Gecekondudan Avrupa ikinciliğine

Litvanya'nın Klaipeda kentinde 6-11 Eylül tarihleri arasında yapılan Yıldızlar Avrupa Halter Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil eden sporculardan Yasemin Keskin ilk hakkında koparmada altın, silkmede gümüş madalya alarak Avrupa ikincisi olduDar gelirli bir

Gecekondudan Avrupa ikinciliğine

Litvanya'nın Klaipeda kentinde 6-11 Eylül tarihleri arasında yapılan Yıldızlar Avrupa Halter Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil eden sporculardan Yasemin Keskin ilk hakkında koparmada altın, silkmede gümüş madalya alarak Avrupa ikincisi oldu

Dar gelirli bir ailenin 3 çocuğundan biri olan Keskin, "2014 yılında Çin'de yapılacak olan Yıldızlar Olimpiyat Şampiyonası'nda madalya almayı düşünüyorum" dedi.

15 Yaş altı Yıldızlar Avrupa şampiyonasında yarışan Kırıkkaleli Yasemin Keskin ilk hakkında koparmada 68 kg, ikinci hakkında 71 kg ve üçüncü hakkında ise 73 kilogramı başarıyı ile kaldırarak kilo avantajı ile koparmada altın madalyanın sahibi oldu. Silkmede ilk hakkında 88 kg, ikinci hakkında 92 ve üçüncü hakkında 95 kg başarı ile kaldırmasına rağmen silkmede 1.liği 96 kg kaldıran İspanyol sporcu Alba Sanchez'e bir kilo fark ile kaptırırken Avrupa ikinci oldu. Keskin, şampiyonada bir altın ve iki gümüş madalya kazandı.

VALİ BAŞARISINI ARTTIRMASINI İSTEDİ
Dördüncü kez giydiği milli forma altında bir altın iki gümüş madalya kazanan Yasemin Keskin Litvanya dönüşü Kırıkkale Valisi Ali Kolat'ı beraberinde Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Rifat Ünlü ve Antrenörü Hayrettin Kurnaz ile birlikte ziyaret ettiler. Vali Kolat Yasemin Keskin'le iftihar ettiğini belirterek, "Yasemin Keskin ve kendisini yetiştiren Antrenörü ile iftihar ediyoruz. Bayrağımızı yurtdışında gururla dalgalandırdılar. İnşallah dalgalandırmaya devam edecektir. Kırıkkale Valiliği olarak biz de tebrik ediyoruz. Başarılarının devamını diliyoruzö dedi. Vali Ali Kolat, Avrupa 2.si Yasemin Keskin'i başarısından dolayı kutlayarak altın ve hediye ile ödüllendirdi.

BİR GÜN MUTLAKA ŞAMPİYON OLACAĞIM
Yeni eğitim ve öğretim yılında Naciye Saran Anadolu Lisesi birinci sınıfında okuyacak olan Yasemin Keskin, "Yıldızlar Avrupa şampiyonasına kendime güvenerek ve şampiyon olmak için gittim. Şampiyonada istediklerimi de elde ettim. Bütün haklarımı kaçırmadan hocalarımın istediği kiloları başarı ile kaldırdım. İstediğim dereceyi tam elde edemesem de koparmada birinciliğim başarıdır. Şampiyonada ikinci olarak birinci olmamdan dolayı üzüldüm. O gece uykularım kaçtı. İnsan o kadar emek veriyor hem de bir kilo ile kaçırmam beni bir hayli üzdü" dedi.

GELECEKTE DAHA ÇOK BAŞARI
Genç halterci, "Henüz yaşım daha genç 15 yaşındayım, 2014 yılında Çin'de yapılacak olan Yıldızlar Olimpiyat şampiyonasında inşallah Allah izin verirse orada olimpiyatlarda madalya almayı düşünüyorum" şeklinde konuştu.
Keskin, dar gelirli bir ailenin 3 çocuğundan biri olarak halter sporuna gönül verdiğini ve antrenörü Hayrettin Kurnaz'a çok şey borçlu olduğunu ifade ederek, "Babam asgari ücretle çalışıyor. Annem ev hanımı zor geçiniyoruz ama bu spor'u sonuna kadar yapmak için elimden geleni yapacağım. Şu anda okul için de elimden geldiği kadar okumayı da hedefliyorum" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor