Güneş: Tek çaremiz kazanmak!

 UEFA Avrupa Ligi play-off turunda yarın deplasmanda Macaristan'ın Videoton takımıyla karşılaşacak Trabzonspor'un teknik direktörü Şenol Güneş, rakipleri karşısında kazanmak için her şeylerini ortaya koyacaklarını söyledi. Maçın oynanacağı Sostoi Stadı'nd

Güneş: Tek çaremiz kazanmak!

 

UEFA Avrupa Ligi play-off turunda yarın deplasmanda Macaristan'ın Videoton takımıyla karşılaşacak Trabzonspor'un teknik direktörü Şenol Güneş, rakipleri karşısında kazanmak için her şeylerini ortaya koyacaklarını söyledi.

 

Maçın oynanacağı Sostoi Stadı'nda düzenlenen basın toplantısına Fildişi Sahilli oyuncu Didier Zokora ile katılan Güneş, karşılaşmayla ilgili açıklamalarda bulundu.

Güneş, ilk maçta rakipleriyle golsüz berabere kaldıklarını hatırlatarak, ''İyi kapanan, savunma anlayışı öncelikli olan rakibimize karşı pozisyon bulmakta zorluk çektik. Oyuna hakimdik ama ortak sonuç çıktı. İkinci maça geldiğimizde biz avantajı kaybettik gibi gözükse de rakibin de bir avantajı yok. Yarın biz de onlar da kazanmak zorunda. Kazanan turu geçecek. Belki gollü beraberlik bize yarayacak'' dedi.

Rakipten geri bir takım olmadıklarını vurgulayan Güneş, ''Onlardan daha iyi kendimizi gördüğümüz için bunu sahada göstermek istiyoruz. Takım savunmalarına oyun anlayışına saygı duyuyoruz. Biz de UEFA'da gruplara kalmak için bu maçı kazanmak istiyoruz. Kazanmak için her şeyimizi ortaya koyacağız. Bunu başaracağımızı düşünüyoruz'' ifadesini kullandı.

İlk maçtaki gol atamama eksikliklerini bu maçta gidermek istediklerini belirten Güneş, ''Maç başında atacağımız bir gol bize avantaj sağlar. Golü bulmak isteyen bir takım sahada olacak. Akılcı ve cesur oynayacağız. İlk maçta gol bulamayınca rakibin direnci arttı. Rakip takım saha avantajını kullanacak ama bunu aşacak bir kadromuz var. Oyuncularıma güveniyorum'' diye konuştu.

Şenol Güneş, alacakları galibiyetin takımın moralini de artıracağına işaret ederek, ''Bu maç oyuncu ve kulüp için önemli. Gelecek için birçok hamlenin ilk adımını atmış olacağız. Trabzonspor için önemli olan Avrupa'da olmaktır. Onun için maça önem veriyoruz. İlk maçın telafisi vardır ama bu maçın telafisi yok'' dedi.

-Zokora: ''Ne lazımsa onu buradan alıp döneceğiz''-

Zokora ise iyi geçen bir yolculuktan sonra buraya geldiklerine değinerek, ''Ligde oynadığımız 2 maçta 4 puan alarak bir başlangıç yaptık. Videoton'a karşı ilk maçta rakibe karşı golsüz beraberlik aldık. Yarın her anlamda çok önemli bir maça çıkacağız. Çok yüksek özgüven ve inançla sahaya çıkacağız. Kendimize güvenerek buraya geldik. Yarın bize ne lazımsa onu buradan alıp döneceğiz'' dedi.

Futbolda maçın sonucunun önceden bilinemeyeceğini dile getiren Zokora, şunları kaydetti:

''Zor bir maç olacağını biliyoruz ama bu zorluğu aşarak UEFA Avrupa Ligi'nde gruplara kalmak için buradayız. Yarın bunu başaracağız. Geçen hafta onlar karşısında ciddi zorluklar yaşadık. Karşımızda saygı duyulması gereken bir takım var. Derli toplu oynadılar. Yarın da bunu yapmaya çalışacaklar. Biz de onlara karşı gerekli çözümleri üretmeye çalışacağız.''

-Paulo Sousa: ''Şanslar eşit''

Videoton Teknik Direktörü Paulo Sousa da düzenlediği basın toplantısında, ilk maçta iyi bir sonuç aldıklarını belirterek, ''Ancak her iki takımın da turu geçmek için eşit şansı var. Yüzde 50 şans veriliyor bize. İki kulüp açısından ekonomik fark var ama biz bu açığı küçük ayrıntılara dikkat ederek kapatmak istiyoruz'' dedi.

Taraftarlarının yoğun ilgisini beklediklerini ifade eden Sousa, ''Tribünlerin oluşturacağı enerjiyle saha içerisinde o enerjiyi kullanmak istiyoruz. Onların yardımına ihtiyacımız var'' diye konuştu

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor