Göster kendini Abdullah Karmil

Şenol Güneş, 1461 Trabzon'dan kadroya katılan Abdullah Karmil'e, Mersin İdmanyurdu karşısında şans verecek. 24 yaşındaki futbolcunun performansı, transfer için belirleyici olacakSavunmada yaşanan sıkıntı nedeniyle Trabzonspor pilot takımına yönelmişti. 14

Göster kendini Abdullah Karmil

Şenol Güneş, 1461 Trabzon'dan kadroya katılan Abdullah Karmil'e, Mersin İdmanyurdu karşısında şans verecek. 24 yaşındaki futbolcunun performansı, transfer için belirleyici olacak

Savunmada yaşanan sıkıntı nedeniyle Trabzonspor pilot takımına yönelmişti. 1461 Trabzon’da bu sezon dikkat çeken isimlerden biri olan Abdullah Karmil, Bordo-Mavililer’in kadrosuna katılmıştı.
 
Ayrıca Altay’dan 20 yaşındaki Oğulcan Gökçe transfer edildi. Güneş, özellikle Abdullah’a çok güveniyor. Beşiktaş karşısında oldukça iyi bir performans sergileyen 24 yaşındaki oyuncu, Siyah-Beyazlılar’ın golcülerine geçit vermemişti.
 
Şenol Güneş, Abdullah’a ilk defa resmi bir maçta görev vermeye hazırlanıyor. Bugünkü Mersin İdmanyurdu mücadelesinde, Abdullah Karmil’in Mustafa Yumlu ile birlikte savunmanın ortasında görev yapması bekleniyor. Şimdi herkes, Beşiktaş maçının dışında, antrenmanlarda da oldukça iyi bir görüntü çizen Abdullah’ın ayağına gelen bu büyük şansı nasıl değerlendireceğini merakla bekliyor.
 
24 yaşındaki futbolcunun bugün sergileyeceği performansa göre, stoper transferi tamamen rafa kaldırılabilir.
 
Giray’ı aratmaz...
 
Trabzonspor’da savunmada yaşanan sıkıntı sonrası gözler transfere çevrilmişti. Şenol Güneş’in kısa zamanda takıma monte edip, randıman alabileceği oyuncu bulması çok zordu... Aslında bu sorunun çözümünü uzakta aramaya gerek yoktu.
 
Aranan kan, PTT 1. Lig’de birçok güçlü rakibin arasında muhteşem bir performans ortaya koyup,  17 haftalık periyodu 28 puanla zirvenin hemen arkasında 3. sırada bitiren, Galatasaray’ı Arena’da kupanın dışına iten takımın stoperinden başkası olamazdı: Abdullah Karmil... İyi savunma, kalesinde az gol görendir.
 
1461 Trabzon da sadece 11 gol yiyerek, fileleri en az sarsılan ekip oldu. Abdullah, Mustafa Akçay gibi disiplinli bir hocanın takımında 15 lig maçında gösterdiği başarılı performansla eline geçen bu şansı değerlendirecek yeteneğe sahip.
 
Hızlı, çevik ve sezgi yetileri savunmanın o bölgesini emanet alması için fazlasıyla yeterli...
 
Tek eksiği, Süper Lig tecrübesi. 24 yaşındaki oyuncu, Trabzonspor savunmasında da rakip forvetlerin korkulu rüyası olacaktır.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler