Gazeteciye kafa atan Ağaoğlu’na ceza

Antalya'da düzenlenen golf turnuvası sırasında Zaman gazetesi Muhabiri Cihat Ünal’a kafa atarak gözlüğünü kıran Golf Federasyonu Başkanı, Trabzonspor eski yöneticisi ve Başkan Adayı Ahmet Ağaoğlu, ‘kasten yaralama ve mala zarar verme’ suçlarından toplam 1

Gazeteciye kafa atan Ağaoğlu’na ceza

Antalya'da düzenlenen golf turnuvası sırasında Zaman gazetesi Muhabiri Cihat Ünal’a kafa atarak gözlüğünü kıran Golf Federasyonu Başkanı, Trabzonspor eski yöneticisi ve Başkan Adayı Ahmet Ağaoğlu, ‘kasten yaralama ve mala zarar verme’ suçlarından toplam 175 gün adli para cezasına çarptırıldı.

Serik 1. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya müşteki sanık Ahmet Ağaoğlu'nun avukatları Özgür Kıvran, Zaman gazetesi Muhabiri Cihat Ünal’ın avukatı Fehmi Gündüz katıldı.

Avukatlar daha önceki beyanlarını tekrar ederek müvekkillerini savundu. Daha sonra Cumhuriyet Savcısı Tolga Şimşek esas hakkındaki mütalaasında, katılan sanık Cihat Ünal’ın vermiş olduğu ifadeler, bunların tanık anlatımları ve kati hekim raporu ile uyuştuğuna dikkat çekti. Savcı Şimşek, Ahmet Ağaoğlu’nun kasten yaralana suçunu işlediği, bu suçun işlenmesi sırasında Cihat Ünal’ın gözlüğünün kırılmasına kasti olarak sebebiyet verdiğini anlattı. Savcı Şimşek mütalaasında şu ifadelere yer verdi: “Katılan sanık Ahmet Ağaoğlu’nun katılan sanık Cihat Ünal’ın kendisini darp ettiği yönünde vermiş olduğu ifadesi ve tanık anlatımları ile kati hekim raporu birlikte değerlendirildiğinde katılan sanık Ahmet Ağaoğlu’nu darp ettiğine dair her türlü şüpheden uzak kesin ve inandırıcı delil elde edilemediği anlaşılmıştır. Cihat Ünal’ın üzerine atılı suçtan beraatına, katılan sanıkların karşılıklı hakaretten ceza verilmesine yer olmadığına karar verilmesine mütalaa olunur.”

Mahkeme Başkanı Ersin Tursun, savcılık mütalaasına karşı son olarak avukatların savunmalarını aldı. Ünal’ın avukatı Fehmi Gündüz, mütalaaya katıldıklarını beyan ederken, Ağaoğlu’nun avukatı Özgür Kıvran da mütalaayı kabul etmediklerini, gazeteci Ünal’ın güvenlik görevlileriyle yaşanan arbede sırasında gözlüğünün kırılmış olabileceğini savundu. 

Savunmaların ardından kararını açıklayan mahkeme başkanı, Ahmet Ağaoğlu’nun kasten yaralama suçundan 180 gün adli para cezasına, bunun indirilerek 150 güne düşürülmesine, mala zarar vermeden de 120 gün adli para cezasına, indirimle 30 güne düşürülmesine karar verildi. Mahkeme başkanı Ahmet Ağaoğlu’nun daha öncedeki bir davadan dolayı hakkında ‘hükmün açıklanmasının geri bırakılmasının’ uygulandığını, bu nedenle mahkemeden yeniden suç işlemeyeceği yönünde kanaat oluşturmadığı gerekçesiyle yeniden benzer kararın verilemeyeceğini belirtti. Böylece Ahmet Ağaoğlu, toplam 175 gün adli para cezasına çarptırılarak, 8 bin 750 lira ile cezalandırıldı. Gazeteci Cihat Ünal ise Ahmet Ağaoğlu’nun hakkında suçlamalarından beraat etti. Ayrıca her iki taraf karşılıklı hakaret suçlamalarından da ceza almadı.

Antalya'da 9 Ekim 2012 tarihinde Turkish Airlines World Golf final turnuvasında, güvenlik görevlileriyle basın mensupları arasında görüntü alınması konusuna tartışma çıkmış, bu esnada alana gelen Ahmet Ağaoğlu, Zaman gazetesi muhabiri Cihat Ünal'a hakaret etmiş, ardından kafa atarak gözlüğünü kırmıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor