Görevi almadan tepki aldı

Demirören'in düşmeyi kaldırıp gelecek sezon Süper Lig'i 22 takımla oynatma planı Kasımpaşa, Konya ve Buca cephesinde büyük tepki çektiDemirören henüz devir teslim törenini bile yapmadı ama dedikodular başladı bile. Bugün gazetelerde yeni federasyon başkan

Görevi almadan tepki aldı

Demirören'in düşmeyi kaldırıp gelecek sezon Süper Lig'i 22 takımla oynatma planı Kasımpaşa, Konya ve Buca cephesinde büyük tepki çekti

Demirören henüz devir teslim törenini bile yapmadı ama dedikodular başladı bile. Bugün gazetelerde yeni federasyon başkanının bu sezon Süper Lig'den küme düşmeyi kaldırıp, Ankaraspor'un da eklenmesiyle önümüzdeki sezonu 22 takımlı oynatma planı olduğuna dair iddialar vardı.

 Süper Lig'e 'tartışmalı' 2010-11 sezonunda veda eden ve şike soruşturması döneminde ortak hareket ederek TFF'ye mağduriyetlerinin önlenmesi hususunda başvuruda bulunan Kasımpaşa, Konyaspor ve Bucaspor'un başkanlarına, böyle bir gelişme yaşanmasına tepki gösterdiler 

"FEDERASYONU MAHKEMEYE VERİRİZ"

Hasan Hilmi Öksüz

Kasımpaşa Başkanı

"Bana kalırsa bugün basına yansıyan bilgilerde eksiklik var. Konuşulan konu 'bu sezon küme düşme olmayacak' değildi. Bizim genel kurul öncesi Yıldırım Bey'le yaptığımız toplantı Süper Lig ve Bank Asya 1.Lig'in 22'şer takıma çıkarılmasıyla ilgiliydi. Play-off sistemine yayıncı kuruluş daha çok maç istediği için geçildi. Play-off olacağına takım sayısı 22'ye çıkarılsın, yayıncının zararı karşılansın diye konuşuldu."

 

"Küme düşmenin kaldırılması gibi bir şey olacağına inanmıyorum. Düşmesi gereken takımlar düşecektir. Onları onurlandırmak ne vicdanen ne de hukuken mümkün."

 

"Süreç içerisinde federasyona yasal haklarımızın saklı kalması için müracaat etmiştik. En azından ekonomik zararlarımızın karşılanması için Bucaspor ve Konyaspor ile beraber hareket ediyoruz. Federasyonun nihai kararı sonrası beklediğimizi alamazsak hakkımızı mahkemede arayacağız."

 

"BAŞKAN BİZE SÖZ VERDİ"

Ahmet Şan

Konyaspor Başkanı

"Böyle bir şey olmaz. Düşme niye kaldırılsın. Şike geçen sezon yapıldı. Federasyona daha önce çektiğimiz bir ihtarname var. "Şike yapılan sezonda biz küme düştük, hakkımızı iade edin" dedik. Yıldırım Demirören'e pazar günü adalet istediğimizi ifade ettim. Kendisi bizi mağdur etmeyeceğini, haklarımızı koruyacağını söyledi. 'Bunlar genel ifadeler. Bizim beklentimiz belli. Söylediklerinizi söz olarak alıyorum' dedim, 'Tamam' dedi.

 

"Eğer lig 22 takıma çıkarılacaksa bu geçen sezon düşen takımlarla olmalı. Değişikliğin bu sezon düşenlerle yapılması kıyamet alametidir."

 

 

"DEMİRÖREN, 'UEFA KABUL ETMEZ' DEDİ"

Hüsnü Kaya

Bucaspor Asbaşkanı

"Böyle bir şeyin olmayacağının sözünü bana, Yıldırım Demirören'in bizzat kendisi verdi. 'Böyle bir şey yapmaya hakkımız, gücümüz yoktur. UEFA bizim babamızdır, bunu kabul etmez' dedi. Bizim mağduriyetimizin de UEFA'nın onayı doğrultusunda giderileceğini söyledi."

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor