"Görevde kalırsam hedef şampiyonluk"

Spor Toto 2. Lig'de mücadele eden Giresunspor kümede kalmanın sevincini yaşıyor. Hafta sonu ligin son maçında kendi sahasında oynayacağı Sarıyerspor maçı hazırlıklarını sürdüren Giresunspor'da izinli ve sakat oyuncular dışında tesislerde yapılan antrenman

"Görevde kalırsam hedef şampiyonluk"

Spor Toto 2. Lig'de mücadele eden Giresunspor kümede kalmanın sevincini yaşıyor. 

Hafta sonu ligin son maçında kendi sahasında oynayacağı Sarıyerspor maçı hazırlıklarını sürdüren Giresunspor'da izinli ve sakat oyuncular dışında tesislerde yapılan antrenmanda futbolcuların oldukça neşeli olduğu görüldü. Düz koşu ve tek pas çalışması sonrası çift kale maç yaparak sona eren antrenman sonrası açıklamalarda bulunan Teknik Direktör Ergün Penbe bu sezon ve gelecek sezonu değerlendirdi. 
 
Penbe, "Artık ligi bitirdik ve kümede kalmamız kesinleşti artık zevk idmanları yapıyoruz. İzinli oyuncularımızın dışındaki oyuncularımızla bu hafta ki Sarıyerspor maçına hazırlanıyoruz. Uzun süre şans bulamayan oyuncularımızı bu maçta görme adına iyi bir maç olacak. Kümede kaldığımız için çok mutluyuz. Hakikaten iyi bir takımımız var sezon başında bu takımı yakalaşmış olsaydık çok daha farklı yerlerde olurduk.Mutluyum ama bu kadar tecrübeli bir takımla kümede kalmayı son haftalara doğru kurtarmamız beni hakikaten çok üzdü.Çünkü ligin kalitesinden bizim oyuncuların kalitesine baktığımız zaman hepsi üst düzey oynamış çok tecrübeli ve her an skoru değiştirebilecek oyuncularımız var.Ben buraya geldiğimde kümede kalma hedefi vardı ve bizde bunu başardık" dedi. 
 
"Seneye ne olacak, nasıl şekillenecek şuan için bilmiyorum" diyen teknik direktör Penbe, "Şuan yönetim kurulumuz ve başkanımız henüz bir karar vermediler devam edip etmeyecekleri yönünde. Benim 1,5 yıllık sözleşmem var şuan seneye de bu devam ediyor. Başkanımız devam ederse bende devam etmeyi düşünüyorum.Yeni yönetim gelir mi? Yeni yönetimin tavrı ne olur? Belki başka bir hoca ile çalışmak isterler. Tabi bunlar önümüzde ki süreçte belli olacak. Şuan kimsenin ne karar verdiği belli değil. Ama kulüp gerçekten zor durumda. Başkanımızın çok sıkıntıları oldu. Destek beklediği kişilerden yeterli desteği alamadı. O yüzden bunlarında başkanın karar vermesinde etkileri oluyor" diye konuştu. 
 
"LİGDE KALMAMIZI OYUNCULARIMIZIN BİRLİK BERABERLİK GÖSTERMESİ SAĞLADI" 
 
Ligin son haftalarında takımın başından ayrılmak istediğini anlatan Ergün Penbe, "Son haftalara yakın ben takımı bırakıyordum. Futbolcu kardeşlerimiz bir araya gelip toplandılar. Futbolcularım biz hocanın gitmesini istemiyoruz diyerek benim yanımda olmaları ve yönetimden bunu istemeleri ve birlik beraberlik göstermeleri bizim ligde kalmamızı sağladı. O beraberlikten sonra çok güzel bir çıkış yakaladık ve 6 maç üst üste hiç yenilmedik. Bu 6 maçta ki sonuçlar da ligde kalmamızı sağladı" ifadelerini kullandı. 
 
Penbe, " Giresunspor'un bundan sonra ki süreçte sizce neler yapması gerekir?" şeklindeki sorusuna, " Giresunspor'un mali yapısını biran önce düzenlemesi gerekiyor. Borçlarını sıfırlayıp,iyi bir takım kurup Lide o şekilde başlaması gerekiyor.Bunun için ise Giresunspor'a gönül verenlerin taşın altına elini koyması gerekiyor.Her şey birlik beraberlikten doğuyor. Giresunspor gerçekten bu lige hiç yakışmıyor. Hem taraftarı, hem de şehri ile üst liglerde olması gereken şehirlerimizden bir tanesi" şeklinde konuştu. 
 
"GÖREVDE KALIRSAM HEDEFİMİZ ŞAMPİYONLUK OLACAK" 
 
Görevde kaldığı takdirde gelecek sezon şampiyonluk için oynayacaklarını dile getiren Penbe, "Yönetimimiz devam edip benimle de devam etmek isterlerse, biz şampiyonluk mücadelesi veren bir yapılanma içerisine gireceğiz. Bu yıl ki hatalarımızdan ders alacağız. Hatalarımızdan çok ders çıkardık. Tabi yeni yönetim gelir işler değişir ne olur ne olmaz bilemiyorum. Benimle devam etmek isterlerse oturur konuşuruz. İstemezlerse istenmediğim yerde kalmam elbette. Önümüzde ki süreci beklememiz gerekiyor. Yeni yönetim ve hoca gelse de işleri gerçekten zor olacak. Önemli borçlar var ve yeterli destek yok. Biran önce bu sorunların aşılması ve iyi bir takım kurulması gerekiyor" açıklamasında bulundu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor