diyorum. Ondan sonra

Fenerbahçe maçı benim için önemli olacak. Ben önümdeki 7 maçta hedefi yakalayacak oyun ve skor istiyorum" cevabını verdi.

 

Güneş yine soru üzerine, "Konuşmalar özellikle ara dönemde daha fazla olacaktır. Gündem adına bunlar hoş bir şey ama bizim için hoş  değil.  Ben Trabzonspor camiasının çirkin bir şekilde itham edilmesi üzerine cevap vermeye çalıştım. Bir ağabey ve hoca olarak bilgilerimi ve deneyimlerimi söyledim. Kimseyi kırmadım. Daha sonra yine konuşuldu ama ben cevap vermedim. Vermek de istemem.  Trabzonspor'un olumlu gidişini saha dışına çekme anlayışı vardı. Bunlar hep olacaktır” ifadelerini kullandı.

 

Yılbaşı için Milli Piyango bileti alıp almadığının sorulması üzerine ise tecrübeli teknik adam "Ben milli piyango bileti almam. Hiç inanmadığım bir şeydir. İşimi şansa bırakmam. Hiçbir şans oyununu bilmem. Benim birinci piyangom eşim, ikincisi ise işimdir. Taşımayacağın yükü alma derler. Ben bu yaşa gelinceye kadar çok şeyler gördüm. Şu anda sadece işime

odaklandım. Üzerimde bir baskı yok.  Sihirbazlık yapmayı sevmiyorum. Ama yapabileceklerimi yapamadığım zaman üzülüyorum. Ben milli piyango bileti alarak zengin olmadım, çalışarak zengin oldum" cevabını verdi.

 

Şenol Güneş iç transfer konusuyla ilgili olarak ise " en hayal aleminde değilim, gerçeklere bakarım. İç transfer işi mümkün olduğunca zamanında yapılmalı. Bitseydi şu anda konuşulmazdı. İç transferin kampta konuşulması doğru değil. Selçuk'un yeni sözleşme teklifini imzalayacağını düşünüyorum. Kariyer açısından markalaşmak çok önemli. Selçuk en iyi kulüplere gitmeyi hak ediyor. Ama burada kalarak da markalaşabilir. Trabzonsporlu Selçuk olarak anılması ona saygı gösterecek bir anlayış getirir. Ama ekonomik tarafına bakarak transfer yaparsa da ona bir şey demem. Yattara ise geçen sezon sakattı. Rakam değerleri itibariyle diğer oyuncularla arasında çok büyük farklılık var. Bizim beklentimiz sözleşmesini uzatmak için onun bize yaklaşması yönünde. Olmazsa arayış yapmamız lazım. Yattara iyi bir oyuncu. Umarım ikinci yarı bize katkılar yapar. Her oyuncu değerlidir ama Trabzonspor çok daha önemlidir" ifadelerini kullandı.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler