Güneş'den Şota'ya moral telefonu

Fenerbahçe'ye Türkiye Kupası'nda elenmenin ardından ağzını bıçak açmayan ve çok üzgün olduğu görülen Şota, içini döktü. Türkiye Kupası çeyrek finalinde Fenerbahçe'ye penaltı vuruşları sonunda elenmelerinin ardından bir çok spor adamı ve meslektaşının kend

Güneş'den Şota'ya moral telefonu

Fenerbahçe'ye Türkiye Kupası'nda elenmenin ardından ağzını bıçak açmayan ve çok üzgün olduğu görülen Şota, içini döktü. Türkiye Kupası çeyrek finalinde Fenerbahçe'ye penaltı vuruşları sonunda elenmelerinin ardından bir çok spor adamı ve meslektaşının kendisini arayıp teselli ettiğini, eski takım arkadaşı, Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş'in bile ''Tur sizin hakkınızdı. İyi mücadale ettiniz'' şeklinde telefonla kendisine moral verdiğini söyledi.

2-1 galip iken maçın son dakikalarında gol yemeden önce neden oyuncu değiştirmediği ve zaman çalmadığı yolundaki eleştirilerin de haksız olduğunu söyleyen Gürcü teknik adam,''Takımım tıkır tıkır oynuyor. Yorulan, yere yatan oyuncum yok. Maçın insiyafiti ve kontrolü bizim elimizde. Orta sahaya Okay'ı aldım. 3. golü arayan taraf bizdik. Bu konudaki eleştirilere asla katılmam'' diyerek sözlerini şöyle sürdürdü:

''Hakem bizi sarı kartlarla adeta baskılayıp, mücadele gücümüzü düşürdü. Hele hele 2-2'den sonra gördüğümüz sarı kartlar, Fenerbahçe'nin işine yaradı. Maçı herkes gördü. Biz pislik mi yaptık, zaman mı çaldık, sert mi oynadık. Milyonlarca kişinin izlediği, yayıncı kuruluşun adeta Fenerbahçe lehine yorumlar yaptığı karşılaşmada biz sadece ve sadece futbol oynadık. Oyunu çirkinleştirecek, futbolun temel değerlerine ve etiklerine aykırı bir davranışımız olmadı.''

MÜCADELE ETMEYEN OYUNCULAR SIRF ŞÖHRETLİ DİYE KOLLANIYOR

Futbolu bırakıp, teknik adam olmasında en büyük etkenin, sahada istediği gibi mücadele edemeyişi olduğunu dile getiren Şota Arveladze, ''Hakemler beni de sahada mücadele etmediğim zaman, fauller verip, koruyup kollasaydı, futbolu bırakmazdım. Ben, son zamanlarda yeterince mücadele edemediğim, topa hakim olamadığım için futbolu bıraktım. Malesef, Türkiye'de bazı oyuncular, şöhretli diye, yıldız futbolcu adı altında sahada korunup, kollanılıyor. Onlar için gereksiz fauller çalınıyor. Dinlensin diye uzatmalar yapılıyor. O nedenle, Türk takımları Avrupa'da yaptıkları maçlarda hakemlerden aynı tavrı bekledikleri için beklenen sonuçları alamıyor'' şeklinde konuştu.

KAYSERİSPOR'DAN YALANLAMA

Bu arada Kayserispor Genel Menajeri Süleyman Hurma, kendisine atfen önceki gün bazı gazetelerin spor sayfasında, Fenerbahçe-Kayserispor maçı sonrası çıkan, "Kı....... yırtıyoruz. Bu hakemler biz varız diye varlar. Allahsızlar, şerefsizler, hırsızlar. Aynı hakem Galatasaray maçında Engin ve Selçuk'a kart göstermemek için elinden geleni yaptı. Yine aynı şeyleri yaşadık. Son anda faulü verse maç bitecek. Küfüre arkasını döndü'' şeklinde bir demeç vermediğini söyledi.

Hurma, bu sözlerin doğru olmadığı yolunda kulüp resmi sitesinden yaptığı açıklamada ''Bazı gazetelerde hakemlere yönelik, benim adımdan haberler çıkmıştır. Bu söylemler bana ait değildir, tamamen asılsızdır. Böyle bir açıklama tarafımdan yapılmamıştır'' dedi..

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor