Güneş'ten bombalar!

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş,  önemli açıklamalarda bulundu. İşte Güneş'in açıklamaları;Araştırılma yapılmasına rağmen bir şeyler çıkabiliyor. 1-1.5 aydır göğüs ağrısı olduğunu söylüyordu, doktorlarla paylaştı ama önemsemedi. Hareket ettiğinde

Güneş'ten bombalar!

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş,  önemli açıklamalarda bulundu. İşte Güneş'in açıklamaları;

Araştırılma yapılmasına rağmen bir şeyler çıkabiliyor. 1-1.5 aydır göğüs ağrısı olduğunu söylüyordu, doktorlarla paylaştı ama önemsemedi. Hareket ettiğinde ağrıları olduğunu söylüyordu. Tatile gitti geldi. Yapılan muayenelerinde futbol oynamaya engel değil dediler. Son araştırmalara göre risk olur dendi. Araştırmalar devam ediyor ama şu anda görünen aramızda olmayacağı. Giray bizim için büyük kayıp.

TRABZON’A BAŞKAN DEĞİL TARAFTAR OLURUM
Bizim başkanımız dünyanın en iyi başkanı. Çok zeki, çok çalışkan. Trabzonspor’u seviyor. Bütün zamanını Trabzonspor için harcıyor. Ben kendimi başkanlığa değil, antrenörlüğe göre hazırladım. Bunu da söyledim ve hayata geçirdim. 45 senedir bu mesleği yapıyorum. Benim ne işim var başkanlıkta. Ama taraftar olabilirim. Buna hakkım var.

FENERBAHÇE VE TRABZON ZARAR GÖRDÜ
3 Temmuz sürecinden Fenerbahçe ve Trabzonspor büyük zarar gördü. İki takım güzel bir yarış yaparken, iki takım kavga eder duruma geldi, zarar gördü. Suç kimdeydi? Kim ne yaptı? Trabzonspor bir suç işlediyse cezasını çeksin. Ben işlediysem ben de çekeyim. Ama ben işlemediysem, bundan neden zarar göreyim, bunu anlamış değilim.

TFF ŞİKE VAR DİYOR
Polis, savcılar bir suç unsuru olduğunu söylüyor. Ben bilemem ne olduğunu. Bunu federasyon da kabul ediyor. Evet, şike yapıldı diyor Trabzonspor aleyhine. Yapıldıysa bana neden soruyorsunuz. Bana kupa ver ya da verme, o benim dışımda. Ama bir adaletsizlik var mı, gereğini yap. Yani ortada bir ölü varsa, bir katil varsa.. Katil yargılanır, cezasını görür, ölü de gömülür. Ortada hiçbir şey yokmuş gibi davranılırsa, o sadece ölüyü ve toplumu değil, toplumu ilgilendirir. Fenerbahçe’ye haksızlık yapıldıysa, hakkını arasın.

BASKI YAPILIYOR
Bir oyuncuya ceza verilirse, hemen baskılar başlıyor. Ceza kurulunda kurallar belli değil mi? Eğer bir ceza veriliyorsa uygulansın. Fenerbahçeli Caner, eğer hakaret etmemişse neden ceza alsın? 2 maç ceza alıp, aynı hareketi G.Birliği futbolcusu yaptığında niye 1 maç alır.

HAKEMLERİ KAYBETTİK
Bir rapor yazıp ta karşılığında kişiliği ve hakemlik mesleği ezilirse, hakem bir daha o kararı veremez, o raporu yazamaz. Hakemleri kaybettik. Bu şekilde kaybedersiniz.

HAKSIZLIĞA UĞRAYAN KİM?
Fenerbahçe hakkının yenildiğini söylüyor. Hakkını araması lazım. Trabzonspor diyor ki “bana haksızlık yapıldı” diyor. Polis raporlarında polis, savcı mahkemede çıkanlara göre söylüyor bunu. Burada kime haksızlık yapıldığının belirlenmesi lazım.

HAKSIZ KUPA İSTEMEM
Ben kupayı alabilirim, ben zengin olabilirim. Bütün Türkiye’nin servetini elde ettim, ama haksız elde ettim. Ben mutlu olamam. Senin gücün vardı ele geçirdin sen görürsün. Herkes bana kötü gözle bakacak. Eroin işi yaptınız, kadın işi yaptınız bir sürü kötü işler yaparak servetiniz oldu. Evinizin etrafını çevirirsiniz böyle, güvenlik çemberi koyarsınız öyle bir hayatınız olur. Ama bir de, hiçbir şeyiniz yok, zengin değilsiniz ama rahat gezebiliyorsunuz, yemeğinizi yiyebiliyorsunuz, mutlu olabiliyorsunuz. Haksızlık yaparak zengin olmuşsanız bu kötü. Ben haksız bir maç alıyorsam, bunun altında ezilirim. Hakem hata yaptı ve yendim. Ama ben oynadığım oyunla onu hak etmedim. O zaman ben de haksızlık yapmış olacağım.

FENERBAHÇE-TRABZON DOSTLUĞU BİTTİ
Fenerbahçe-Trabzon rekabeti vardı ama dostluğu da vardı. Bu dostluğu kaybettik. Bu çok kötü bir şey.

BU KAVGA 50 YIL SÜRER
Ortada bir ganimet var, bunu paylaşalım anlayışı var. Biz kupayı aldığımızda her şey bitecek mi? Bizim aldığımız kupa haksızsa, ben o kupayı istemem zaten. Ne yapayım o kupayı. Haksız bir kupa neye yarar. Ama hakkımsa almalıyım. O zaman beni neden yolladın Şampiyonlar Ligi’ne. Ben o zaman transferler yaptım bir sürü. Onun bana zararı oldu. Maddi manevi kayıplar bizim için de oldu, diğer takımlar için de oldu. Hala da olacak. Bana göre 50 yılda kapanmaz bu iş. Suçlamak bizi kurtarmaz. Trabzonspor’un kupa alması da kurtarmaz. Trabzonspor’a git o zaman Avrupa’ya demek de kurtarmaz. 2 sene oldu hala bunu konuşuyoruz ve cevap bulamıyoruz.

TRABZONLU HAKEM MAÇIMIZI YÖNETEMİYOR
Trabzonlu hakem Trabzon’un maçını yönetemiyor. İstanbullu yönetebiliyor. Niye? O şike yapmaz bu şike yapar mı oluyor? Bu kafalarla bir yere varamayız.

BEN DE HATA YAPIYORUM
Deplasmanlarda çok daha büyük olaylar yaşadık ama rakiplerimiz ceza görmedi, biz Galatasaray maçından ceza aldık. Çifte standart her yerde var. Herkes gücü oranında hata yapmaya çalışıyor. Gücü ne kadar varsa yapıyor. Bunu ben de yapıyorum. Çevrenizdeki haksızlıkları görürseniz, haksızlıkları öğrenirsiniz. Doğruları görürseniz, doğruları uygular öğrenirsiniz.

BURAK VE SELÇUK YANLIŞ YAPMADI
Burak ve Selçuk’un gitmelerine üzüldüm. Bizim transfer koşullarımız onların gitmelerine uygun bir ortamdı. Geldiler, iyi çalıştılar, bize iyi hizmet ettiler, başarılı oldular, kendilerini geliştirdiler ve gittiler. Giden oyuncularımın hepsine söylüyorum. Daha iyi olmalarını isterim ve bundan gurur duyarım. Çünkü o zaman yanlış yaparsalar ve kötü oynarsalar üzülürüm. O zaman ben eksik kalmışım diye düşünürüm.

FIRAT AYDINUS BİZİ DOĞRADI
Hakem raporu ve görünenler önemli. Geçen sene ben de ceza aldım, kimsenin haberi yok. Fırat Aydınus geçen sezon 6-7 maçımıza geldi, hepsinde aleyhimize kararlar verdi, bizi doğradı. Beşiktaş ile İstanbul’da oynadığımız maçın hakemi de oydu. İstanbul bölgesi hakemi ve Beşiktaşlı olduğu da söyleniyor. O maçta beni rapor etmiş, 3 maç ceza aldım. Kural neyse uygulandı, ben itiraz etmedim kural uygulandı. Ben sahaya giremedim ama ceza alanlardan sahaya girenler oldu. Kuralları bu şekilde uygularsanız, haksızlığı görüyorsunuz ama adamını bulursanız işinizi görürsünüz diye düşünüyorsunuz. Disiplin kurulunda, tahkim kurulunda, federasyonda bu var. Federasyona adamlarımızı sokalım işimizi görsün anlayışı var. Ben bunu doğru bulmuyorum. Gelen adam haksızlık yapmayacak. Bundan sonra hakemler ne futbolcuyu dışarı atabilir, ne de ceza verdirebilir. Hatta maçlarda da aman kazansın kendimi kurtarayım derler. Bunun önünü açıyorsunuz.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor