Göreve hemşehrilerini getirdi!

Suat Kılıç, göreve gelir gelmez temizliğe başladı ama bir icraatı büyük tepki çekti!Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, tüm genel müdür ve genel müdür yardımcıları, daire başkanları, gençlik spor il müdürleri ve ilçe müdürleri ile bu birimlerde çalışan tüm

Göreve hemşehrilerini getirdi!

Suat Kılıç, göreve gelir gelmez temizliğe başladı ama bir icraatı büyük tepki çekti!

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, tüm genel müdür ve genel müdür yardımcıları, daire başkanları, gençlik spor il müdürleri ve ilçe müdürleri ile bu birimlerde çalışan tüm yetkililerin resmi olarak istifalarını aldı.

Bütün genel müdür yardımcıları, daire başkanları, il müdürleri ve ilçe müdürlerinin istifaları istenirken, Bakan Suat Kılıç'ın göreve atadığı ilk iki isim dikkat çekiyor.

Gençlik ve Spor Bakan Yardımcılığı'na, Polis Akademisi Başkanlığı Güvenlik Bilimleri Enstitüsü Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Yusuf Tekin getirilirken, Müsteşarlık ise Kırıkkale Üniversitesi'nden Doç. Dr. Hakan Hakyemez'e verildi.

YUNUS AKGÜL İSTİFA ETTİ
Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, görevinden istifa ettiğini açıkladı. Yunus Akgül, açıklamasında daha önce Başbakanlığa bağlı olan ve Devlet Bakanlığı tarafından yönetilen Türk sporunun, son hükümetle birlikte Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak düzenlendiğini ve yeni bir bakanlık oluşturulduğunu belirterek, "Yeni oluşturulan bakanlığa ve yeni bakanla birlikte çalışacağı kadroları oluşturmada daha rahat hareket edebilmesi için böyle bir karar aldım" dedi.

GÖREVE GETİRİLENLERİN TAMAMI SAMSUNLU
Kılıç'ın şehri Samsunlu olduğu bilinen Tekin ve Hakyemez'in spor geçmişi ise bilinmiyor.

Suat Kılıç'ın görevden aldığı isimlerin yerine görev verdiği isimlerin tamamımın Samsunlu olduğu iddia ediliyor. Hakan Gündüz, Uğur dündar'la programında görevden almaları eleştirirken, "Suat Kılıç Samsunlu ve görevden aldığı isimlerin yerine tamamı Samsunlu olan ve spordan anlamayan isimleri getirdi" iddiasında bulundu.

Uğur dündar ise bu duruma şu yorumu getirdi: "Zaten bu nedenlerden ötürü Türk futbolu bu hale getldi. Dün akşam kulüplerimizin UEFA maçları vardı ve izleme gereği bile duymadım. Çeşitli kurumlara yerleştirilen kendi adamlarınız olursa futbol işte son dönemlerde yaşadığımız duruma düşebiliyor"

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor