Arif Çetin

Arif Çetin

Güle Güle Diyebilmek...

67. Genel Kurul sonrasında görev alan İbrahim Hacıosmanoğlu yönetiminin Trabzonspor'umuza hayırlı olmasını dileyerek başlayalım. TÜRKİYE Kupası, SÜPER Kupa ve LİG Kupalarını, yani TÜRKİYE SÜPER LİG'i kazandıran Sadri Şener yönetimlerine de teşekkürü bir borç biliriz. Bu satırlardan eleştirdiğimiz dönemler de olmuştur. Ancak, Trabzonspor'un tertemiz mazisine leke sürdürmeden 3 Temmuz sürecinden çıkmasını sağlaması en az alınan kupalar kadar değerlidir. Süreci ve sonrasını yönetememesi kongre kararı almasına neden olmuştur. Bizim de Trabzonspor kongre üyesi olarak oy kullandığımız kongrede sorunlar yaşansa da, birlik ve beraberlik mesajları bizleri mutlu etmiştir.

Trabzonspor bir kültürdür diyoruz. Doğruların başlangıcıdır diyoruz. Ama bazı şeyleri yanlış yapıyoruz. Bu yanlış geçmiş yönetimlerin tamamında yaşandı. Trabzonspor'da uğurlama ve teşekkür kültürü yeterli değil.

İsterdim ki başkan Sadri Şener, kongre sonrasında konvoylarla havaalanına kadar uğurlansın. Yeni yönetimin tahsis edeceği bir özel uçakla İstanbul'a yolcu edilsin.

Sadri Şener yönetiminin Hasan Üçüncü'ye yaptığını unutmadık. Sabahın erken saatlerinde antremana zorlanan oyuncuların görüntüsü hiç de hoş değildi. Sonuçta bu oyuncular, yeterli yada yetersiz seviyede bordo mavili renklere hizmet ettiler.

Szymkowiak, Trabzonspor'a gelmiş geçmiş en iyi beş yabancıdan birisidir. Başarılı da olmuştur. Özel nedenlerden dolayı ayrılmak zorunda kalmıştır. Sade bir töreni, bir akşam yemeğini, bir plaketi fazlasıyla hak etmiştir.

Selçuk İnan'a, Burak Yılmaz'a, Engin Baytar'a hepimiz kızdık. Sahi Umut Bulut'un suçu neydi? Herkesin dilsiz şeytan olduğu dönemde "2010-2011 sezonunda Trabzonspor'da şampiyonluk yaşadım" diyen Umut Bulut'u görünce utandık mı acaba?

Ünal Karaman'ın son ayrılışı başlı başına bir hüzün ve utanç hikayesidir. Şenol Güneş Hoca'nın yaşadıklarını ifade etmeye kelime bulamıyorum. Tolunay Kafkas'ın gelişi de başka bir iç acıtıcı manzara.

İbrahim Hacıosmanoğlu yönetiminin Tolunay Kafkas ile yolları ayırma şekli yine aynı yanlışlardan. Nitekim Sayın Başkan, burada hata yaptıklarını açıkladı. İnşallah sonrası daha iyi olur.

Süper bücür Alanzinho'nun havaalanı pistinde yapayalnız görüntüsü yüreğinizi burkmadı mı? Trabzonspor'da yetersiz kalmıştı ve gitti. Elinden geldiğinin en iyisini de yapmaya çalıştı.

Sevgili Trabzonsporlular…

Bizler bu isimlerle duygulandık, Alanzinho'nun son dakika golleri ile havalara zıpladık, sevindik. Sadri Başkan göz altına alınınca üzüldük, ağladık. Şenol Güneş'in ders niteliğindeki sözleriyle gururlandık. Dünya küçük, yarın yine onlarla birlikte olacağız.

Yönetici, teknik adam yada oyuncu… Nasıl karşılıyor isek, o şekilde uğurlamalıyız. Teknik adam ve oyuncular, gittikleri yerlerde bizlerin elçisi olacaklar. İyi referanslar vererek destek olacaklar.

Aslında zor bir şey değil. Anadolu insanı misafirperverdir. Trabzon halkı daha da misafirperverdir. Konuğunu kapıda karşılar, el üstünde ağırlar. Güler yüzle, hasretle, sevgiyle uğurlar. Çok şey istemiyoruz. Sadece özümüzü, aslımızı, kültürümüzü, geleneğimizi unutmayalım. O zaman Trabzonspor daha da büyüyecektir. Hem sahada, hem de gönüllerde…

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.