Güneş: Böyle ülkeden futbolcu çıkmaz!

A Milli Takım’ın İzlanda ile oynadığı karşılaşmada aldığı mağlubiyeti değerlendiren Güneş, şöyle konuştu:“Hepimiz Türk Mili Takımı’nın bireyiyiz. Ben bir kişi olarak takımın başarılı olmasını isterim. Türkiye’de en büyük sorun yapısal reformlar yapılmıyor

Güneş: Böyle ülkeden futbolcu çıkmaz!

A Milli Takım’ın İzlanda ile oynadığı karşılaşmada aldığı mağlubiyeti değerlendiren Güneş, şöyle konuştu:

“Hepimiz Türk Mili Takımı’nın bireyiyiz. Ben bir kişi olarak takımın başarılı olmasını isterim. Türkiye’de en büyük sorun yapısal reformlar yapılmıyor. Tavanda, tepede başarılı bir sonuç aldığımız zaman çok güzel örnek gösterirsiniz. Bu maça kötü başladık, kötü oynadık ve bitirdik. Bu maçı yenseydik de grupta yerimiz garanti değildi. Bu maç kaybedildiği zamanda, kazanıldığı zamanda hiçbir şey bitmedi. Yarış devam ediyor. İyi sonuçlarda kahraman, kaybedilen maçlarda günah keçisi arıyoruz.

Ülke futbolunda altyapıdan gelen futbolcuları acımasız şekilde yok etmeye çalışıyoruz. Onur Kıvrak 4 sene kalecilik yapmak için kadroya girmedi. Bugün bir çizgi yakaladı ama bir maçta yok etmeye çalışıyoruz. Bu Burak içinde Selçuk için de kaleci Volkan için de geçerli. İlkeleri olan kulüpler bunları aramazlar, gereğini yaparlar. Medyamızda, antrenörlerde bunu çok yapıyoruz.

Ekonomisi iyi olan herşeyi oturan takımlarda bu tip kötü sonuçlar daha az olur. Kurumsal yapılar oturmalı. 10-15 yılda ürettiğimiz oyuncuları 1 maçta yok etmeye çalışıyoruz. Böyle bir ülkeden futbolcu çıkmaz. Her oyuncumuz ile kavga ediyoruz. Benim oyuncum daha iyi daha kötü diyoruz. Bunları bizde yaşayacağız. Altyapı da çok başarılı olan oyuncuyu A takım oyuncusu ile yarışıyoruz. Tecrübeli bir oyuncunun hatasına göz yumuyoruz. Bütün bu değerleri düzeltecek olan şey futbol düşünürleri. Bugün maç sonucu ne olursa olsun sonuçlar aynı duruyor” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor