Güneş: Kapatalım külüpleri

Bursaspor teknik direktörü Şenol Güneş, takımına verilen cezalara tepki gösterdi, "Sadece kurallar çıkarılıp cezalar uygulanıyor. Suçu yapana değil, herkese ceza veriyoruz. Küfürse, şiddetse, küme düşürelim kapatalım kulüpleri" dedi.Şenol Güneş, Özlüce Te

Güneş: Kapatalım külüpleri

Bursaspor teknik direktörü Şenol Güneş, takımına verilen cezalara tepki gösterdi, "Sadece kurallar çıkarılıp cezalar uygulanıyor. Suçu yapana değil, herkese ceza veriyoruz. Küfürse, şiddetse, küme düşürelim kapatalım kulüpleri" dedi.

Şenol Güneş, Özlüce Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında sözlerine önce takımın son durumu hakkında bilgi vererek başladı. Ethem'in takımdan ayrı koştuuğunu, Holmen'in de antrenmanda sakatlandığını belirten Şenol Güneş, şöyle devam etti:

"Bunların dışında sakatımız yok. Kadro olarak Kasımpaşa maçına eksiksiz çıkacağız. Kasımpaşa son yıllarda çıkış yapan bir takım. İyi oyuncuları var. Açık futbol oynuyorlar. Modern futbolun tüm uygulamalarını sahaya yansıtıyorlar. İyi bir takımla oynayacağız. İki iyi takımın güzel futbolunu bekliyorum. Kazanmaya ihtiyacımız olan bir maç. Puan olarak biraz daha yukarıda olmamız gerekiyordu. Puan kaybı istemiyoruz. Kazanma hırsımızı yukarı çıkarmak durumundayız. Umarım bu maçtan iyi oyun ve iyi sonuçla ayrılırız."

"CEZALAR ADALETLİ DEĞİL"

Futbol sahasına gelip izlemeye çalışan engellilerin de bayanların da, maçı izlemeye gelen taraftarlarının da mağdur olduğu bir dönemi yaşadıklarını belirten Şenol Güneş, verien cezalar konusunda şöyle konuştu:

"Ccezaların adaletli olduğunu düşünmüyorum. Taraftarları olan bir takımken bazı sebeplerden taraftarımızı zorla sahaya getiriyoruz, zorla da elimizden alıyorlar. Bu futbolun patronlarının işi. Çözüme ulaşmak için kanun çıkarmak önemli. İlgili kişi ve kurumlarla diyalog kurarak çözüm aramak gerekir. Sadece kurallar çıkarılıp cezalar uygulanıyor. Suçu yapana değil herkese ceza veriyoruz. 3-5 kişinin suç yaptığını düşünüyorsunuz, cezaların adaletli olduğunu düşünmüyorum. Suçu yapan kimse, onlara ceza verin. Küfürse, şiddetse, küme düşürelim kapatalım kulüpleri. Suçun karşılığı verilmeli ama adaletli verilmeli haksız verilmemeli. Masumca oraya gelenler bir daha gelmezler. Onları kaçırmamak gerekiyor."

"SUSMAK DAHA İYİ"

Bu tip kararlar verilirken dikkat edilmesi gerektkiğini vurgulayan Şenol Güneş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Oturduğunuz yerden ceza vererek bu işi yönetemeyiz. Hergün takımla beraberim ben hergün kararlarımı sorguluyorum. Bizim hatalarımız vardır, yapmamamız gerekiyor ama Balıkesirspor maçında ceza alan takımı görünce ben ülke futbolunda adalete inanmıyorum. Onun için susmak daha iyi diyorum. Çünkü yine ceza alacağız. Ben mecbur kalıp konuşuyorum. Sinirli konuşup da neden para cezası alayım. Konuşmama hakkımı kullanmalıyım. Bir dertleri var bir şey söylüyorlar. Hemen ceza veriyorlar. Hadi biz yaşlandık geçtik. Gençlerin önünü kapatmayın bari. Söylemlerimizin bir şeye yaramadığı yerde maçtan sonra bizi neden konuşuturuyorsunuz. Alamadık maçı üzgünüz mü diyeyim? Gerçeği konuşsam, konuşamıyorsun."

"ADAMINA GÖRE CEZA UYGULANIYOR"

Özgür ortam sağlanamadığı takdirde yaratıcılığın ortaya çıkamayacağını, insanların özgürce düşüncelerini söylemesi gerektiğini dile getirens Şenol Güneş, şöyle devam etti:

"Adamına göre ceza uygulanıyor. Öteleme çıkarıldı adamına göre. Gücünüz varsa kullanıyorsunuz. Spor, barış, kardeşlik diyoruz, tüm kirlilikleri burada görüyoruz. Biraz daha dikkat edilmeli. Hep aynı şeyi yaşıyoruz. 5-10 yıl sonra bu gidişle Türk futbolu olmaz. Millet dizi izler. Kendi dertlerini unutmak için dizileri izliyorlar zaten. Küfür kim yapıyorsa, toplumun krizi zaten. Bazen duygular bastırılamıyor. Biz sağduyulu davranıyoruz. 10 kişi davranmayınca tüm seyirciyi, yok ediyorsun. O zaman Gençlerbirliği'ne ödül verelim. Taraftarı nasılsa yok. Ya da taraftarı olmayan takımı en iyi takım yapalım. Buna çözüm yolu bulalım. Bu böyle gitmez. Cezayla değil, ödülle yapın. Futbol bir oyundur, keyiftir. Kimsenin keyfi yok. Futbolu Kulüpler Birliği değil, futbolu o işi yapanlar yönetmelidir. Hakemler, oyuncular, antrenörler de söz sahibi olmalı. Yöneticiler yarın gidiyorlar ama futbol adamının hayatı ve mesleği bu."

"BU İŞ İYİYE GİTMİYOR"

"Basketbol bence futbolu geçti. Voleybol da öyle" diyerek sözlerini sürdüren Şenol Güneş, "Bu işi yöneten bizlerin de hata ve eksikleri var. Bunların Kasımpaşa maçıyla ilgisi yok. Bunları yok sayıp maça hazırlanacağız" dedi. Şenol Güneş, "Bu açıklamalardan sonra ceza bekliyor musunuz?" sorusuna şu cevabı verdi:

"Bilmiyorum ki ceza verilir mi? Ben kimseye hakaret etmiyorum ama düşüncelerimi söylüyorum. Bunu bastıramıyorum. Ben ceza çok aldım. Çok haksızlığa uğradım. Saha içinde, saha dışında. Buna rağmen konuşuyorum. Kurallar silsilesini bu şekilde uygulamazsanız benim gibi Ertuğrul Sağlam da, Tolunay Kafkas da, Mehmet Özdilek de, hepsi de isyan edecektir. Susanlar olacaktır. İyi gidiş olmadığını düşünüyorum. Hiçbirşey yokmuş gibi davranamayız. Suç unsuruna sokarlar mı bilmiyorum. Hayırlısı olsun. Federasyona, Kulüpler Birliği'ne herkese iş düşüyor. Antrenör ve oyuncularin daha güçlü hale gelmesi lazım. Aksi halde futbolun sahibi olmayacaktır. Herkes  parasını kovalıyor şu anda. Öyle bir sistem oldu. Herkes borcumuz var diye ağlıyor, bağırıyor, bu işi yapmak istemiyorum, diyor. O zaman kapatın bu işi. Bilim adamları konuşuyordu şimdi film adamları konuşuyor. Film adamları filmle ilgili konuşur, bilimle ilgili konuşmaz. Futbolcular için sendika kurulmalı ve haklarını savunmalı. Bunlar olacağına Kulüpler Birliği toplanıyor. Borçlar, vergi borçları konuşuluyor."

"KUPA MAÇIMIZ NEDEN ÇARŞAMBA GÜNÜ"

"Kupa maçımızın neden çarşamba günü olduğunu öğrenemedim" diyen Şenol Güneş, bu konuda şöyle dedi:

"Bence yer bulamadılar, bir hafta sonraya attılar. 27 günde 9 maç yapacağız. Daha önce yaşadım ben. O zaman da play off sistemi çıktı. Sonra niye kapandı. O zaman 3 günde bir maç yapıyorduk. Alelacele yapıldı. Sonra vazgeçtiler. Seyahatler var, Türkiye'nin koşulları var. 3 günde bir maç yapacağız. Ayın 7'sinde başlıyoruz, 3 Ocak'ta bitireceğiz. Kasımpaşa, Kardemir Karabükspor, Trabzonspor. 3 Lig maçı 2 de kupa maçı oynayacağız. Ben oynarım sorun değil ama bunu niye yaptılar açıklasınlar. Biz de öğrenelim, haklıymışlar deyip saygı duyalım. Bilgi verirlerse memnun oluruz. Madem bu kararlar alınıyor onların da haklı taraftarları vardır. Bilgilendirilmek istiyoruz. Bu süreyi gecirecek takımımız var. En çok hücum yapan takımız, penaltı yok. Olmuyor tesadüf işte. 11'inci maçımızı oynadık."

"EKONOMİMİZ YOKSA ONA GÖRE YAŞAYACAĞIZ"

Şenol Güneş, yeşil beyazlı kulüpteki ekonomik problemlerin sorulması üzerine şu yorumu yaptı:

"Eğer ekonomimiz yoksa ona göre yaşayacağız. Ben başkana bunu söyledim. Hergün aynı şeyi konuşmayalım. Oyuncuların da sezon başındanberi özverili olduğunu düşünüyorum. Saklamaya gerek yok. Başkanın da derdi var çabalıyor, üzülüyor. Burada mühim olan takıma nasıl katkı sağlayacağız. Büyük kulüp olacaksak bütün bunları aşacağız. Şu anda sıkıntı var. Oyuncu arkadaşlardan bana da yansıdığını söylüyorum.

Başkan bugün konuşacak. Çek, senet veya söz yapılacak bir şey söyledi. Alalım almayalım bekleyip devrede neticelenmesi lazım. Maçların en yoğun dönemine giriyoruz. Oyunculara söyledim söz verildiyse, almalısınız. Değer kaybı olur. Konuştuğunuz zaman işi aksatır ve değeriniz yok olur. Para kazanmasından çok oyuncunun işini yapması ve değer kazanması gerekiyor. Başkan ve yönetimden biran evvel halletmesini bekliyoruz. Ama işimize bakacağız. Hergün yeni bir gün yapmamız lazım. Dikkatimizi dağıtmayacağız. İnşallah düzelir olmayacak bir şey değil.

Trabzon ile Bursa'yı karşılaştırdığım zaman orası küçük bir şehir ama daha büyük transferler yapıldı. Borcu bizden fazla. Biz borcu nüfus olarak kaldırırız. Sadece maça gelsinler, kombine alsınlar, ürünlerden alsınlar. Bunu istiyoruz. Bu düşünceleri işlemek sizin de sahiplenimp desteklemeniz gerekir. Bu Bursaspor'a göre olmalı. Şampiyonluk lafını o yüzden etme hakkına sahip değiliz. Diğer takımların harcamalarına bakın bir de bize bakın. Enerjiyi sağlayacak gücümüz var. Kendi kabuğuna çekilse bile yine de kullanabiliriz. Bizimki çorak arazi değil futbol adına verimli arazi. Buradan herşey çıkar, futbolcu da çıkar, yönetici de, taraftar da, hoca da çıkar. Ama Trabzon'da ekonomisi belli ama futbol kültürü var. Burada 3 milyon nüfusun var."

"İŞİN BAŞINDAYIZ"

"Biz işin başındayız" diyen Şenol Güneş, son olarak şunları söyledi:

"Takımıma da söyledim. Doğru oynuyoruz. Takım olarak iyiyiz. Geldiğimiz mesafede bir basamak daha yukarı çıkmak lazım. Puan kaybımız onu gösteriyor. Tecrübe eksiğimiz var. Bunların hepsi zaman işi. Futbol böyle birşey. Takım oluşmada mesafe aldık ve camiayı harekete geçirdi. Oyuncularımızın bir kaç tanesi dışarıda ve gündeme çok geliyorlar. Onlar da mutlu olsunlar. Burada oynamıyorlarsa başka yerde oynasınlar. Futbol böyle bir şeydir. Benim sıkıntım yok. Sadece taraftarı heyecanlı gördüm ama az gördüm. Sayısı az ama heyecanlılar. Bu şehir takımına sahip çıkmalı. Sabır olmadan, emek vermeden, cesaretli olmadan başarı gelmiyor. O yüzden ona devam edeceğiz. Ekonomik olarak sıkıntılar var. Oyuncularım alacağım var, diye gelmesini sevmediğim bir şeydir. Söz verildiyse yapılmalı. Saha sonuçları, iyi futbol, taraftar oyuncu birlikteliği, camianın ileri gelenlerinin de sokulması bize adım attırır."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler