Gökçek'ten Aziz Yıldırım'a veto!

Ankaragücü Başkanı Ahmet Gökçek, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın Anadolu kulüplerinin hakkını savunmadığını belirterek, ''Aziz Yıldırım, Kulüpler Birliği'nin başkanı olduğu sürece ben toplantılara katılmayacağım'' dedi.Ankaragücülü futbolcu ve

Gökçek'ten Aziz Yıldırım'a veto!

Ankaragücü Başkanı Ahmet Gökçek, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın Anadolu kulüplerinin hakkını savunmadığını belirterek, ''Aziz Yıldırım, Kulüpler Birliği'nin başkanı olduğu sürece ben toplantılara katılmayacağım'' dedi.

Ankaragücülü futbolcu ve yöneticilerin buluştuğu Bursaspor maçı öncesi verilen yemekte konuşan başkan Ahmet Gökçek, Aziz Yıldırım'ın görevde bulunduğu süre zarfında kulüpler birliği toplantılarına katılmadığını belirterek, ''Baktığımızda Kulüpler Birliği'nin asıl amacı, Anadolu kulüplerinin menfaatini korumak ve haklarını savunmak. Siz Anadolu kulüpleri olarak İstanbul'daki büyük bir takımın başkanını başınıza getirirseniz, sizin sorunlarınıza sadece yüzeysel bakar'' dedi.

''Ben bu düşünce içerisindeydim ve haklı çıktım'' ifadelerini kullanan Gökçek, şunları söyledi:

''En büyük örnek ise Ankaraspor'un düşürülmesiydi. Ankaraspor düşürüldükten sonra Aziz Yıldırım tek kelime bile etmedi. Burada hata sadece onda değil. Biz Anadolu kulüpleri başkanları olarak bire bir konuştuğumuzda herşeyi hallediyoruz, ama ortak karar almak istediğimizde sıkıntı yaşıyoruz. Bu sıkıntıyı aşmamız gerekiyor. Benim yaptığım açıklamaları hatırlarsanız aynılarını diğer kulüp başkanları yapıyor. Bunları biraraya gelinip konuşulması gerekiyor. Bu doğruyu birisi söylediğinde herkesin o doğrunun arkasından gitmesi gerekiyor. Sizin aracılığınız ile tekrar söylemek istiyorum. Aziz Yıldırım Anadolu kulüplerinin menfaatlerini koruyacak ve savunacak bir başkan değil. O olduğu sürece ben bu toplantılara katılmayacağım. İnşallah orada kısa zamanda bir seçim yapılarak Anadolu kulüplerinden birisinin başkan olmasını temenni ediyorum.''

''MİLLİ TAKIM HEGEMONYA ALTINDA''

Ankara takımlarının uzun süredir A Milli Takım'a oyuncu gönderemediğinin hatırlatılması üzerine kulüp başkanı Gökçek, '' Türkiye'de bir yapı var ve bu yapıyı değiştirmek kolay olmuyor. Örneğin Özer Hurmacı Ankaraspor'da zirve yapmıştı ve o zaman bile milli takıma çağrılmamıştı. Fenerbahçe'ye gittiğinde ise hemen milli takıma alındı. Bu biraz İstanbul'daki takımların milli takım üzerindeki baskısından kaynaklanıyor. Yakın zamanda şampiyonluk görmüş takımlarla Anadolu kulüpleri arasında uçurum kalmadı. Oyuncu kalitesi olarak bana göre şampiyonluk görmüş bazı takımlardan daha iyi durumda olan Anadolu kulüplerimiz var. Bundan dolayı ister istemez Anadolu takımlarından da artık oyuncu çağrılacaktır'' diye konuştu.

''BURSASPOR'U YENERSEK İLK 7 ARASINDA YER ALIRIZ''

Hafta sonu yapacakları Bursaspor maçına da değinen Ahmet Gökçek, ''Bursaspor ile aralarında çok eskiye dayanan bir dostluk olduğunu hatırlatarak, ''Ancak sahada rakibiz'' dedi.

Bursaspor ile yapacakları maçta sezonun ilk devresindeki 5-1'lik mağlubiyetin rövanşını almak istediklerini belirten başkan Gökçek, hem skor anlamında hem de oyun anlayışında bir çıkış yakaladıklarını ve Bursaspor karşısında bu çıkışı sürdürmeyi hedeflediklerini söyledi. Bursaspor maçının kendileri için çok önemli olduğunu ifade eden Gökçek, ''Eğer bu maçtan puan ya da galibiyet alırsak ilk 7'de yer alabileceğimizi düşünüyorum. Kalan maçlarımız içerisinde en zor deplasmanımıza gidiyoruz diyebilirim'' dedi.

''MESUT BAKKAL İLE KULÜP İÇERİSİNDEKİ GERGİNLİK BİTTİ''

Teknik direktör Mesut Bakkal'ın göreve gelmesinden sonra takımın öncesi ve sonrası için ''siyah ve beyaz'' benzetmesi yapan Ahmet Gökçek, bir süredir takımın üstünde bir gerginlik olduğunu belirterek, ''Bu gerginliğin olmasının sebebi ise taraftar ve eski antrenör arasındaki tartışmalardı. Yine eski antrenör ile yönetimimiz içerisinde yer alan bir yöneticimiz arasında gerginlik vardı. Eski hocamız görevden ayrıldıktan sonra Mesut Bakkal takımın başına geçti ve bu gerginlik ortamı ortadan kalktı. Tekrar oyuncularımız ve taraftarımız birlikte hareket etmeye başladı ve bu da skora yansıdı. Galatasaray maçında tribünlerin dolu olması beni ve yönetimimi çok sevindirdi. İnşallah bundan sonra da aynı taraftar desteğiyle bu güzel ortamı devam ettireceğiz'' diye konuştu.

''GELECEĞE BAKIYORUZ''

Sezon başında belirledikleri hedefleri sezon içerisinde beklemedikleri olaylarla karşılaşınca başaramadıklarını belirten Gökçek, ''Hedeflerimizi seneye erteledik'' dedi.

Maddi ve manevi sıkıntılar yaşadıklarını ve değişim geçirdiklerini kaydeden Gökçek, sözlerini şöyle tamamladı.

''Eğer sözkonusu Ankaragücü ise bu olaylar iki kat büyüyor. Bu olayları aşmak gerçekten çok zor. Önümüzdeki sezon maddi ve manevi anlamda yatırımlarımızın meyvelerini alacağız. Hatta şimdiden almaya başladık. İnşallah önümüzdeki sezon görevimizin başında olursak Ankaragücü çok daha iyi yerlerde olacak ve mücadele edecektir.''

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler