Genç Futbolculara "Penbe" Tavsiyeler

Futbol yaşamında sakin tavırlarıyla tanınan ve 18 yıllık profesyonel futbol yaşamında 1 kez kırmızı kart gören eski Galatasaraylı futbolcu, Giresunspor Teknik Direktörü Ergün Penbe, genç oyuncuların sinirlerine hakim olabildiği ölçüde başarılı olacağını b

Genç Futbolculara "Penbe" Tavsiyeler

Futbol yaşamında sakin tavırlarıyla tanınan ve 18 yıllık profesyonel futbol yaşamında 1 kez kırmızı kart gören eski Galatasaraylı futbolcu, Giresunspor Teknik Direktörü Ergün Penbe, genç oyuncuların sinirlerine hakim olabildiği ölçüde başarılı olacağını belirtti. 

Kilimlispor'un altyapısında, 10 yaşında futbola başlayan Penbe, Türkiye'de yetişen en iyi sol kanat oyuncularından birisi olarak anılıyor. 
 
Galatasaray'ın UEFA kupasını kazandığı takımda yer alan ve penaltılara kalan karşılaşmada ilk penaltıyı kullanarak gole çeviren Penbe, sarı-kırmızılı formayla birçok Avrupa kupası maçında görev aldı. Mili takımın dünya üçüncülüğünü elde ettiği karşılaşmada da sahada yer alan Penbe, 50'yi aşkın milli maçta görev yaptı. 
 
Penbe, 1982 yılında Kilimlispor'un altyapısında başladığı futbol yaşantısını 2008 yılında Gaziantepspor'da sonlandırdığını anlattı. 
 
Futbol yaşamı boyunca sakin bir futbolcu olarak tanındığını ve yumuşak bir oyun stili olduğunu belirten Penbe, bu nedenle sarı kart ya da kırmızı kart görme olasılığının düşük olduğuna işaret etti. 
 
Sadece bir kez kırmızı kart gördüğünü dile getiren Penbe, şöyle konuştu: 
 
"Bir Trabzonspor maçında çift sarıdan kırmızı kart gördüm. Futbol hayatım boyunca tek kırmızı kartımı bu şekilde gördüm. Maçın hakemi de Ahmet Çakar'dı. Bence doğru bir karardı, çünkü hak etmiştim. O gün Trabzonspor'da stoperde Cengiz oynuyordu. Çok da iyi bir maç çıkarmışlardı. Ali Sami Yen Stadı'nda oynuyorduk. Cengiz'e kayarak bir müdahalede bulunmuştum. O müdahale sonucunda ikinci sarı karttan kırmızı kart gördüm." 
 
-"Oyun içinde sakin kalmayı öğrenmelisiniz"- 
 
Futbolda oyun içerisinde sakin kalabilmenin önemine değinen Penbe, "Oyun içinde olabildiğince sakin kalmayı öğrenmelisiniz. İnanılmaz efor sarf ediyorsunuz. Beyninize oksijen gitmediği zamanlar oluyor. Futbolda oyun içerisinde ne kadar sakin olabilirseniz, sinirlerinize ne kadar hakim olabilirseniz o kadar başarılı olursunuz" dedi. 
 
Ergün Penbe, soğukkanlı ve sakin bir insan olmasında babasının da büyük etkisi olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti: 
 
"Ben yapısal özelliğimin yanında fiziksel ve zihinsel olarak da antrenmanlar yaptım. Hakemle dalaşmanın, seyirciyle uğraşmanın bana hiçbir şey kazandırmayacağını bildiğim, maça konsantre olup işimi en iyi şekilde yaptığım için belki bu imajı oluşturdum. Yeni nesil futbolcu arkadaşlara da bunu tavsiye ediyorum. Sadece o maça konsantre olsunlar, hakem ve seyirciyle uğraşmak kendinize zarar vermekten başka bir işe yaramıyor." 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler