GS'den TFF'ye cevap!

Şike ve teşvik operasyonu çerçevesinde çalkantılı günler geçiren Türk Futbolu, son olarak G.Saray başkanı Ünal Aysal'ın yaptığı açıklama ve diğer Süper Lig Kulüplerinin bu açıklamaya yaptığı tepki ile başka bir polemik konusuna sahne oldu.Galatasaray Diva

GS'den TFF'ye cevap!

Şike ve teşvik operasyonu çerçevesinde çalkantılı günler geçiren Türk Futbolu, son olarak G.Saray başkanı Ünal Aysal'ın yaptığı açıklama ve diğer Süper Lig Kulüplerinin bu açıklamaya yaptığı tepki ile başka bir polemik konusuna sahne oldu.

Galatasaray Divan Kurulu Toplantısı'nda Başkan Yardımcısı Adnan Öztürk şunları söyledi:

"Federasyonun sergilediği tavır karşısında, Başkanımız Ünal Aysal'ın ağzından bir açıklama yapma zorunluluğumuz oldu. Bu açıklamamızın ardından TFF kulübümüz ve başkanımızı fırsatçılıkla suçlayan bir açıklama yapmıştır. İkinci başkanımız Ali Dürüst, çok net bir tavır ortaya koymuştur, Federasyon'un atacağı her adımın arkasındayız. Ancak Federasyon yaptığı açıklama ile adım atmayacağını göstermiştir. Ligler başlamadan, TFF'nin gerekli adımları atmasını bekliyoruz. TFF istediği belgelere ulaşabilecek tüm yetkilere sahip özel ve özerk bir kuruluştur. Adım atmamak ve gereğini yapmamak, başkanımızın yaptığı açıklamada olduğu gibi kamu vicdanı tarafından kabul edilemez.

ŞAİBESİZ BİR YARIŞ İSTİYORUZ!

"Adli mercilerin TFF'ye iletmesi gereken, delillerdir, iddianeme değildir. TFF'nin delillerle ulaşma talebi, bir lütuf değil, anayasa da yer alan bir haktır. Bu bakımdan TFF hakkını elde etmek için gerekli resmi girişimlere bulunmaya davet ediyoruz.

Biz şaibesiz, fair-play ortamı içinde bir yarış istiyoruz ve böyle bir ortamı arıyoruz."

"AÇIKLAMALAR BİZİ ÜZMÜŞTÜR"

Adnan Öztürk'ün açıklamalarının ardından Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal açıklamalarda bulundu.

Aysal, "Açıklamamın arkasından, TFF ve kulüplerimizden reaksiyonlar geldi. Ama bazen iki paragraf halinde yazılan şeylerin arkasında kitaplar bulunabilir. Bu açıklamayı neden yaptığımız anlatmak istiyorum. Bildiğiniz gibi geçen hafta sayın TFF başkanı ilk açıklamasında, biz adaleti beklemeyeceğiz, kendi tedbirlerimizi alacağız dedi. Bu açık bir mesajdı. Bu açıklamanın arkasından ve beklenti ile Ali Dürüst arkadaşımızı Kulüpler Birliği toplantısına gönderdik. Kulüpler Birliği TFF'nin bu doğrultuda atacağımız her adımın arkasında olacağımızı söyledik. Kulüpler Birliği'nde yapılan açıklamada kulüpler TFF'nin atacağı adımlara destek vermiştir. Ancak bu açıklamadan kısa bir süre sonra TFF başkanı, iddianeme gelene kadar herhangi bir tasarrufta bulunmayacağız açıklaması bizi çok üzmüştür" ifadelerini kullandı.

"KÖTÜ GÜNÜNDE KİMSENİN SIRTINA VURMUYORUZ!"

Fenerbahçe Kulübü'nün cezalandırılmasının kendilerinide zarar uğratacağını belirten Ünal Aysal "İleride yaşanacak sorunları şimdiden gördüğümüz için dünkü açıklamayı yaptık. Bu açıklamayı yapmak yalnızca görevimiz değil, yetki sahibiz. Karşılıklı uyarılar ve yardımlaşmalar ile çözüm için atılmış ilk açıklamalardan biridir. Niyetimiz hiç bir kulübün cezalandırılması değildir. Tüm kulüpler aynı potadayız, aynı potada eriyoruz. Büyük kulüplerden birinin ikinci lige düşmesinden biz de nasibimizi alırız. Kimse fırsatçılık yapmıyor, kötü günde de kimsenin sırtına vurmuyoruz. Galatasaray'ın karakterinde bu yoktur. Beklentimiz yalnızca sorumlu mevkiilerin yetkilerini zamanında kullanmasına yöneliktir. Takdir hakkı federasyondur. Tatmin edilmemiş kamu vicdanı statlarımızda yankı bulmakta ve bunun bedelini kulüpler ödemektedir. Federasyonun buradaki yaptırımları saha kapatmak, para cezası vermek gibi oluyor" şeklinde konuştu.

"FEDERASYONA GÜVENİMİZ TAMDIR"

Galatasaray Başkanı Ünal Aysal sözlerini şu şekilde sonlandırdı: "Türk Futbolu'nun yurt dışındaki imajının korunması için çalışıyoruz. Kimsenin karşısında değiliz, doğrunun yanında ve arkasındayız. Doğrunun gerçekleşmesi için tüm kuruluşların arkasındayız. Federasyonumuza güvenimiz tamdır ve devam etmektedir. Aramızda güven sorunu yaşanmamaktadır."

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler