Turgay Beşyıldız

Turgay Beşyıldız

Gecenin hesabı, Brandywell’e kaldı…

Bir aylık aradan sonra, yeniden bu gece start aldık.

Trabzonspor yeni yönetimiyle ilk resmi maçında, Avrupa ligi 2.ön eleme turunda adını neredeyse hiç duymadığım, İrlanda Premier ligi takımı Derry City ile karşılaştı.

Ramazan’ın iftar sonrasında Avni Aker’e koşuşturanlar, takımlarının Avrupa’daki 98.maçına tanık olmak istediler.

Yalnız da bırakmadılar hani, tribünleri doldurdular sayılır.

Edirne’nin ötesinde 26 beraberliği, 33 galibiyeti ve 38’de mağlubiyeti bulunan bordo mavililer, geçen sezon ki, Macar Videoton rezaleti bu maçtan önce akıllarına gelmiştir sanırım .

*

Bu geceki karşılaşmayı sizlere özetlemeden önce, belirtmeden geçemeyeceğim.

12 tane yabancı oyuncusuyla ( Torric Jebrin 1461-Trabzon’a kiralık verildi ) yabancılar çöplüğüne dönen Trabzonspor da, bu yönetimin yaptığı unutulmaz 2011 yılındaki Eskişehir-Trabzonspor : 0-0 karşılaşmasının saha içindeki kahramanı !..

Batuhan ve Bonservis bedeline, bedelinin çok üzerinde inanılmaz para verilen, herhalde Barcelona’dan transfer edilen Trabzonlu Aykut’a, yine de tamam diyoruz.

Bu oyuncuların ardından, bir-iki yabancı transferinin bu takıma yapacağı katkıyı bana aklı başında olan biri söylesin.

Bu takıma adam alsanız da almasanız da, bu takım ligi ilk 5’de bitirir. O zaman bu büyük borcu indirmek varken, çok oyuncuya ne gerek var. Bence Ünal Karaman’ı dinleyin.

Yıllık sadece 350 bin liraya oynamak için hazır , kendi evladı Emrullah Kokoç’u

31 yaşına girdi diye, Ankaraspor’a satan bu zihniyet, yabancı futbolculara yine merak saldı.

Bir yandan acil olarak yabancı oyuncuların bir kısmını elinden çıkarmaya çalışırken, bu yabancı transfer girişimleri nedir peki ? diye adama “Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu “ diye sorarlar.

*

Haftalık ödemelerindeki problem nedeniyle, Chelsea’nin 2.takımıyla idmanlarını sürdüren ve ayaklarını örümcek ağı saran 34 yaşına merdiven dayamış, sakatlıktan çıkmış Fransız milli oyuncu Florent Malouda yetmedi, şimdi de Dünya’da en kalitesiz liglerden birinin oynandığı Çin’den, Paraguaylı Lucas Barrios geliyormuş.

Borusı Dormunt’ da ki Barrios’a “ Evet” diyoruz ama tweeter hesabından bugün açıklama yapmış adam ” Türkiye’den bana henüz bir teklif gelmedi “

Borç batağından kulübü yavaş yavaş da olsa kurtarmak varken, yine borcun daha derinlerine indirmenin ve bu anlamsız maceraya girmenin ve eldeki yabancı sayısını 13’e çıkarmak için uğraşmanın anlamı nedir ?

Yoksa aynı senaryo mu ?

Şunu bilin ki ; Bu kulübün 50 Trilyon borcunu kapatmak, takımı şampiyon yapmak kadar çok önemlidir.

Allah’ım sen benim aklıma mukayyet ol.

*

Karşılaşmaya gelince ; Elinde düdük olan Kazak hakem Artyom Kuchin ve triyosu gözlemcilerden iyi puan alacak.

Ev sahibi oyuna şık başladı. Geçen sezonun hastalıklı, vebalı oyuncusu Colman gitmiş, yerine çok sağlıklı adam gibi bir Colman gelmiş. Sanırım doktoru Mustafa Akçay.

Takımın neredeyse hepsi diri ve kemik gibi, Giray da ve Zeki’de sekme var, zayıf halka görüntüsü verdiler ilk yarı. Dilerim düzelirler.

10.dakika da Olcan’ın asistine, en son altı pas içerisinde röveşata ile golü atan Adrian’a bir alkış lütfen.

16.dk. da yine Olcan sahnede, sert bir şut uzak mesafeden, kaleci Doherty’ den dönen topa güçlü fiziğiyle en son vuran Henrique, takımını rahatlattı 2-0 , şapka çıkarttım.

Dedim ki bu maç 3-0 biter.

*

Öyle olmadı ama maalesef.

Kadrosunda 2 ayrı ülkeden toplam 9 yabancı futbolcu bulunduran, en son 12 Temmuz’da İrlanda Premier liginde rakibi Shamrock Rowers’e 2-1 yenilen ve en pahalı futbolcusu 200 bin Avro değerinde olan, bizim PTT ligi ayarındaki Derry City, kendi liginde 20.hafta sonunda 39 puanla 3.sırada.

Adamlar harbi Trabzon takımını elemeye gelmişler.

Üstelik bordo mavililerin yeni transferi Fransız Malouda’da tribünde !.. Ayıp oluyor yani.

İnanın ilk atakları 24.dakikada geldi, oda gol oldu. Mc Daid, bomboş vaziyette çaprazdan zeminden az yüksekten sert vurdu ve skoru 2-1 yaptı.

Ardından 10 dk.sonra Patrick Kavanagh,Zeki Yavru’yu yarım terse yatırdı ve çaprazdan vurdu. Kaleci Onur’da kontra kalınca, şok 2-2.

*

Rakibi 5-4-1 düzeninde oynayan Trabzonspor’un 3.golünde yine Olcan Adin imzası vardı. Kullandığı serbest atış direk kaleye giderken, Derry City’li Mollay’ın kafasını sıyıran top iç fileye yapışınca, ev sahibine bir nefes aldırdı : 3-2

İkinci yarıda ise yine istediğim tempolu Trabzon takımı vardı. İkinci yarının başlarında Adrian’ın kullandığı korner, Giray’a yapıştır kafayı cinsinden oldu : 4-2

İlerleyen dakikalarda, bordo mavililerde Adrian,Henrique ve Volkan yerlerini,Alanzinho,Emre ve Yasin’e bırakırken, kırmızı beyazlı konuk ekip de Kavanagh, Patrick Mc Eleney ve Mc Daid formalarını Mc Bride, Duffy ve Griffin’e bıraktı.

Oyuna sonradan giren bu 6 oyuncu, gidişatı değiştirecek kayda değer bir pozisyonda bulunamadı. Özellikle Emre Güral. Oyundaki Volkan Şen'in ise ilk görüntüsü flu.

Karşılaşma boyunca Trabzonspor’a bu ilk resmi maçında kale arkaları ve maraton tribünleri destek verirken, kapalı tribündekilerin bir çoğu, iftar yemeklerinin keyfini yaşamakla meşguldü. Ruhunu kaybetmiş bir kapalı tribün.

Bu skor turu getirir mi ? diye soracak olursanız, 8 bin kişilik küçük stadyumları Brandywell’de henüz hazır olmayan Trabzon takımı bugünkü kadar oynasın yeter.

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR