Gümüşdağ: Adalı ile görüştüm!

Türk futboluna bomba gibi düşen şike operasyonları sonrası tutuklanıp Metris Cezaevine gönderilen Beşiktaş Asbaşkanı Serdal Adalı'nın ifadelerine TFF Başkanvekili Göksel Gümüşdağ'dan açıklama geldi.Futbolda şike ve teşvik operasyonu çerçevesinde tutuklana

Gümüşdağ: Adalı ile görüştüm!

Türk futboluna bomba gibi düşen şike operasyonları sonrası tutuklanıp Metris Cezaevine gönderilen Beşiktaş Asbaşkanı Serdal Adalı'nın ifadelerine TFF Başkanvekili Göksel Gümüşdağ'dan açıklama geldi.

Futbolda şike ve teşvik operasyonu çerçevesinde tutuklanarak cezaevine gönderilen Beşiktaş Asbaşkanı Serdal Adalı'nın İBB'li futbolcu İbrahim Akın'a Türkiye Kupası Finali öncesinde transfer teklifi yaptığı iddia edilmişti.

Öte yandan Adalı'nın o dönemde İBB Kulübü Başkanı olan ve şu an TFF'de Başkanvekili görevini sürdüren Göksel Gümüşdağ ile görüştüğünü ifade etmesi gündemde yeni bir tartışma ortamı yaratmıştı.

Göksel Gümüşdağ konu ile açıklamalarda bulundu...

İşte haberin detayları... "Şike soruşturması kapsamında tutuklanan Serdal Adalı’nın, İbrahim Akın’ın transferi konusunda “Ben bu konuyu İBB Başkanı Göksel Gümüşdağ ile görüştüm” şeklindeki sözleri basına yansımıştı.. Şu anda TFF Başkanvekili olan Gümüşdağ’ı arayıp Adalı’nın sözünü ettiği konunun detaylarını sordum..

Gümüşdağ söze “Evet, Serdal Bey ile görüşme yaptım” diye başladı, görüşmenin ayrıntılarını da ilk kez açık açık anlattı:

“Serdal Bey ile yanılmıyorsam 31 Mayıs ya da 1 Haziran tarihinde buluştuk.. (Biraz düşündükten sonra...) Tarih 1 Haziran’dı.. Kendisi beni aradı ve görüşmek istediğini söyledi.. O gün toplantılarım vardı.. ‘Daha uygun bir zamanda görüşelim’ dedim.. Öğleden sonra bir kez daha arayınca ‘Ben Merter tarafındayım.. Bu tarafa gelebilirseniz görüşelim’ dedim. Serdal Bey de geldi, hatta yanımızda bir arkadaşımız daha vardı..

Peki görüşmenin gündemi neydi?

Serdal Bey, Beşiktaş’ın İbrahim Akın’a talip olduğunu söyledi.. İskender ile ilgili bir konu yoktu.. Sadece İbrahim.. Ben de bu oyuncuyu satabileceğimiz rakamı söyledim.. Serdal Bey bu rakamı yüksek buldu ve ‘Mümkün değil’ dedi.. Sonra da takas önerisini getirdi.. Ben de kimle takas teklif ettiğini sordum.. ‘Holosko olabilir’ dedi.. Bunun üzerine ben ‘Holosko’nun sizden aldığı parayı biz veremeyiz.. Çok yüksek. En fazla para ödediğimiz oyuncudan yüzde 50 daha fazla maaş alıyor’ yanıtını verdim.. Yaklaşık yarım saatlik bu görüşmede sadece bunları konuştuk.. Birer kahve içip ayrıldık.”

ZİHİNLER BULANMASIN
Gümüşdağ, Adalı ile yaptığı bu görüşmenin tarihine birkaç kez vurgu yaptı.. Beşiktaş ile İBB’nin fupa finali oynadığı tarih 11 Mayıs 2011’di.. Gümüşdağ-Adalı görüşmesinin tarihi ise 1 Haziran 2011.. Yani finalden 20 gün sonra.. İBB eski Başkanı, “Benim final öncesi transfer görüşmesi yapmam mümkün değil.. Ne Serdal Bey’in kupa maçı öncesi böyle bir girişimde bulunması düşünülebilir, ne de benim, olsa bile randevu talebini kabul etmem.. Dediğim gibi bu görüşme finalden 3 hafta sonra gerçekleşti” dedi..

GÜMÜŞDAĞ etikle ilgili bir örnek verip tamamladı sözlerini:

“Bakın ben etik olmaz diye finalde Holosko’yu oynattırmadım.. Oyuncunun parasını Beşiktaş veriyor, maçtan bir hafta sonra dönecek.. Beşiktaş sözleşmesine madde koydurmamış olmasına rağmen ben müdahale ettim ve Holosko’yu etik anlayışımız gereği finalde oynatmadık.”

Göksel Gümüşdağ telefonu kapatırken “İçinden geçmekte olduğumuz şu kritik süreçte bu konuda kimsenin kafasında bir soru işareti kalmasını istemem.. Bu yüzden ilk ve son defa bu olayla ilgili olan biten her şeyi size anlatmış oldum” dedi ve zihinleri bulandıran spekülasyonlara kendi açısından noktayı koymuş oldu.."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler