Gerekirse su üstünde yüreyeceğiz

UEFA Avrupa Ligi 2. Ön Eleme Turu'nda yarın İrlanda'nın Derry City takımını konuk edecek Trabzonspor'da Teknik Direktör Mustafa Akçay, futbolcular Adrian Mierzejewski ve Zeki Yavru ile birlikte Hüseyin Avni Aker Stadı'nda basın toplantısı düzenledi. Trabz

Gerekirse su üstünde yüreyeceğiz

UEFA Avrupa Ligi 2. Ön Eleme Turu'nda yarın İrlanda'nın Derry City takımını konuk edecek Trabzonspor'da Teknik Direktör Mustafa Akçay, futbolcular Adrian Mierzejewski ve Zeki Yavru ile birlikte Hüseyin Avni Aker Stadı'nda basın toplantısı düzenledi. Trabzonspor'un her zaman bu liglerin içerisinde yarışan bir takım olduğunu belirten Akçay, "Her zaman hedefleri büyük olan bir camiayız. Yarın da böyle bir müsabaka oynayacağız. Bizim için çok önemli maç. Su üstünde yürümemiz gerekiyorsa da su üstünde yürüyecek ve bu müsabakayı kazanmamız için elimizden geleni yapacağız" dedi.

Çok çalışıp takdiri de Allah'a bırakacaklarını ifade eden Akçay, "Umarım müsabakanın sonucu camia için yeni bir heyecan ve yolculuğun başlangıcı olur. Oyuncularımızla yaptığımız çalışmalar ve toplantılarda rakibimize çok saygıyla bakıyoruz. Çok saygı duyduğumuz genç, dinamik, koşan bir rakip. Rakibi iyi analiz ettiğimizi düşünüyoruz. Kendi olumlu taraflarımızı sahaya yansıtmak birinci hedefimiz olacak. Rakibi ilk dakikadan son dakikaya kadar gözleyeceğiz. Bu görevimiz olacak. Umarım bizler ve camia için önemli sonuçlar üretiriz" diye konuştu.

Derry City'in özellikle savunma zaafları olduğunu düşündüklerini ifade eden Akçay, "Ancak Derry City takımını genel anlamda ele aldığımızda hızlı oynamanın bize avantaj getireceğini düşünüyoruz ve bu yönde çalışmalarımızı yapıyoruz. Umarım düşündüğümüz gibi gerçekleşir" dedi.

Akçay, 20 yıl önce Trabzonspor alt yapısında görev aldığını, bugün ise Bordo-Mavili Takım başında ilk karşılaşmasına çıkacak olması ile ilgili bir soru üzerine şunları söyledi, "İnsan hayatında doğumlar oluyor, evleniyorsunuz. Çocuklarınız oluyor. Şu anda çocuğum olmuş gibi çok değerli bir an yaşıyorum. Hayallerimden biriydi. Bir diğeri de Barcelona ile Real Madrid ile final oynamak ama bu da çok güzel bir duygu. Siz soruyu sorunca vücudumda bazı değişikler oldu ama hoş bir durumla karşı karşıyayım. Çok mutluyum" şeklinde konuştu.

20130717aw000925_02.jpg

 

20130717aw000925_01.jpg

 



ADRİAN VE ZEKİ'NİN GÖRÜŞLERİ

Polonyalı oyuncu Adrian Mierzejewski ise bu sezon ilk resmi maçlarını oynayacaklarını belirterek, "O yüzden bizim açımızdan çok önemli bir maç. Ben bu maçı galibiyetle sonuçlandıracağımızı ve avantajlı skorla ikinci maça gideceğimizi düşünüyorum" dedi.

Zeki Yavru ise takım olarak her şeyin bilincinde olduklarını kaydederek, "Nasıl başlarsak öyle gider. Yarınki maçtan avantajlı skorla ayrılıp bu turu geçeceğimizi düşünüyorum" ifadesini kullandı.

Zeki, geçe sezon sahayı zaman zaman gözyaşlarıyla terk ettiği yönündeki bir soru üzerine ise " Trabzonspor, benim için onurlu bir kavga demektir. Gerekirse Trabzonspor için gözyaşı sahada kan hepsini vermek için elimden geleni yapmaya çalışıyorum. Bu sezon benim için önemli sezon. En iyi şekilde Trabzonspor formasını terletip kendi adıma yukarılara doğru zorlama sezonu olarak bu sezonu görüyorum" dedi.

Teknik Direktörü Mustafa Akçay ve futbolcuların basın toplantılarının ardından Bordo-Mavili Takım Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde Derry City maçının son taktik çalışmasını yaparak maç saatini beklemeyle başladı. Basın mensupları ise antrenmandan 15 dakikalık görüntü aldı.

20130717aw000925_03.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler