Gol çizgisi ve sprey teknolojisi mi geliyor?

Merkez Hakem Kurulu Başkanı Zekeriya Alp, "Yeni teknolojilere kapalı değiliz. Gol çizgisi ve sprey teknolojisini fikir alışverişinde bulunarak uygulayabiliriz” dedi.Merkez Hakem Kurulu’nun (MHK) kış semineri bugün Antalya’da başladı. Serik İlçesi’ne bağlı

Gol çizgisi ve sprey teknolojisi mi geliyor?

Merkez Hakem Kurulu Başkanı Zekeriya Alp, "Yeni teknolojilere kapalı değiliz. Gol çizgisi ve sprey teknolojisini fikir alışverişinde bulunarak uygulayabiliriz” dedi.

Merkez Hakem Kurulu’nun (MHK) kış semineri bugün Antalya’da başladı. Serik İlçesi’ne bağlı Belek Beldesi’nde başlayan MHK Semineri’ne, MHK Başkanı Zekeriya Alp, MHK Üyeleri, MHK Danışmanı Jaap Uilenberg, UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik, UEFA Eğitimcileri Jorn West Larsen, Giovanni Stevenato, UEFA Fitness Eğitimcisi Prof. Dr. Werner Helsen, Ulusal Eğitimciler ve tüm üst klasman hakemleri ile üst klasman yardımcı hakemler, hakem gözlemcileri ve mentörleri katılırken, ayrıca Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay ve mavi-yeşilli takımın kaptanı Sercan Kaya da seminerde yer aldı.

“EĞİTİM AKTİVİTELERİ UEFA DESTEĞİ İLE DEVAM EDİYOR”

Merkez Hakem Kurulu Başkanı Zekeriya Alp, MHK’nın Semineri’nde yaptığı açıklamada, göreve başladıkları günden itibaren yaklaşık 2 yılı doldurduklarını vurgulayarak, “Hakem gelişiminde en önemli şey eğitim. Eğitim aktiviteleri UEFA desteği ile devam ediyor. UEFA’nın konvasyonel eğitime katkısı tartışılamaz. Bizde, odak noktasını kaybetmeden görevimizi yapmaya çalışıyoruz. Hedefimiz üst düzey hakemler yetiştirmektir. Bu konuda başarılı olduğumuzu düşünüyoruz. Öyle bir dönemdeyiz ki; hakemlerimize uluslararası maçlar için isim ile üst düzey teklifler geliyor. Son 2 sezonda Avrupa’da 98 maçta 382 hakemimiz görev almıştır. Bu bir rekordur. Hakemlerimiz, uluslar arası o kadar önemli maçlar alıyor ve yönetiyorlar ki, inşallah Brezilya Dünya Kupası’nda görev alarak yazı da görecekler” dedi.

“ELEŞTİRİLERE AÇIĞIZ”

Geçen seneki seminere, iletişimi artırmak için takım kaptanlarını ve teknik direktörleri davet ettiklerini hatırlatan Alp, “MHK olarak iletişime açığız. Şeffaf bir yapımız var. Eleştirilere de açığız. Eleştirileri dinliyoruz. Ancak, günümüz standartlarından uzak ve hakemlerin son gelişimini takip etmeyen ve sadece eleştirmek için eleştirilenlerin farkındayız. Uluslararası maçlarda bile görev alan hakemlerimizi eleştiriyorlar” diye konuştu.

“6 HAKEM UYGULAMASI”

Eleştirilerin kimi zaman televizyondan, kimi zaman da teknik direktörler ve hatta maç oynanmadan bile eleştiriler duyduklarını dile getiren Zekeriya Alp, “Dünya futbolunda görülmemiş olaylar başımıza geldi. En önemlilerinden bir tanesi de 6 hakem uygulaması. Bu sezon başlattık ve oldukça başarılı gidiyor. UEFA ile bu uygulamayı başlatan ilk federasyonlar arasındayız. Türkiye Spor Yazarları Derneği’nin (TSYD) Semineri’nde ilk uygulamaları anlatacağız. Sonuçta ne olursa olsun, hakemler açısından sıfır hata olmasını bekleyemeyiz. Yeni teknolojilere kapalı değiliz. Gol çizgisi ve sprey teknolojisi konusunda fikir alışverişinde bulunarak uygulayabiliriz” ifadelerini kullandı.

“İNTERAKTİF EĞİTİMCİLERLE ÇITAMIZI YÜKSELTİYORUZ”

“Hakemlerimiz hata yapıyor ve yapacaklar” diye Merkez Hakem Kurulu Başkanı Zekeriya Alp, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kurulumuz, bunların tekrarlanamaması için önlemlerini alıyor. Eğitimlerimizde saha içi performansı artırmak için her türlü yöntemleri kullanıyoruz. İnteraktif eğitimcilerle çıtamızı yükseltiyoruz. İkinci yarı itibari ile performansınızı daha da artırmak için değişik sunumlarda bulunacağız. Bu konuda ilk deneme ile Perşembe günü sürpriz bir sunumla başlayacağız”

Zekeriya Alp, konuşmasının son bölümünde MHK olarak Türkiye’de hakemliği idare etmediklerini belirterek, “Hakemliği yönetiyoruz. Hakemlerle ilgilenen ve Dünya’yı takip eden bir departmanımız var. Sizlerden, eğitimlerde gördüklerinizi uygulayarak, maçları adil ve en iyi şekilde yönetmenizi istiyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler