Güneş 28 yıl sonra rövanş alıyor

Fransa'nın Monaco kentinde yapılan Şampiyonlar Ligi grupları çekiminde İnter, CSK Moskova ve Lille ile eşleşen Trabzonspor'da çekilen kura sevinçle karşılandı. İnter ile oynanacak olan maç, teknik direktör Şenol Güneş için farklı anlamlar ifade edecek. 19

Güneş 28 yıl sonra rövanş alıyor

Fransa'nın Monaco kentinde yapılan Şampiyonlar Ligi grupları çekiminde İnter, CSK Moskova ve Lille ile eşleşen Trabzonspor'da çekilen kura sevinçle karşılandı.

İnter ile oynanacak olan maç, teknik direktör Şenol Güneş için farklı anlamlar ifade edecek. 1983 yılında Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası'nda İtalya'nın İnter takımıyla eşleşen Trabzonspor, kendi evinde oynadığı ilk maçta rakibini 1–0 mağlup etmeyi başarmıştı. 14 Eylül 1983 yılında oynanan rövanş maçında ise hakem hatalarının damgasını vurduğu maçta, Trabzonspor rakibine 2–0 mağlup olarak şampiyonaya veda etmişti. O maçta kaleyi koruyan şimdiki teknik direktör Şenol Güneş'in kafası maç sonunda çıkan kavgada yarılmıştı. Maçı kafası sargılı olarak tamamlayan Şenol Güneş, şimdi 28 yıl sonra rakiplerinden rövanşı almaya çalışacak.

ŞENOL GÜNEŞ, O GÜNÜ UNUTMUYOR

Zamanın teknik direktörü Ahmet Suat Özyazıcı maç sonunda yaptığı açıklamada, "Burada söyleyecek hiçbir şeyim olamaz. Bu ortamda maçı ve turu geçmemiz söz konusu değildi. Benim yapabileceklerim sahadaydı. Saha dışına ben karışamam, ama eminim ki Türk ve İtalyan basını olayı tüm çıplaklığı ile göz önüne serecektir" demişti. Bordo–mavili takımın teknik direktör Şenol Güneş ise, "Kura hayırlı olsun. Bugüne kadar eksiklerimizi görmüştük. Bu eksiklerimizi gidereceğiz" dedi. Bu arada tecrübeli teknik adamın deplasmanda oynanan maçta yaşadıklarını asla unutmadığı, ama yakın çevresine, 'Geçmişe takılıp kalırsak bir yere ulaşamayız. Bu kez rakibimize kaybetmeyip istediğimizi almak için uğraşacağız' diye konuştuğu belirtildi.

TRABZONSPOR'A İNTER DEPLASMANINDA BİR FENERBAHÇELİ EŞLİK ETMİŞTİ

Bu arada UEFA'nın kararıyla Fenerbahçe'nin yerine Şampiyonlar Ligi'ne giden Trabzonspor'a 1983 yılında oynanan İnter maçında, Fenerbahçeli Can Bartu da eşlik etmişti. Dönemin Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın isteğiyle, İtalya'da futbol oynadığı için Trabzonspor kafilesiyle birlikte İtalya'ya giden Can Bartu, bordo-mavili kafileye yol göstermişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor