Güneş yeni bir tarih yazacak

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde yoluna devam etmesi halinde bunu başarabilen ilk Türk teknik adam olarak tarihe geçecek. Geçmişte Ülke ve Türk futbolu adına bir çok ilk imza atan deneyimli teknik adam bunu başarması hal

Güneş yeni bir tarih yazacak

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde yoluna devam etmesi halinde bunu başarabilen ilk Türk teknik adam olarak tarihe geçecek. Geçmişte Ülke ve Türk futbolu adına bir çok ilk imza atan deneyimli teknik adam bunu başarması halinde bir ilk daha yaşatmış olacak.

Türk futbolunda yaşanan kaos ortamı sonrası, sezon başında, UEFA'nın aldığı karar ile Fenerbahçe'nin yerine Şampiyonlar Ligi'ne katılan Trabzonspor, spor camiasının büyük bir kesimin beklemediği bir şekilde iyi bir performans sergileyerek başarılı maçlar çıkartarak, gruptan çıkma şansını son haftaya kadar taşıdı.

Teknik Direktör olarak 4.kez geldiği Trabzonspor'un başında yeni başarılıra imza atan Güneş, bordo-mavili takımı yeni bir ivme kazandırırken takımın ve kulübün marka değerinin artırılmasında büyük bir rol oynadı. Sadece futbol takımını çalıştırmakla kalmayan deneyimli teknik adam sosyal alanda da kulübü en iyi şekilde temsil ederek Trabzonspor'a karşı olan sevginin artmasını sağladı.
 Trabzonspor bu sezon UEFA Şampiyonlar Ligi'nde gruptan çıkması halinde teknik direktör Şenol Güneş bunu başaran ilk Türk teknik adam olacak. Geçmişte elde etmiş olduğu başarılara yenisini eklemiş olacak olan Güneş, Türk futboluna da bir ilk daha yaşatmış olacak. Daha önce Fenerbahçe'nin 2007-2008'de Brezilyalı Zico ile, Galatasaray'ın ise Fatih Terim'in ardından göreve gelen Mircea Lucescu ile başardığını yapmak isteyen Şenol Güneş, bir ilki başaracak olması sebebiyle de Şampiyonlar Ligi'ne ekstra motivasyon ile hazırlanıyor. 

UEFA Şampiyonlar Ligi B Grubu'nda mücadele eden Trabzonspor oynadığı ilk maçta deplasmanda İnter'i 1-0 mağlup etti. Ardından sahasında Lille ile 1-1 berabere kalan bordo-mavililer, CSKA Moskova'ya ise deplasmanda 3-0 mağlup oldu. Evinde rakibi ile golsüz berabere kalan Trabzonspor, İtalya devi İnter ile 1-1 berabere kalarak gruptaki şansını son haftaya kadar taşıdı.

 

 ŞENOL GÜNEŞ'İN GEÇMİŞ BAŞARILARI
 Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, Türk Milli Takımı, tarihinin en büyük başarısını kazandığında takımın başında bulunuyordu. 2002 Dünya Kupası'nda 3'lük kazanan A Milli Takım 2003'de ise yine Güneş döneminde Konfederasyon Kupası'nda aynı başarıyı elde etmişti.

Trabzonspor'un başına eski günlerini yaşatmak adına gelen Şenol Güneş, 2009 yılında Güney Kore'nin FC Seoul takımından ayrılıp Trabzonspor ile sözleşme imzalayarak takımın başına geçti. Büyük bir destek ile Trabzonspor'a eski günlerini yaşatma adına göreve gelen deneyimli teknik adam 2009-2010 sezonunu 5. tamamlayan bordo-mavililer, iyi bir takım olacağının sinyallerini vermişti ancak bunun en öneimli göstergesi ise Fenerbahçe'ye karşı kazanılan Türkiye Kupası oldu.
 Gelinen süreçte, geçtiğimiz sezon Fenerbahçe ile aynı puanları toplamasına rağmen 82 puanla ligi 2. sırada tamamlayan Karadeniz ekibi, ortaya çıkan şike iddiaları sonrası Şampiyonlar Ligi'ne giden takım oldu. Grupta 6 puan ile 2. sırada yer alan bordo-mavili takım İnter, Lille ve CSKA Moskavo takımlarıyla oynadığı maçlarda tek yenilgisi Rus ekibine karşı aldı. Gruptan çıkma şansını Lille ile oynayacağı son maça taşıma başarısı gösteren bordo-mavililer hiç kimsenin beklemediği bir başarı daha elde ederek bir üst tura çıkma adına 7 Aralık Çarşamba günü Fransa'da ekibi karşısında gruptan çıkma skorunu arayacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler