Gümrükçüoğlu'ndan TFF'ye kupa çıkışı!

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu dün akşam oynanan ve 0-0 beraberlikle sona eren Fenerbahçe – Trabzonspor karşılaşmasının ardından Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu ve yönetimine yönelik saldırıyı kınadı.Futbolun birleş

Gümrükçüoğlu'ndan TFF'ye kupa çıkışı!

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu dün akşam oynanan ve 0-0 beraberlikle sona eren Fenerbahçe – Trabzonspor karşılaşmasının ardından Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu ve yönetimine yönelik saldırıyı kınadı.


Futbolun birleştirici bir unsur olduğunu ancak bunun farkına varamayan holiganların hala stadlarda yer aldığını üzülerek gördüklerini kaydeden Başkan Gümrükçüoğlu, “Dün gece oynanan Trabzonspor Fenerbahçe karşılaşmasının ardından yaşananlar Türk futbolu için utanılacak bir durumdur. Türkiye’nin önde gelen spor kulüplerinden olan ve Avrupa UEFA liginde ülkemizi başarıyla temsil eden bir kulübün başkanı ve yöneticileri stad çıkışında kendisine taraftar ismini veren ancak futbol ahlakından yoksun, holiganların saldırısına uğruyor. Yapılanların gündeme gelmesi üzerine Stad Amiri, Trabzonspor yöneticilerinin telefonlarını toplamaya çalışıyor. Bunlar Türkiye’nin bugün ki bulunduğu konuma yakışmayan olaylardır.” dedi.


Trabzonspor’un geçmişteki haklarını aramısının hiçkimsece yadırganmaması gerektiğini dile getiren Gümrükçüoğlu, “2010-2011 futbol sezonunun şampiyonu olan, bu durum yerel mahkemece teyit edilen, UEFA ve CAS tarafından da onaylanan Trabzonspor’un hakkını aramasından daha doğal ne olabilir. Dünyanın bilmesine ragmen hala Trabzonspor’un şampiyonluk kupasını vermeyen ve gerilimin yükselmesine sebep olan Futbol Federasyonu’nu bir kez daha göreve çağırıyoruz. Federasyonun 2010-2011 futbol sezonunun gerçek şampiyonunun Trabzonspor olduğunu tüm kamuoyuna açıklamasını bekliyoruz” diye konuştu.
Ligin ikinci yarısında Trabzon’da oynanacak karşılaşmada Trabzonspor taraftarının Fenerbahçe takımını ve yönetimini en iyi şekilde karşılayacaklarını dile getiren Başkan Gümrükçüoğlu, “Fenerbahçe taraftarlarının genelini asla yansıtmayan bu saldırı girişiminde bulunanları en başta Fenerbahçe Kulübü’nün kendi içerisinden temizlemesini bekliyoruz. Ligin ikinci yarısında Trabzon’da oynanacak olan karşılaşmada Trabzonspor taraftarlarının bu yaşananlardan etkilenmeyerek sadece takımlarını destekleyeceklerini ve gelmesi halinde Fenerbahçe yöneticilerini de sevgi, barış, kardeşlik şehri Trabzon’da en iyi şekilde ağırlayacaklarına olan inancımı ifade ediyorum. Yaşanan saldırıyı telin ediyor ve tüm Trabzonspor taraftarlarını sağduyulu olmaya çağırıyorum. Bu olaylara soğukkkanlı yaklaşarak sükûnetini koruyan Trabzonspor’umuzun Başkanı Sayın İbrahim Hacıosmanoğlu ve yönetimini tebrik ediyor ve geçmiş olsun diyorum” ifadelerine yer verdi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor