‘Geleceğin Yıldızları’ Projesi 2015-2016 Ayağı Tamamlandı

Büyükşehir’den gençliğe ve spora büyük katkı

‘Geleceğin Yıldızları’ Projesi 2015-2016 Ayağı Tamamlandı

Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından Türkiye’de bir ilk olarak hazırlanan ve geleceğin yıldız sporcularını çıkarmayı amaçlayan ‘Geleceğin Yıldızları’ adlı projenin 2015-2016 yılı ayağı tamamlandı.
 
Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan projeye Trabzon Valiliği, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Mili Eğitim Bakanlığı ve Karadeniz Teknik Üniversitesi paydaş olurken, yaklaşık bin öğrenci Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki modern spor salonlarında branşında uzman antrenörler eşliğinde sporun temel unsurları öğretilerek spora yatkınlık testleri yapılmak suretiyle 14 branşta eğitim gördüler.
 
Öğrencilerin spor malzemeleri ve ulaşımının Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılandığı proje kapsamında okullarında spor salonu bulunmayan Ortahisar Temel Yaşar Çoruh İlkokulu, Yeşiltepe İlkokulu, Yomra Merkez İlkokulu ve Akçaabat Söğütlü İlkokullarından 2. sınıf öğrencileri spor ile buluşturuldu.
 
Yomra Jimnastik salonu, Mehmet Akif Ersoy Yüzme Havuzu, Beşirli Tenis Kortları ve Söğütlü Atletizm Pistinde yapılan spor eğitimleri ile geleceğin sporcularının çıkarılmasının amaçlandığı proje kapsamında öğrencilere KTÜ Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu görevlilerince yapılan testler sonucunda belirlenen motorik özelliklere göre takım sporlarına veya bireysel sporlara olan yatkınlıkları belirlendi ve gelecek yıllar için yönlendirme yapıldı.

2015-2016 eğitim ve öğretim yılı boyunca 2 aylık periyotlarla 4 aşamada gerçekleştirilen proje ile öğrencilerin fiziksel, zihinsel ve sosyal yönden gelişmelerine katkı sağlanması amaçlandı.
 
Geleceğin Yıldızları Projesi hakkında değerlendirmelerde bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Haber61.net'e yapmış olduğu açıklamada; Türkiye’de sporun başkaneti olan Trabzon’da ilk olarak uygulanan bu projenin örnmek alındığını kaydederken özetle şunları ifade etti: “Türkiye’de sporun başkentinin Trabzon olduğunu her platformda dile getiriyoruz. Türkiye’de bir ilk olarak hazırladığımız bu proje ile geleceğin sporcularını yetiştirmeyi hedefledik. Projeye katılan küçük yavrularımızın geleceğin yıldız sporcuları olmasının projesi. Bu proje Türkiye’de bir ilk. Bu proje öylesine bir ilk proje ki hem Trabzon’umuzun ülkemizin spordaki başkenti olduğunu ortaya koyacak olan bir proje, hem de gelecek kuşaklarımızdan sadece futbolda değil, sporun diğer branşlarında nasıl şampiyonları yetiştireceğinin ilk adımlarıdır. Trabzon Türkiye’de sporun başkentidir. Bu proje ile Trabzon’un var olan misyonuna katkıda bulunuyoruz. Bu proje o kadar büyük bir ilgi çekti ki Gençlik Spor Genel Müdürlüğümüz ve Gençlik Spor Bakanlığımız Türkiye’de ilk olan bu projeyi bir örnek olarak aldı ve hemen hemen bütün ülkeye yaymanın hazırlığın yapmakta. Bu projeye katkı sağlayan tüm kurum ve kuruluşlarımıza, öğretmenlerimize ve velilerimize şükranlarımı sunuyorum.”

 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor