Giresun 2 maçta şike yapmış

Raporda, Giresunspor'un geçen sezon oynadığı Diyarbakırspor ve Kartalspor maçlarında "şike yapıldığı", Karşıyaka maçında ise "şike teşebbüsünde" bulunulduğu belirtiliyor.TFF Yönetimi Kurulu'nun, şike iddialarıyla ilgili görevlendirdiği Etik Kurulu'nun haz

Giresun 2 maçta şike yapmış

Raporda, Giresunspor'un geçen sezon oynadığı Diyarbakırspor ve Kartalspor maçlarında "şike yapıldığı", Karşıyaka maçında ise "şike teşebbüsünde" bulunulduğu belirtiliyor.

TFF Yönetimi Kurulu'nun, şike iddialarıyla ilgili görevlendirdiği Etik Kurulu'nun hazırladığı 'İnceleme Raporu'nda, geçen sezon oynanan bazı Bank Asya maçlarıyla ilgili de çok ciddi tespitler var.

Kamuoyunda bomba etkisi yapan söz konusu raporda, dönemin Giresunspor Başkanı Ömer Ülkü'nün 2 maçta şike yaptığı, bir maçta şike teşebbüsünde bulunduğunun tespit edildiği belirtildi.

Ülkü'nün, Giresunspor başkanı olması nedeniyle "şikeden Giresunspor'a izafe edilmesinin (mal edilmesinin) uygun olduğu" kaydedildi.

RAPORA GÖRE BANK ASYA 1. LİG'DE ŞİKE YAPILAN MAÇLAR
1)- 04 NİSAN 2011: DİYARBAKIR-GİRESUN (0-2)
Ömer Ülkü, Serdar Berkin, Abdurrahman Yakut'un "şike yaptığı" , Ülkü'nün Giresunspor Başkanı olması nedeniyle "şikenin Giresunspor'a izafe edilmesinin uygun olduğu" belirtildi. Coşkun Çalık'ın şikeyi bildirmemesi nedeniyle Etik Kurulu Talimatı'na aykırılık yönünden değerlendirilmek üzere Etik Kurulu'na sevk edilmesi istendi.

Levent Eriş, Hüseyin Adanur, Kürşat Ergun Aydın, Osman Kurtuldu hakkında, "kanaat oluşturmaya yetecek delil bulunmadığı" bu kişilerin ve Diyarbakırspor'un belgelerde adı belirtilmemiş diğer kalecilerinin bilgisine başvurulması gerektiği belirtildi.

Bu kişilerin bilgisine başvurulduktan sonra, hakkında kanaat oluşturmaya yetecek delil bulunmayan kişiler hakkında ve ayrıca Diyarbakırspor'a izafe edilebilecek bir şike olup olmadığı hususunda yeniden inceleme yapılması gerektiği ifade edildi.

2)- 08 MAYIS 2011: KARTALSPOR-GİRESUN (1-0)
Ömer Ülkü'nün "şike yaptığı", Ülkü'nün ise Giresunspor başkanı olması nedeniyle şikenin Giresunspor'a izafe edilmesinin uygun olduğu belirtildi.

Soruşturma dosyasındaki bilgi ve belgeler üzerinde yapılan sınırlı inceleme sonucunda, Emin Korur Kalender ile Fatih Hocaoğlu hakkında, "kanaat oluşturmaya yetecek delil bulunmadığı", bu kişilerin bilgisine başvurulduktan sonra, yeniden inceleme yapılması gerektiği belirtildi.

RAPORA GÖRE BANK ASYA 1. LİG'DE ŞİKE TEŞEBBÜSÜ YAPILAN MAÇ
18 NİSAN 2011: KARŞIYAKA-GİRESUNSPOR (0-1)
Ömer Ülkü ile Abdurrahman Yakut'un "şike teşebbüsünde bulunduğu" Ömer Ülkü'nün Giresunspor başkanı olması nedeniyle "şike teşebbüsünün Giresunspor'a izafe edilmesinin uygun olduğu" belirtildi.

Soruşturma dosyasındaki bilgi ve belgeler üzerinde sınırlı inceleme yapılabildiğinden, futbolcu Mustafa Ulaş Ortakaya hakkında kanaat oluşturmaya yetecek delil bulunmadığı, bu kişinin bilgisine başvurulması ve bundan sonra, yeniden inceleme yapılması gerektiği belirtildi.

RAPORA GÖRE ŞİKE İDDİASIYLA İLGİLİ DELİL BULUNMAYAN MAÇLAR
1)- 10 NİSAN: 2011 GİRESUN-ALTAY MAÇI (1-0)
Ömer Ülkü, Fatih Hocaoğlu hakkında, "kanaat oluşturmaya yetecek delil bulunmadığı", bu kişilerin bilgisine başvurulması gerektiği, bilgisine başvurulduktan sonra, "yeniden inceleme yapılması gerektiği" belirtildi.

2)- 30 NİSAN: 2011 DİYARBAKIR-ORDUSPOR (0-3)
Ömer Ülkü, Nedim Türkmen, Abdurrahman Yakut hakkında, soruşturma dosyasındaki bilgi ve belgeler üzerinde sınırlı inceleme yapılabildiği için "şike veya şike teşebbüsü hususunda kanaat oluşturmaya yetecek delil bulunmadığı" belirtildi.

Ancak bu kişilerin bilgisine başvurulması gerektiği ve yeniden İnceleme yapılması gerektiği yönünde görüş bildirildi.

Raporda Ömer Ülkü'nün, Nedim Türkmen ile olan görüşmesindeki sözleri nedeniyle, "Etik Kurulu Talimatı'na aykırılık yönünden değerlendirilmek üzere" Etik Kurulu'na sevk edilmesi istendi.

3)- 24 NİSAN 2011 GİRESUN-MERSİN İ.Y. (1-2)
Ömer Ülkü, Beşir Acar ve Özden hakkında 'kanat oluşturmaya yetecek delil bulunmadığı, Özden Tütüncü ile Murat Tanış hakkında ise 'değerlendirme yapılmasına gerek bulunmadığı' belirtildi.

EK KLASÖRLERDE GÖRÜŞMELERİN AYRINTILARI VAR
Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Mehmet Berk'in 31'i tutuklu 93 şüpheli hakkında açtığı davanın, 70 dosyalık ek delil klasörleri davanın görüleceği Özel Yetkili 16 Ağır Ceza Mahkemesi'nce dün avukatlara verildi.

Tutanaklar, savcılık ve mahkeme kararlarının yanı sıra sanıklarla ilgili tapelere de yer verilen ek delil klasörlerinde Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ile Olgun Peker ilişkisinin ayrıntılı bir şekilde verildiği belirtiliyor. 

Türkiye Futbol Federasyonu da bu ek delil klasörlerinin tamamını inceleyerek, şike iddialarıyla ilgili isimleri geçen futbolcular ve 8 kulüp yöneticisiyle ilgili kararını verecek. TFF'de karar verme süreci şöyle işleyecek: İddianamede adı geçen şüpheli kulüp ve gerçek kişilerin savunmaları alınacak.

Bu savunmalar ve tüm soruşturma evrakı incelenmek suretiyle, Etik Kurulu'ndan nihai rapor istenecek. Kararı ise Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) verecek. PFDK'nın vereceği kararlara yapılacak itirazlarla ilgili son sözü ise Tahkim Kurulu söyleyecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor