Gazozuna maç

İşte Ahmet Çakar'ın Sabah Gazetesi'nde yazdığı köşe yazısı: "Süper Final'den beklentimiz de büyüktü. Hiç değilse futbol adına bir şeyler görmek isterdik ama görmedik. Sadece üçüncüyü ilgilendiren bir maçtı ve görünen o ki Trabzonspor üçüncülük için büyük

Gazozuna maç

İşte Ahmet Çakar'ın Sabah Gazetesi'nde yazdığı köşe yazısı: "Süper Final'den beklentimiz de büyüktü. Hiç değilse futbol adına bir şeyler görmek isterdik ama görmedik. Sadece üçüncüyü ilgilendiren bir maçtı ve görünen o ki Trabzonspor üçüncülük için büyük avantaj sağladı. Önce şunu söyleyelim; iki takımın da futbolu çok geri gitmiş. Eksikler, cezalar veya başka şeyler bu geri gidişin mazereti olmamalı. İlk yarıya bakıyoruz Trabzonspor sağdan soldan bir düzine orta yaptı. Ama inanın bu ortalardan biri dahi Trabzonsporlu bir oyuncuya temas etmedi. Zaten etme ihtimali de yoktu. Ceza alanı içinde sadece Halil Altıntop vardı. O da markaj altında. Sağı Volkan solu Olcan iyi kullanıyormuş gibi görünse de sonuç nafile. 

Beşiktaş ilk yarı yapması gerekeni yaptı. Kapandılar, kontrataktan gol bulmaya çalıştılar. Ernst biraz zorladı hepsi bu. Quaresma ve Simao futbolu kafada adeta bitirmişler.

İkinci yarıya baktığımızda Beşiktaş biraz daha toparlanmış gibiydi. Zaten çok da önemli pozisyonlar yakaladılar. Önce Quaresma slalom yaparcasına girdi, kaleciyi geçti ama Giray çıkardı. Sonra da Fernandes'in vuruşu direğe vurup dışarı çıktı. Beşiktaş bu dakikalarda yakaladığı pozisyonlarla pekala maçı kazanabilirdi. Ama bu dakikadan sonra futbolun tarihi gerçeği tekrar ortaya çıktı. Ne derler, 'atamayana atarlar' öyle de oldu. Beşiktaş golleri kaçırdı ve Halil golü yaptı. 

 

ABİTOĞLU FAULÜ ATLADI 

Bu sonuç Trabzon'u üçüncülük için çok ama çok avantajlı hale getirdi. Her iki takım da önümüzdeki yıl için çok fazla düşünmeli. Çünkü futbolcu kaliteleri belli. Ama sezonu kapatmış gibi oynamaları, kendilerine güvenleri olmayışı başka bir tartışma konusu. Hakem Mustafa Kamil Abitoğlu için maç çok zor geçmedi. Oyun genelinde iyiydi. Trabzonspor'un golünde ofsayt şüphesi vardı. Maçı izlerken bana değil gibi geldi. Sonra ağır çekim ve ölçümlerde 32 cm ofsayt çıktı. 

Son dakikalarda Quaresma'nın boynundan çekilmesi de bir faulü gerektiriyordu. Belki ceza alanı çizgisinin hemen dışı ama Mustafa Kamil Abitoğlu faulü vermeliydi"

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler