Giresunspor'da büyük tehlike!

Bank Asya 1. Lig ekiplerinden Giresunspor'un teknik direktörü Bahri Kaya, acil paralar bulunamaması halinde takımın dağılabileceğini belirtti.Bank Asya 1. Lig takımlarından Giresunspor'un teknik direktörü Bahri Kaya, ''Teknik direktör olarak umudumu koruy

Giresunspor'da büyük tehlike!

Bank Asya 1. Lig ekiplerinden Giresunspor'un teknik direktörü Bahri Kaya, acil paralar bulunamaması halinde takımın dağılabileceğini belirtti.

Bank Asya 1. Lig takımlarından Giresunspor'un teknik direktörü Bahri Kaya, ''Teknik direktör olarak umudumu koruyorum ve bu takımın dağılmaması için olağanüstü çaba gösteriyorum. Ancak gerçekten çok acil ihtiyaçlar için para bulamazsak, bu takım dağılma tehlikesiyle karşı karşıya'' dedi.

Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kartepe ve Avanos kampından sonra Çarşamba günü kulübün sosyal tesislerinde yeni etap çalışmalara başladıklarını söyledi.

Olağanüstü kongrenin ikincisinde de yönetim oluşturulamaması nedeniyle kulübün divan kuruluna kaldığını anımsatan Kaya, ''Divan kurulundaki arkadaşlarımızla da görüştüm. Şayet imkanlar el verirse bir üçüncü kampa gideceğiz. Bu da diğerleri gibi 8-10 gün arası bir süre olacaktır. Şu an Giresunspor'un elle tutulabilen tek pozitif yanı sahadaki durumumuz. Geçen seneki kadromuzdan çok fazla kayıp yaşamadan çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İki kampta yaklaşık otuza yakın antrenman ve üç ciddi hazırlık maçı yaptık. Takımımız geçen sene gösterdiği başarılı performansı aynı şekilde gösterebilecek konumda'' dedi.

Teknik direktör olarak altı haftadır takıma sahip çıktığını, yapılan kampların ardından takımı Giresun'a getirerek divan heyetine teslim ettiğini dile getiren Kaya, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Bundan sonra tüm yönlendirmeler onların direktifleri ile olacak. İnşallah bugüne kadar gösterdiğimiz sabrı bugünden sonra da devam ettirip lige iyi bir şekilde başlarız, tüm umudum bu. Oyuncuların acil paraya ihtiyacı var. Oyuncular en son Mayıs ayında para aldı ve dört aydır ne geçen seneye yönelik borçlardan ne de bu seneye yönelik peşinatlarını alabildiler. Bu nedenle acil ihtiyaçları olan arkadaşlarımız için para aktarmak gerekiyor. Bunu da divan kuruluna ve ilgililere söyledim onlar durumu değerlendirecek. Giresunspor Bank Asya 1.Lig takımı olarak yıllık 5-6 milyon lira geliri olan bir camia. 10 milyonluk borçla bu kadar sahipsiz bırakılmamalı. Teknik direktör olarak umudumu koruyorum ve bu takımın dağılmaması için olağanüstü çaba gösteriyorum. Ancak gerçekten çok acil ihtiyaçlar için para bulamazsak bu takım dağılma tehlikesiyle karşı karşıya.''

Şu aşamada Giresunspor'un bulunduğu ortamda teknik heyet ve oyuncuları ile takımın dağılmaması için büyük bir sabır ve çaba içerisinde olduklarını anlatan Kaya,'' Bu sabrı ve çabayı sonlandıracak nakit paraya ihtiyaç var. Profesyonel oyuncuların acil ihtiyaçlarını karşılayacak bir pozisyon yaratmalıyız. Çocuğunun okul masrafı olan ve oturduğu evinin kirasını ödemek zorunda olan futbolcular var. Şehrin ileri gelenleri bir an önce para akışını sağlamak zorunda. Bu güzide kulübün dağıtılmaması için gerekli çabayı göstermek ve artık sözlerle değil eylemde bulunmak gerekli''dedi.

''TRANSFER SEZONUNUN EYLÜL AYI SONUNA KADAR UZATILMASI GEREKLİ''

Kaya, transfer döneminin Eylül ayı sonuna kadar uzatılması gerektiğini ifade ederek, ''O zaman da bize yeni oyuncu almak için süre kalmamış olacak. Transfer sezonunun Eylül sonuna kadar uzatılması gerekli. Bu sayede gerek futbolculara gerekse takımlara avantaj sağlayacaktır ve en az iki resmi maç oynayarak takımlar son durumlarını görecektir. Buna göre önlemlerini alacaktır. Federasyon bir karar alıp en azından Eylül sonuna kadar kulüplere bir süre tanımalıdır'' diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler