Giray ve Ceyhun basının karşısında

Trabzonsporlu futbolcu Giray Kaçar, şampiyonluk mücadelesinde, hiçbir maçı kırılma noktası olarak görmediklerini, her maçın aynı öneme salip olduğunu söyledi. Bordo-mavili futbolcular Giray Kaçar ve Ceyhun Gülselam, Gloria Golf Otel'de düzenlenen basın to

Giray ve Ceyhun basının karşısında

Trabzonsporlu futbolcu Giray Kaçar, şampiyonluk mücadelesinde, hiçbir maçı kırılma noktası olarak görmediklerini, her maçın aynı öneme salip olduğunu söyledi.

Bordo-mavili futbolcular Giray Kaçar ve Ceyhun Gülselam, Gloria Golf Otel'de düzenlenen basın toplantısında soruları yanıtladı.

 

 İkinci yarıda zorlu bir mücadelenin kendilerini beklediğini bildiklerini kaydeden Giray, ''Tek tek düşünüyoruz. İlk maçımız Ankaragücü, ikinci maçımız Fenerbahçe. Her maç 3 puan. Kırılma noktası diye düşünmüyoruz, maçlara tek tek odaklanıyoruz. Tarih tarih gideceğiz'' diye konuştu.

 

Rakipleriyle aralarındaki puan farkının negatif bir baskı oluşturup oluşturmadığı yöndeki soruya Giray, ''Almamız gereken 51 puan var. 5 puanlık güzel bir avantajla ikinci yarıya giriyoruz. Kesinlikle baskıya çevirmeden, liderliğin keyfini çıkararak sürdürmek istiyoruz. İkinci devre çok zor şartlar bizi bekliyor. Her şeyin farkındayız, çalışmalarımıza devam ediyoruz'' yanıtını verdi.

 

Kampa geç katılan futbolcuların bu davranışıyla ilgili soruyu ise Giray, ''Bu hocamızın vereceği bir karar. Gönül ister ki onların da bizle aynı dönemde hazırlık kampı geçirmesi. Bizimle beraber girseler, daha güçlü olacağımızı biliyoruz. Ancak biz bir şey söyleyemeyiz, takdir bu konuda hocanın. Bizim için bir kayıp. En kısa zamanda katılırlar ve toparlanırız. Sonuçta yerli çok iyi, kaliteli oyuncularımız var. Eksikleri kapatabiliriz'' diye yanıtladı.

 

Glowacki'nin takıma dönmesiyle aralarında oluşacak rekabetin takıma nasıl yansıyacağı konusunda da Trabzonsporlu futbolcu, ''Bütün futbolculara ihtiyacımız var, hem lig hem kupada geniş bir maratonda yer alacağız. Rekabet başarıyı getirmemizdeki en büyük nedenlerden birisi. İlk yarı Egemen ağabeyle çok oynadık, iyi bir uyum yakaladık. En az gol yiyen takımız, ikinci devre bu uyum sürecektir. Rekabet her zaman iyidir. Glowacki'nin gelmesi bizi daha da ileriye iter. Kim Trabzonspor'u daha yukarı taşıyacaksa onun oynamasını istiyoruz'' şeklinde konuştu.

 

Bordo-mavili ekiple imzaladığı ikinci 3 yıllık sözleşme hatırlatılarak, kalmasındaki faktörlerin ne olduğu sorulan Giray, şunları söyledi:
     ''Öncelikle bu camiada olmaktan gurur duyuyorum. Trabzonspor'dan tekrar teklif aldığımda ilk kez gelecekmişim gibi sevindim. Bu formayı layık görerek beni mutlu ettiler. Trabzon halkını çok seviyorum. Futbolu her an her dakika yaşayabiliyorsunuz. Çok mutluyum. Hedeflerim arasında Trabzonspor'da daha uzun yıllar oynamak var.''

 

Trabzonspor'un ligin en az gol yiyen ekip olmasındaki başarının bütün takıma ait olduğunu ifade eden Giray, ''Hücumu da savunmayı da bir bütün olarak yapıyoruz'' dedi.

 

Türk futbolunun daha ilerilere gitmesi için yerli futbolculara tolerans gösterilmesi gerektiğini anlatan Giray, bu sezon Türkiye'yi Avrupa'da temsil eden tek takım olan Beşiktaş'ın başarısına duacı olduklarını belirterek, ''Gönül ister ki Türk futbolu her zaman iyi yerlerde olsun. Şu anda Beşiktaş, Avrupa'da bizi temsil ediyor. Biz de onlara dua ediyoruz, başarılı olsunlar. Başarılı olmalarını istiyorum. Bizi temsil eden tek takım onlar'' diye konuştu.

 

-CEYHUN GÜLSELAM-

 


    

Ceyhun ise kampa geç katılan futbolcuların aralarında olmasıyla rekabetin daha da artacağını, bunun da takım için iyi olacağını ifade etti.

 

Bordo-mavili futbolcu, ''Geç kalan oyuncular burada olsa rekabet daha da çok artar, herkes birbirini daha da çok zorlar. Ancak bu durumun bizi etkilememesi lazım. Herkesin kendine bakması lazım'' dedi.

 

İlk yarıyı lider bitirerek iyi bir hava yakaladıklarını, kampta antrenmanların tempolu geçtiğini anlatan Ceyhun, şöyle konuştu:
     ''Fazla izin süremiz olmadığı için bütün oyuncular hazır geldi kampa. Takım içesinde arkadaşlık da çok üst düzeyde. Umarım her şey çok iyi olacak. İlk yarıda iyi bir avantaj yakaladık. Bunu sürdürmek istiyoruz. Maçtan maça düşünmemiz gerekiyor. İnşallah devam ettiririz. Baskı hissetmeden, bunun keyfini çıkartmamız lazım. Lider olmak güzel bir şey, inşallah sezon sonunu da lider kapatırız.''

 

Sözleşmesiyle ilgili olarak Ceyhun, ''Benim sözleşmemle ilgili fazla konuşmak istemiyorum. Benim ve takımım arasında olan bir şey. Şu an burada olmaktan çok mutluyum. Takım hedefimiz var, şampiyon olmak istiyoruz. Elimizden geleni yapıyoruz zaten. Görüşmeler devam ediyor, hayırlısı olsun inşallah'' ifadelerini kullandı.

Ceyhun, Trabzonspor'da 3. sezonunu geçirdiğini, bordo-mavili ekibi tercih ederek en iyi kararı verdiğini düşündüğünü kaydetti

 

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor