Giray'dan örnek hareket

Trabzonspor'un başarılı futbolcusu Giray Kaçar, kalp rahatsızlığı nedeniyle doktorlar tarafından futbolu bırakması istenen Bucaspor'lu Akın Açık’a yardım eli uzattı.Akın, kalbindeki ritm bozukluğu şikayetiyle gittiği doktorda hipertrofik kardiyomiopati (k

Giray'dan örnek hareket

Trabzonspor'un başarılı futbolcusu Giray Kaçar, kalp rahatsızlığı nedeniyle doktorlar tarafından futbolu bırakması istenen Bucaspor'lu Akın Açık’a yardım eli uzattı.

Akın, kalbindeki ritm bozukluğu şikayetiyle gittiği doktorda hipertrofik kardiyomiopati (kalp kasının bir bölümünün orantısız derecede kalınlaşması) teşhisi konulunca futbolu bırakmıştı. Akın'ın bu sıkıntısı sezon başında Trabzonspor'a transfer olan eski takım arkadaşı Emre Güral vasıtasıyla Giray'a aktarıldı. Emre Güral'dan bilgileri alan Giray, Akın'a ulaştı. Daha önceki tetkiklerde doktorların "Yaşaması mucize" dediği genç oyuncu yaklaşık 5 ay önce Buca Arena Stadı'nda Kartalspor ile oynanan maç öncesi futbola veda etmişti. Ancak Giray’ın katkılarıyla Akın'ın tekrar muayeneleri gerçekleştirildi ve yapılan testler sonucunda oyuncunun ciddi bir probleminin olmadığı saptandı.

Doktorlar tarafından, Akın'a yavaş yavaş idman ve koşulara başlayabileceğinin söylenmesi genç futbolcuda büyük bir sevinç yarattı. Bucaspor yönetiminin sahip çıktığı ve U-17 takımında görev verdiği genç futbolcu konuyla ilgili olarak, "Son bir testim kaldı. Damarlarla ilgili anjiyo yapılacak. Test sonuçları Amerika'da da incelenecek. Yeni bir umut ışığı doğdu. Giray abi her türlü desteği verdi. Ona teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor