Güneş: "Galatasaray'ı yenmek istiyoruz"

BURSASPOR teknik direktörü Şenol Güneş, şu anda 4'üncü durumda olduklarını, bu yüzden Galatasaray'ı yenmek istediklerini belirtti, "Sene sonunda daha iyisini yapmamız gerekiyor" dedi. Şenol Güneş, pazar akşamı İstanbul’da oynayacakları Galatasaray karşıla

Güneş: "Galatasaray'ı yenmek istiyoruz"
BURSASPOR teknik direktörü Şenol Güneş, şu anda 4'üncü durumda olduklarını, bu yüzden Galatasaray'ı yenmek istediklerini belirtti, "Sene sonunda daha iyisini yapmamız gerekiyor" dedi.
 
Şenol Güneş, pazar akşamı İstanbul’da oynayacakları Galatasaray karşılaşması için Özlüce Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında takımıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Geçen hafta sezonun ilk yarısını kapatmış olduklarını, bu hafta da 2'nci yarının ilk maçına çıkacaklarını belirten Şenol Güneş, şöyle konuştu:
 
"Ligde 29 puanla 4'üncü sıradayız. Sezon başındaki ilk 5 hedefinde yol aldık. Kupada  grupta lideriz. Aziz Behich Avustralya Milli takımı ile final maçına çıkacak. Onun dışında sakat ve cezalı oyuncu yok. Şener’de adale tutulması oldu. Durumunu takip ediyoruz."
 
Galatasaray'ın iyi bir takım olduğu ve şampiyonluk yarışında bir rakip olduğunu hatırlatan Şenol Güneş, açıklamalarını şöyle sürdürdü:
 
"FUTBOL TEMİZ KALMALI" 
 
"Galatasaray tecrübeli bir takım. Yıldız oyuncuları var. İyi sahaları ve taraftarları var. Güzel maç olacak. İki takım da en güzelini ortaya koyacak. Hak edenin kazanacağı maç olsun. Bizde kazanmak istiyoruz. Üzerimizde bulunan 3 takımın altındayız. Aramız bir hayli açık. Üst sıra ile arayı kapatmak için kazanmak istiyoruz. Diğer takımlar bizim altımızda. Ancak puan olarak bize yakınlar. Futbol düzgün, temiz ve keyif alınan oyun. Öylede kalmalı. Karıştırmamak lazım. Karışınca durumunu hep birlikte görüyoruz. Aklı ve sabrı kullanarak oynamak hepimizin düşüncesi olmalı. Başarı sadece para ile değil, emek ve çalışmayla da geldiğini biliyoruz. Ekonomik kriz takımları olumsuz etkiliyor. Ödemeler nedeniyle kulüpler sıkıntıda. UEFA'nın yaptırımlarını artması, Kulüpler Birliği ve TFF'de bu konuda ciddi adımlar attığı için kulüpler daha dikkatli olmalı. Bizde herkes kendi işini yapıyor. Öyle de devam edeceğiz." 
 
"İLERİYE BAKIYORUZ
 
Bursaspor'dan 6 oyuncunun ayrıldığını, gelenin de olabileceğini söyleyen Şenol Güneş, takıma katkısı olmayanlarla mutsuzların gitmesinde yarar olduğu belirtti. Takımdaz oynayanların gitmesine karşı oldouğunu, ancak kararın yönetimde olduğunu anlatan Şenol Güneş, şöyle devam etti:
 
"Takviye ile rekabeti arttırıp yarışta olmamız gerekiyor. Böyle düşünüyorum. Üst çıkmak için gayretli ve çalışkan olmalıyız. Yükselen değeri korumalıyız. Çıtanın altında kalıp ezilmemek lazım. İyi işler yapıp mesafe aldığımızı söyleyebilirim. İnişe çıkışa dikkat etmek lazım. Evet Galatasaray’a sahamızda kaybetmiştik. İyi bir sonuç alırsak hem moral olur, hemde üstteki takımlara yaklaşma açısından güzel olur."
 
"TARAFTARIMIZ CENTİLMEN OLSUN"
 
Galatasaray taraftarının maça büyük ilgi göstereceğini, maçı dolu tribünler önünde oynayacaklarına inandığını da sözlerine ekleyen Şenol Güneş, sözylerini şöyle sürdürdü:
 
"Taraftarlarımız fair play çerçevesinde bize destek olsunlar. Çirkin görüntülerden uzak kalmalıyız. Kazandıklarımızı geri vermemek için tribünlerde güzel görüntüler oluşturalım. İnşallah ikinci yarıyı ceza almadan, en az puan kaybı ile yaşarız. Tüm takımlara ikinci yarı için başarılar diliyorum." 
 
SORULARA CEVAPLAR VERDİ
 
Daha sonra basın mensuplarının sorularına cevap veren Şenol Güneş, kulüplerin ekonomik krizi konusunda şöyle dedi:
 
"Ekonomik kriz sadece bizde değil, tüm kulüplerde de var. Herkes sıkıntı yaşıyor. Bence ekenomik sorunlar az hata ile yürütmeli. O nedenle kulüpler ayağı yorganına göre uzatmalı. Biz en az zararla geçtik. Herhangi bir sorun yok. Destek olan herkese teşekkür ediyorum. Kafası rahat olan oyuncu sahada daha iyi olur. Pahalı oyuncu alıyorsunuz bir şey vermiyor." 
 
TRANSFER KÜLTÜRÜ YERLEŞMEDİ 
 
Bir soru üzerine Türkiye’de transfer kültürünün yerleşmediğine dikkati çeken Şenol Güneş, bu konuda şunları söyledi:
 
"Maalesef ülkemizde transfer kültürü yerleşmedi. Böyle olunca seviye de düşüyor. Zenginlik para ile değil, davranışla olmalı. Para yaşam kalitenizi arttırmalı. Elbette parası çok olan kulüpler oyuncu alabilir. Ama şekil böyle olmamalı. Maç öncesi isimlerden söz etmek, sonrasında ise vazgeçmek etik değil. Bana göre futbolcu gidene kadar oynadığı takımına da yüzde 100 katkı vermeli. Futbolcunun mesleği bu. Yaptığım toplantılarda futbolcularıma bunu sıkça anlattım. Bu konuda bayağı mesafe aldık. Transferde gündeme en çok gelen takımız. Oyuncularımızla görüşen takımlar var. Biliyoruz. Ama bu etik değil. Oyuncunun kafasını karıştırmak hem oyuncuya, hem de kulübüne, hem de Türk futboluna zarar verir. Onların karekterlerine güveniyorum. Ancak kafaları karışıyor. Dikkat dağınıklılığı yaşandı. Devre arasından olumlu izlenim aldım. Futbola döndüler. Bu hafta bitiyor. Sezon sonuna kadar konuşulmayacak. Oyuncularda böyle yaşamayı öğrenmeli."
 
"SERDAR VE FERNANDAO ÇOK KONUŞULDU" 
 
Galatasaray ile oynayacakları maç öncesinde Fernandao ve Serdar Aziz'in Galatasaray kulübüyle anılmasının fayda getirmeyeceğini dikkati çeken Şenol Güneş, gidecek ve kalacak oyuncularla ilgili düşüncesini yönetime bildirdiğini vurgularken şöyle konuştu:
 
"Takım olarak bugünkü ekonomik şartlarda sıkıntı görünüyor. Ekonomik olarak eldeki oyunculara ödeme yapmayacaksak, oyuncu almak doğru olmaz. Oyuncu alıp ödeme yapmazsak eldekileri kaybedebiliriz. Kulüpler böyle yaparsa hem teknik, idare ve ekonomik hataya düşerler. Yaz döneminde katılımlar olacaktır. Kulübün transferi yapması şart. İyi planlama kadroyu tutup takviye yapmak lazım. Yıldız manada oyuncu alacak durumda değiliz. Sene sonunda daha iyisini yapmamız gerekiyor."
 
"EZİLMEYELİM" 
 
Çıtayı en yükseğe koymanın sorun olduğunu, elindeki kadrodan mutlu olduğunu belirten Şenol Güneş, son olarak şöyle dedi:
 
"İlk beş dedik. Oturduk. İlk üçe karşı değilim. Konum olarak 1-2 olmamız bizim doğru yolda olduğumuzu göstermez. Aşağı düşmeyi kabul etmiyorum. Şampiyonluk hedefi koyup 4-5'inci olunca panik başlıyor. Toplumda sabırsızlık. Baskı artıyor. Sağlıklı ortam olmuyor. Yukarı çıktıkça daha iyi olmalıyız, diyoruz. Altımızdaki takımlarda o eleştiriler var. İlk üçte medya ve kamuoyu baskı yapıyor. Bugünün yetenek oyuncuları, yarının yıldızı olacak isimler var. Ancak en iyi yer layık olmaktır."
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler