Gündüz maçına destek

Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın gündüz maçı önerisine destek vererek, "Bakanımız çok isabetli bir noktaya işaret etti. İngiltere, İspanya ve Almanya gibi ülkelerde maçların büyük bir bölümü gündüz oynanıyor

Gündüz maçına destek
Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın gündüz maçı önerisine destek vererek, "Bakanımız çok isabetli bir noktaya işaret etti. İngiltere, İspanya ve Almanya gibi ülkelerde maçların büyük bir bölümü gündüz oynanıyor. Bizde de bu uygulama neden olmasın" dedi.
 
Cavcav, yaptığı açıklamada, ailelerin çocuklarıyla maçlara gelmesinin futbolda şiddetin önüne geçilebilmesi için büyük önem taşıdığına işaret ederek, "Gündüz maçı uygulaması bu anlamda futbol sahalarında olumlu değişikliklere yol açacaktır. Bu açıdan düşündüğümüzde, doğru bir karar olduğu kanaatindeyim" diye konuştu.
 
Maçların uygun bir saate alınması durumunda seyircilerin stattan ayrıldıktan sonra başka faaliyetlerde de bulunabileceğini belirten deneyimli başkan, uyarılarda bulunmayı da ihmal etmedi.
 
Cavcav, maç saatlerinin İngiltere, İspanya ve Almanya örneklerinin incelerek belirlenmesi gerektiğini ifade ederek, "Gündüz oynatacağız diye saat 12.00'ye maç konulması seyirci sayısını azaltır. Bizim gibi Anadolu kulüplerinin neredeyse tek gelirini maç yayınları oluşturmaktadır. Kulüpler ve yayıncı kuruluş gibi konunun bütün taraflarını memnun edecek şekilde bir karara varılacağını düşünüyorum" değerlendirmesinde bulundu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler