GS'yi şikeye atan mektup!

G.Saray Sportif Direktörü Bülent Tulun’un Adnan Polat’a yazdığı mektup Galatasaray'ın da adını şike soruşturmasına karıştırdıG.Saray eski Başkanı Adnan Polat’ın çevresindekilere, “Bülent Tulun, Sasa İliç transferinden 75 bin Euro cebe indirdi” şeklindeki

GS'yi şikeye atan mektup!

G.Saray Sportif Direktörü Bülent Tulun’un Adnan Polat’a yazdığı mektup Galatasaray'ın da adını şike soruşturmasına karıştırdı

G.Saray eski Başkanı Adnan Polat’ın çevresindekilere, “Bülent Tulun, Sasa İliç transferinden 75 bin Euro cebe indirdi” şeklindeki söylemleri üzerine Tulun, kendi el yazısıyla ima ve tehdit kokan bir mektup kaleme aldı.

Türkiye’yi sarsan şike soruşturmasının boyutları her geçen gün büyüyor. F.Bahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor’un ardından G.Saray’ın da adının karıştığı operasyonda dün sarı kırmızılıları heyecanlandıran gelişmeler yaşandı. Soruşturma kapsamında ele geçirilen ve G.Saray Sportif Direktörü Bülent Tulun’un dönemin G.Saray Kulübü Başkanı Adnan Polat’a yazdığı üstü kapalı tehdit ve imalı sözlerin bulunduğu mektup, sarı kırmızılı yöneticilerin 2006 yılında oynanan Denizli-F.Bahçe maçında Denizlispor’a teşvik primi verdiği yönündeki iddiaları gündeme getirdi. Savcı, mektubu yazan Tulun ve Polat’ın evlerinde, kulübün Florya’daki tesisleriyle Türk Telekom Arena Stadı’nda mektupta yer alan kulübün ödediği 1,5 milyon dolarla ilgili makbuzları aradı. Sarı kırmızılıları heyecanlandıran ve bir o kadar da korkutan dünkü aramalar, gazeteciler Lube Ayar ve Tahir Kum’un ifadeleriyle ilişkiliydi. İşte 2006’dan günümüze uzanan gelişmeler ve yaşananlar...

LUBE AYAR'IN İFADESİYLE BAŞLADI

Şike iddialarıyla ilgili soruşturmanın G.Saray’a uzanması, gazeteci Lube Ayar’ın emniyette ifade vermesiyle başladı. F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım’la telefon görüşmesi tespit edilen Ayar, emniyete çağırılarak bilgisine başvuruldu. Lube Ayar ifadesinde 14 Mayıs 2006’da oynanan ve F.Bahçe’nin Denizlispor deplasmanında şampiyonluğu kaybettiği maçla ilgili çok ilginç iddialarda bulundu. Ayar o dönem çalıştığı gazeteye söz konusu maçta şike yapıldığına ilişkin belge geldiğini ancak gazetenin yayınlamadığını söyledi.

TAHİR KUM MEKTUBU POLİSE VERDİ

Lube Ayar’ın belgenin içeriği konusunda bilgi sahibi olmadığını ancak söz konusu belgenin aynı dönemde gazetenin spor servisinde çalışan Tahir Kum’a da geldiğini belirtmesi üzerine Kum, savcılık talimatıyla ifadeye çağırıldı. Emniyetteki ifadede Tahir Kum’a içeriği bilinmeyen söz konusu belge soruldu. Bunun üzerine Kum, G.Saray Sportif Direktörü Bülent Tulun’un G.Saray eski Başkanı Adnan Polat’a 2007 yılında yazdığı mektubu polislere verdi. Tulun’un, “Sayın Başkanım” başlığıyla kendi el yazısı ile hazırladığı mektupta üstü kapalı tehditlerin ve imalı sözlerin bulunduğu tespit edildi.

UMARIM G.SARAY MENFAATLERİ İÇİN KULLANILMIŞ OLSUN!

Bülent Tulun mektubunun giriş kısmında, 2006 yılında Sırp futbolcu Sasa İliç’in G.Saray’a transfer edilmesinin ardından Adnan Polat’ın çevresindekilere, “Tulun bu transferden 75 bin Euro cebe indirdi” şeklinde söylemlere tanık olduğunu anlatarak önce sitemlerini belirtti. Tulun kendi el yazısıyla özenle hazırladığı mektubun sonuç kısmını ise üstü kapalı tehditte bulunarak şöyle tamamladı: “Umarım 2006 Mayıs ayında şoförünüzün (Mustafa Kabasakal) iki parti halinde kulüpten makbuz imzalayarak aldığı 1,5 milyon ABD doları GALATASARAY MENFAATLERİ için kullanılmış olsun. Söz konusu makbuz kopyaları bende mevcuttur.” Tehdit dolu imaların bulunduğu mektubun son satırlarında, “Galatasaray menfaatleri” yazısının özellikle büyük harfle yazılması dikkat çekti.

MAKBUZLARIN FOTOKOPİSİNİ TESLİM ETTİ

Galatasaray Kulübü Sportif Direktörü Bülent Tulun, söz konusu mektubu kendisinin yazdığını kabul ederken, orijinalini ise sakladığını belirtti. Daha sonra mektubun orijinalini evde sakladığı çekmeceden çıkararak polislere veren Tulun, toplam 1.5 milyon dolarlık iki ayrı ödemenin makbuzlarına ait fotokopileri de teslim etti. Polis, daha sonra arama yaptığı Florya Metin Oktay Tesisleri’nde, Türk Telekom Arena Stadı’nda ve Adnan Polat’ın evi ile ofisinde söz konusu makbuzların orijinallerini aradı. Galatasaray’ın şampiyonluğu ile sona eren 2005-2006 sezonunda kulübün başkanlığını merhum Özhan Canaydın yaparken, Adnan Polat futboldan sorumlu yönetici, Bülent Tulun ise sportif direktör olarak çalışıyordu.

"POLAT, TULUN'LA İLGİLİ BELGEDEN SÖZ ETMİŞTİ"

G.Saray’ın eski futbolcusu Hakan Ünsal, Adnan Polat ile Bülent Tulun’un arasının bozulmasına neden olan belge konusunda bir açıklama yaptı. Ünsal, bir uçak yolculuğunda Polat’ın kendisine, “Bir belge var; bu Bülent Tulun’u çok zor duruma sokar” dediğini söyledi. Hürriyet'ten Arda Akın'ın haberine göre, Ünsal söz konusu belgenin şike ya da teşvik primi ile ilgisi olduğunu sanmadığını da belirtip, “Bu çok büyük olasılıkla transferle ilgili bir belge” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler