Güneş' 'Lider olunca iş bitmiyor''

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, Galatasaray karşısındaki 2-0'lık galibiyetlerinin çok abartılmaması gerektiğini belirterek, "Lider olunca iş bitmiyor. Önemli olan bunu koruyabilmektir" dedi. Güneş, Trabzon'a dönüş hazırlığı yapan Teofilo konusun

Güneş' 'Lider olunca iş bitmiyor''

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, Galatasaray karşısındaki 2-0'lık galibiyetlerinin çok abartılmaması gerektiğini belirterek, "Lider olunca iş bitmiyor. Önemli olan bunu koruyabilmektir" dedi. Güneş, Trabzon'a dönüş hazırlığı yapan Teofilo konusunu ise değerlendireceklerini söyledi.

Galibiyet ve liderlik abartılmamalı:

Spor Toto Süper Lig'de Galatasaray'ı mağlup ederek 26 puan ile liderlik koltuğuna oturan Trabzonspor'da teknik direktör Şenol Güneş, galibiyetin ve liderliğin abartılmaması gerektiğini ifade ederek önemli mesajlar verdi. Güneş, Galatasaray karşısında basit hatalar yaptıklarını belirterek, "Galatasaray karşısında önemli bir galibiyet aldık ve liderliği ele geçirdik ama bunun çok abartılmaması gerekiyor. Lider olunca iş bitmiyor. Önemli olan bunu koruyabilmek. 26 puan topladık ve iyi bir yerdeyiz" diye konuştu.

"BİR OYUNCU KAYBETMEK ÇOK KOLAY AMA ÖNEMLİ OLAN KAZANMAK"

 

"BİR OYUNCU KAYBETMEK ÇOK KOLAY AMA ÖNEMLİ OLAN KAZANMAK"

Güneş, Engin Baytar ve Burak Yılmaz gibi isimlerin Türk futbolundan soğutulduğu bir ortamda onlara sahip çıktıklarını belirterek, "Bir oyuncuyu kaybetmek çok kolay ama önemli olan onu kazanabilmek. Biz bunu yapmaya çalıştık. Engin de, Burak da son dönemde oldukça iyi oynuyorlar. Engin Baytar, özel bir futbolcu. Bunu maçta iki asist yaptı diye söylemiyorum. Ona hep farklı baktık, o da bir Trabzonlu olarak bizim yaklaşımlarımıza olumlu yanıt verdi. Türk futbolunda bir Hakan Şükür nasıl 10 yılda bir
yetişiyorsa, Engin Baytar da 10 yılda bir yetişiyor. Galatasaray maçında çok çalıştı ve galibiyet için elinden geleni yaptı. Bir hücum oyuncusu olmasına karşın sadece ileride mücadele etmeyip savunmasına da yardım etti. Türk futbolu Engin Baytar'ı kazanmış oldu. Engin ve Burak gelişmeye müsait oyuncular. Kaybettikleri yılları geri alma şansları var. Futbol alt yapısı eksik olduğu için sıkıntı yaşıyor. Mesela Galatasaray maçında ilk yarıda beklentilerime cevap vermedi. Onu oyundan almam gerekiyordu, ancak
sabrettim. Burak da iyi oyuncu, ancak eksikleri var. Bu eksiklerinin farkında olup fazla çalışırsa bana göre müthiş oyuncu olur. Kafaya iyi çıkıyor, iyi dripling yapıyor ve fizik açıdan da iyi, ancak oyun görüşü olarak eksikleri var" diye konuştu.

"UMUT BULUT TAKIMDAN HİÇ KOPMADI"

 

UMUT BULUT TAKIMDAN HİÇ KOPMADI"
Umut Bulut'tan da övgüyle bahseden Güneş, "Umut Bulut, sezon başında yaşadığı gelgitlere rağmen takıma motive olmayı başardı. Hiçbir zaman bu takımdan kopmadı hep aynı Umut olmaya devam etti. Bugün de verdiği mücadelenin karşısında iki gol attı. Umarım bunun devamını getirir" dedi.

"6 FUTBOLCUM A MİLLİ TAKIMI HAK EDİYOR"
Şenol Güneş, Bursaspor maçı öncesi açıklanacak olan milli takım aday kadrosuna 6 futbolcunun çağrılmayı hak ettiğini düşündüğünü ifade ederek şunları söyledi:
"Bu sadece benim düşüncem ama performanslarıyla o formayı hak eden 6 futbolcum var. Biz karar verecek olanlara saygı duyarız ve onlara gereken desteği veririz. Ancak yenileri katarken eskileri yok etmeyelim. Arda kaç yaşında. Onu yok etmeye çalışıyoruz"

"GUUS HİDDİNK'İN İŞİ ZOR"
Şenol Güneş, Hiddink'in tüm antrenörlerle görüşmesi gerektiğini de belirterek, "Son dönemde kendisiyle birkaç görüşme yaptık. Ama bunların sayısı artmalı ve tüm antrenörlerle görüşmeli. Başarı için istikrarı korumak zorunda. Biz antrenörler olarak her zaman onun yanındayız. Kendisi oldukça başarılı bir teknik adam ve bu takımı başarıya taşıyacaktır. Hiddink'in şu anda işi zor gözüküyor" şeklinde konuştu.

"TEOFİLO KONUSUNA BAKACAĞIZ"

 

"TEOFİLO KONUSUNA BAKACAĞIZ"
"Takımı taşıyan her oyuncuyu taşırım" diyen Şenol Güneş, Teofilo'nun gidişinin kendileri içinde sürpriz olduğunu ifade ederek, "Daha önce de sorunları vardı ama düzeldi. Oynamaya başladı. Benim yabancı, yerli ayrımım yok. Teofilo izinsiz kenti terk etti. Buradan gitmek için tercümanı, ailesini ve sağlığını sorun yaptı. Ben takımı taşıyan her oyuncuyu taşırım. Avrupa görmeden geldiği için sorunlar yaşıyor. Şimdi gelecek diye biliyorum. Bakacağız, ona göre karar vereceğiz" diye konuştu.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor