Geleceğin sporcuları keşfediliyor

Ordu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, "Her Çocuk Bir Yetenektir, Yeter ki Keşfedilsin" projesi kapsamında geleceğin sporcularını bulacak.   Merkez Ortaokulu Spor Salonu'nda projenin tanıtımı için düzenlenen programda konuşan Vali İrfan Balkanlıoğl

Geleceğin sporcuları keşfediliyor
Ordu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, "Her Çocuk Bir Yetenektir, Yeter ki Keşfedilsin" projesi kapsamında geleceğin sporcularını bulacak.
 
Merkez Ortaokulu Spor Salonu'nda projenin tanıtımı için düzenlenen programda konuşan Vali İrfan Balkanlıoğlu, proje sayesinde yetenek sahibi sporculara ulaşılacağını söyledi.
 
Projenin çok güzel olduğunu dile getiren Vali Balkanlıoğlu, "Daha önceden Türkiye'de yetenekli sporcularımızın yetenekleri keşfedilmediğinden ve onlara gerekli eğitimler verilemediğinden maalesef uluslararası spor karşılaşmalarında madalya alamamanın hüznüyle geri dönüyordu. Güreşte sırtımız minderden kalkmıyordu. Yarışmalarda ya sonuncu oluyor ya da madalya alamadan oralarda masraf yapıyorduk. Şanlı bayrağımız dalgalandırıp da İstiklal Marşı okutamıyorduk" dedi.
 
Vali Balkanlıoğlu, Türkiye'nin artık eski Türkiye olmadığını vurgulayarak, "Her konuda gelişme olduğu gibi spor konusunda da çok güzel gelişmeler var. Artık sadece Ordu'da bile bana birçok sporcu geliyor. Dünya çapındaki organizasyonlarda derece elde ediyorlar" ifadesini kullandı.
 
Geleceğin gençlere emanet olduğunu kaydeden Balkanlıoğlu, "İyi ki sizler varsınız. Geleceğimiz sizlere emanet. Sizi çok seviyoruz. Sizler aranızda birçok şampiyonu barındırıyor olabilirsiniz. Belki kendi yeteneğinizin bile farkında değilsiniz. Sizi bulup keşfetmek ve yetenekli olduğunuz branşlarda geliştirmek ve icabında hem Türkiye'de hem dünyada derece yapacak bir sporcu görmek bizlerin en büyük rüyası" diye konuştu.
 
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç ise kent genelinde 10 bin çocuğu sporla buluşturmayı hedeflediklerini söyledi.
 
Olimpiyat Şampiyonluğu yolunda antrenörlerin aradığı yeteneği bulmak için söz konusu projenin başlatıldığını anlatan Genç, "Önümüzdeki günlerde 19 ilçemizde bu projeyi yaygınlaştıracağız. Okullarımızda eğitim sezonu sonuna kadar hiç spor yapmamış çocuklarımıza ulaşmayı  planlıyoruz" dedi.
 
Genç, geleceğin güvencesi olan çocukları sporla büyütmeyi ve büyük organizasyonlarda ülkenin gururu sporcular yetiştirmeyi hedeflediklerini dile getirdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor