Gümüşhaneli öğrenciler gururumuz olacak

Türkiye Gençler, Büyükler ve Masterler Bilek Güreşi Şampiyonası'nda derece elde eden Gümüşhaneli üç lise öğrencisi, mayıs ayında Litvanya'da düzenlenecek Avrupa Bilek Güreşi Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil edecek.65 kiloda Türkiye şampiyonu olan lise so

Gümüşhaneli öğrenciler gururumuz olacak

Türkiye Gençler, Büyükler ve Masterler Bilek Güreşi Şampiyonası'nda derece elde eden Gümüşhaneli üç lise öğrencisi, mayıs ayında Litvanya'da düzenlenecek Avrupa Bilek Güreşi Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil edecek.

65 kiloda Türkiye şampiyonu olan lise son sınıf öğrencisi Demirağ: ''Litvanya'da yapılacak Avrupa Bilek Güreşi Şampiyonası'nda çok iyi bir sonuç alacağımıza inanıyorum''
 
Türkiye Gençler, Büyükler ve Masterler Bilek Güreşi Şampiyonası'nda derece elde eden Gümüşhaneli üç lise öğrencisi, mayıs ayında Litvanya'da düzenlenecek Avrupa Bilek Güreşi Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil edecek. 
     
Antalya'nın Kemer ilçesinde bir süre önce düzenlenen Avrupa Milli Takım seçmelerinin yapıldığı Türkiye Gençler, Büyükler ve Masterler Bilek Güreşi Şampiyonası'na Gümüşhane'den katılan Mareşal Çakmak Anadolu Öğretmen Lisesi son sınıf öğrencisi Mustafa Emrah Demirağ 65 kilo sol kolda Türkiye birincisi, aynı lisede eğitim gören son sınıf sınıf öğrencisi Ömer Faruk Kaymak 80 kilo sol kolda ve 11. sınıf öğrencisi Ümmet Torlak ise 55 kilo sol kolda Türkiye ikinciliği elde ettiler. 
     
Gümüşhane Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü Vücut Geliştirme Fitness ve Güreş Antrenörü Davut Altuntaş,yaptığı açıklamada, öğrencilerin elde ettiği başarıyı Avrupa'ya da taşıyacaklarına inandıklarını belirterek, ''Geçen yıl Eskişehir'de yapılan yarışmalarda bireysel ve takım olarak çok iyi başarılar elde ettik.
 
Bir süre önce Kemer'de yapılan milli takım seçmelerine ise 46 ilden 839 sporcu katıldı. Seçmelerde birincilik ve ikincilik elde ederken, takım olarak da Türkiye üçüncüsü olduk. Bu başarılarımızın devamını getireceğiz ve mayıs ayında Litvanya'da yapılacak Avrupa Bilek Güreşi Şampiyonası'nda ülkemizi ve ilimizi en iyi şekilde temsil ederek iyi sonuçlarla döneceğiz'' diye konuştu. 
     
Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın olimpik olmayan spor dallarına büyük önem verdiğini ve desteklediğini dile getiren Altuntaş, ''Bu bizim azmimizi daha da artırıyor. Avrupa şampiyonasına çok sıkı hazırlanıyoruz. Çok güzel aile ortamı içerisinde çalışıyoruz. Pazartesi, çarşamba ve cuma günleri antrenman, pazar günleri ise sadece masa antrenmanı yapıyoruz'' dedi. 
 
'Spora vücut geliştirmek için başlamıştım''    
     
Türkiye Gençler, Büyükler ve Masterler Bilek Güreşi Şampiyonası'nda 65 kiloda Türkiye birinciliği elde eden Demirağ ise vücut geliştirmek için başladığı sporda bilek güreşini hocalarının tavsiyesiyle geliştirdiğini söyledi. 
     
Böyle bir derece almayı daha önceden hayal bile edemeyeceğine işaret eden Demirağ, şöyle devam etti: 
     
''Spora vücut geliştirmek için iki yıl önce Aydın Doğan Spor Salonu'na gelmiştim ancak burada sporcu arkadaşlar ve yöneticiler bana bilek güreşini önerdiler. Ben de zamanla bilek güreşine ilgi göstermeye başladım. Geçen zamanda hocamızın verdiği teknik ve taktikleri kavradım ve kendimi çok geliştirdim.
 
Bunun üzerine ilk defa 2012 yılında Eskişehir'de Türkiye ikincisi oldum. Eskişehir'deki atmosfer beni çok etkiledi ve bilek güreşini artık daha da çok sevmeye başladım. Yine Antalya'daki seçmelerde sol kolda birinci oldum. Her iki bileğimi de kullanabiliyorum ancak ben son bilekle yarışıyorum.'' 
     
Eğitimiyle birlikte spor yaparak dereceler kazanmasının kendisini, ailesini ve öğretmenlerini çok mutlu ettiğini vurgulayan Demirağ, ''Mayıs ayında Litvanya'da yapılacak Avrupa şampiyonasında çok iyi bir sonuç alacağımıza inanıyorum. Bunun için arkadaşlarımızla çok çalışıyoruz'' dedi. 
     
80 kiloda sol kol Türkiye ikincisi seçilen Kaymak ise ''Eskişehir'deki turnuvada şampiyon olmuştum. Antalya'da ise ikinci oldum. Şimdi hedefimiz Türkiye'de yakaladığımız bu başarıyı Avrupa şampiyonasında da yakalamak olacak'' diye konuştu. 
     
55 kiloda sağ kolda Türkiye ikincisi olan Torlak da Litvanya'daki yarışmada en büyük arzularının Türk bayrağını göndere çekerek, Türk milletinin yüzünü güldürmek olduğunu kaydetti. 
     

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor