"Gölgemi rakibim zannettim"

 Atletizmde 1500 metrede olimpiyat şampiyonu olarak tarih yazan, Türkiye’ye büyük bir gurur yaşatan Aslı Çakır Alptekin zafer koşusuyla ilgili ilginç detayları paylaştı. Yarışın son 400 metrelerinde Gamze’yi geride bırakıp grubun önüne geçen Aslı, “Gece k

"Gölgemi rakibim zannettim"

 

Atletizmde 1500 metrede olimpiyat şampiyonu olarak tarih yazan, Türkiye’ye büyük bir gurur yaşatan Aslı Çakır Alptekin zafer koşusuyla ilgili ilginç detayları paylaştı. Yarışın son 400 metrelerinde Gamze’yi geride bırakıp grubun önüne geçen Aslı, “Gece koştuğumuz için stadın ışıkları yanıyordu. Spot ışıklarının yere gölgesi düşüyordu. Son 100 metrede 3 gölgem görünüyordu. Bu nedenle kafam karıştı. Sağ tarafımdakini rakibim sandım. Basıyorum, hızımı artırıyorum, bakıyorum hala benimle. Tempomu sonuna kadar artırdım. Normalde ekrana fazla bakmam, bir baktım eğer gördüğüm rakip değil, benim gölgemmiş. Önde olduğumu ve yarışı kazandığımı anladım, rahatladım“ diye konuştu.

 

“ASLI KOŞ, GAMZE KOŞ”

 

Yaşadığı duyguları “Tarif edilemez” diye özetleyen Aslı, şöyle devam etti: Olimpiyat madalyası her sporcunun ulaşmak istediği en üst noktadır. Bunu biz 1500 metrede duble ile yaşadık. Avrupa Şampiyonası’nın aynısı oldu. Türkiye’nin dualarının ve desteğini yanımda hissettim. Sanki birileri ardımızda ‘Aslı koş, Gamze koş’ diyordu. Son turda, bütün Türkiye’nin yüreğinin ve dualarının bizimle olduğunu biliyorduk. Bunu hissettik, bunun sayesinde bacaklarımıza ekstra güç geldi ve bütün rakiplerimizi geride bıraktık.

 

‘PİSTE GÖMDÜK’

 

Rakiplerinin çok güçlü olduğunu kaydeden Alptekin, ‘’Özellike Afrikalılar çok iyiler. Biz bunları geçtik ve piste gömdük diyebilirim. Gamze ile ikimiz bütün dünyaya İstiklal Marşımızı dinlettik. Bunun onuru ve gururu içindeyiz. Bu madalyayı tüm Türkiye’ye armağan ediyoruz’’ ifadelerini kullandı.

 

‘ABLAMI YALNIZ BIRAKAMAZDIM’

 

 Olimpiyat kahramanlarından Gamze Bulut, nefes kesen son metrelerdeki deparını HABERTÜRK’e anlattı. Genç atlet, “Hocalarımızla birlikte taktik çalıştık. Yarışı önde götürdüm. Daha sonra biraz geriye düştüm, Aslı ablam öne fırladı. Son metrelerde Aslı ablamı görünce, onu yalnız bırakamam diyerek tüm gayretimle depara kalktım. O an müthiş bir enerji hissettim. Tüm gücümle koştum ve 2 rakibimi geçip finişe ikinci girdim. Sonra Aslı ablaya, ‘Helsinki’deki gibi aynısı oldu, ben geldim abla’ dedim. Çok mutluyum, gururluyum” dedi.

 

“ŞOKTAYIM, BİZ NE YAPTIK?”

 

80 bin kişi önünde Türk bayrağı ile tur atmanın çok güzel olduğunu ifade eden Gamze, ‘’Çok duygulandım, çünkü inanamıyorsunuz, şoktasınız. Kendi kendime diyorum ki ‘’Biz ne yaptık?’’ İnanamadık. O turu attığımızda inandık. Seyircilerin bizi alkışlaması da çok güzeldi’’ diye konuştu. Genç yaşında olimpiyat ikincisi olmanın mutluluğunu yaşadığını anlatan Gamze, ‘’Tüm dünyaya İstiklal Marşı’nı Olimpiyat Stadı’nda dinlettik, bunun onuru ve gururunu yaşıyoruz’’ diyerek sözlerini noktaladı.

 

Çetinkaya: Gamze’yi özenle yetiştirdik

 

Gamze Bulut’un bu noktaya gelmesinde büyük bir pay sahibi olan F.Bahçe Atletizm Şubesi Kaptan’ı Fikret Çetinkaya, tarihi başarıyı  değerlendirdi: “Gamze’den bu başarıları bekliyorduk. Kendisini Eskişehir’den getirdik. Özenle yetiştirdik. Biz sporcuları hocalara ezdirmiyoruz. Öyle birden de yüklenmiyoruz. 19 yaşlarında madalya alıp sonra kaybolmasını istemiyoruz. Gamze’ye müdahale ettim. 6 ay önce hocası değişti. Süleyman hocayla iyi uyum sağladı. Madalyalar atletizme ilgiyi artıracaktır. Federasyon bunu iyi değerlendirmeli. Yatırım yapılmıyor. Beşiktaş’ın şubesi kapanmak üzere. G.Saray ise 3.’lüğe seviniyor. Bu alanda bir tek ENKA var. Sıkıntıları gidermek için vergi sistemi değişmeli. Devlete 40 trilyon vergi ödüyoruz. Amatör şubelere harcanan para vergi sayılmalı.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor