Güneş, Bulak için ne dedi?

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, genel menajerlik görevinden ayrılarak Mersin İdmanyurdu ile anlaşan Giray Bulak’ın gidişini doğru bulmadığını söyledi. 30 Temmuz 2012’de Trabzonspor ile 3 yıllık sözleşme imzalayarak Genel Menajerlik görevine geti

Güneş, Bulak için ne dedi?

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, genel menajerlik görevinden ayrılarak Mersin İdmanyurdu ile anlaşan Giray Bulak’ın gidişini doğru bulmadığını söyledi. 

30 Temmuz 2012’de Trabzonspor ile 3 yıllık sözleşme imzalayarak Genel Menajerlik görevine getirilen ve kulübün transfer politikasına yön vermekle görevli olan Giray Bulak’ın bu görevinden ayrılarak Mersin İdmanyurdu ile anlaşma sağlaması teknik direktör Şenol Güneş'i hayal kırıklığına uğrattı.
 
Mersin İdmanyurdu ile anlaşan teknik direktör Giray Bulak ile telefonda görüştüğünü belirten Şenol Güneş, “Giray Bulak’ın gidişini doğru bulmuyorum ama bunun açıklamasını Giray hoca yapar ise daha iyi olur. Çünkü bu bir sistem kurulmasıydı Giray hoca veya başka biri olabilirdi. Daha sistemi kurmadan bu dağılmış oldu.
 
Bunun değerlendirmesini ve açıklamasını daha sonra yapalım çünkü şuan ki ortam buna müsait değil. Trabzon’da bazı şeyleri ne kendime ne de başkalarına izah edemedim herhalde bunların biraz anlaşılması gerekiyor. Kimin geldiğinden çok oradaki sistemin ne olduğunu oturtmamız gerekli.
 
Trabzonspor’un geleceği için bir sistem olması gerekiyor. Giray hoca gitme nedenlerini açıklayacaktır kendine göre haklı nedenleri olabilir. Her şey ne olur ise olsun ayrılmasını istemezdim” dedi.
 
Güneş, Bulak’ın genel menajerlik görevinden ayrılmasından sonra bu göreve kimin gelip gelmeyeceğinin çok önemli olduğunu vurgulayarak, “Bu yapılanma sonucu iki transfer yapmıştık. Daha yeni bir oluşumdu. Bakılan oyuncular vardı. Gelsin biri gitsin biri diye düşünürsek olmaz. Bu belki ömür boyu sürmesi gereken bir sistem.
 
5 yıl orada oturabilecek biri olmalı. Devamlılık olmalı. Ben veya başka biride olmalı. Hukuku bilen, futbolu bilen, yöneticilik anlayışını, yöneticiliği bilen, teknik anlamda bilgisi olan insanlarla iyi ilişki içinde olan modern olan bir insan bulmak istedik. Giray hoca da bu görevi kabul etmişti ama bu aşamada böyle olduğu için çok fazla konuşmayı da doğru bulmuyorum.
 
Giray hocanın bir şeyleri açıklaması gerekiyor. Neden ayrıldığını o açıklamalı. Bana sorduğunda ben ona bir şey söylemedim. Onun kararı, kendisine gelirken gelmeni istedim. Giderken gitmeni istemedim. Bu işlerin nasıl olacağını olması gerektiği şekliyle izah edemesek yanlışları yaşarız. Şahıslar katkı yapabilir ama sistemin içerisinde olacakların ne yapması gerektiğini işlememiz lazım. Bunu da hepimizin sahiplenmesi gerekiyor. Beceremiyoruz bunu” diye konuştu.
 
GALATASARAY MAÇI
 
Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, Spor Toto Süper Lig lideri Galatasaray ile zor bir maç oynayacaklarının altını çizerek, “Biz ligde kayıp puan olan bir takımız. Beklediğimiz oyunu ve sonuç ortaya koyamadığımız için sıkıntılı bir durumumuz var. Bizim en az 10 puanda almamız gerekiyordu. Ama bunların hepsi geride kaldı. Kazanabileceğimiz maçlardaki puan kayıplarımız oldu. 10 puanımız daha olsaydı maçı atmosferi daha farklı olurdu bizim için kendi sahamızda Galatasaray’ı yenmek için oynayacağız” ifadesinde bulundu.
 
SAKATLARIN DURUMU
 
Güneş, Sol Bamba’nın Galatasaray maçında forma giyemeyeceğini kaydederek, “Colman’ın durumu iyi gidiyor ama normal idmana katılmadı. Kontrol altında. Alanzinho’nun kasığında ağırı var durumu soru işareti. Mustafa Yumlu’nunda adalesinde ağırı var. Bu 3 oyuncunun durumu bu maç öncesi net değil. Soner’in durumu düzeldi ama antrenmansız” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler