Gazetecilere Çirkin Saldırı

Fenerbahçe eski Asbaşkanı Ali Koç, Haber61.net ve Spor61.net'i temsilen Çağlayan'a giden Ali Kemal Yazıcı ile gazeteci Ali Savaş'ın üzerine yürüdü. Çağlayan'da mahkemeye verilen arada Fenerbahçe Asbaşkanı Ali Koç, kendisine "TRT ve NTV'ye talimatla haber

Gazetecilere Çirkin Saldırı

Fenerbahçe eski Asbaşkanı Ali Koç, Haber61.net ve Spor61.net'i temsilen Çağlayan'a giden Ali Kemal Yazıcı ile gazeteci Ali Savaş'ın üzerine yürüdü.

 

Çağlayan'da mahkemeye verilen arada Fenerbahçe Asbaşkanı Ali Koç, kendisine "TRT ve NTV'ye talimatla haber yaptırıyor" diye Trabzonlu gazeteci Ali Savaş'ın üzerine yürüdü.

 

Ortalık bir anda karıştı. Trabzonlu yöneticiler ve Şekip Mosturoğlu'nun da dahil olduğu olay büyüdü.

 

Trabzonlu gazeteci Ali Savaş attığı twitler yüzünden Ali Koç tarafından saldırıya uğradı.

 

Konuya ilişkin konuşan Ali Kemal Yazıcı, "Çok çirkin bir olaya maruz kaldık. Saldırı hiç hoş değildi. Biz oraya görevimizi yapmaya gitmişken nelerle karşılaşıyoruz görüyorsunuz işte" dedi.

 

Çağlayan adliyesindeki duruşmayı takip eden Trabzonlu gazeteci Ali Savaş konu ile ilgili olarak şunları söyledi:

"Benim attığım Twitlerden rahatsız oldu. İstanbul basının istediği gibi ayarlıyor. Bizi de öyle zannetti.

Mahkemede izleyiciler bölümünde oturan Ali Koç mahkemeye ara verilince dışarı çıktı. O anda Fenerli gazetecilerle konuşuyordu. Bende Ali Koç basına talimatla haber yaptırıyor diye twit attım. Koç onu görünce bana tepki gösterdi. Bende ona ben öyle algılıyorum dedim.

Bu sırada gazeteci Lube Ayar ardındanda  Ali Koç üzerime yürüdü. Bundan sonra  orda bulunan gazetecilerde biz talimatla haber mi yapıyoruz şeklinde bağırarak onlarda üzerime yürüdü.

 

Tam bu sırada haber61.net ve spor61.net adına mahkemeyi takıp eden meslektaşım Ali Kemal Yazıcı bana yardıma geldi. NTV muhabiri Aykut Yıldırım'da üzerime yürüdü.

 

Biz Ali Koç ve İstanbul basınındaki gazetecilerle tartışırken mahkemede yargılanan Zeki Mazlum da bize karşı olan saldırıyı fark edince bizi korumak için oraya geldi.

 

Zeki Mazlum bize saldırma girişiminde bulunan Ali Koç’a  “Sen ne karışıyorsun,sen kimsin. Cesaretin varsa o gazetecilere bir dokun bakalım ne olacak" şeklinde bağırdı.

Ali Koç, Mazlum’un bu tepkisi üzerine geri adım attı. Ancak Fener avukatları bizden şikayetçi oldu. Olaylar sırasında meslektaşım Ali Kemal Yazıcı fotoğrafları çekmişti. Polisler araya girdi ve Yazıcı’yı adliye karakoluna getirdiler. Çektiği fotoğrafları silmesini istediler. Kısa süre sonra da Ali Kemal Yazıcı serbest bırakıldı.

Trabzonlu gazeteci Ali Savaş olaydan sonra Twitter hesabının da hacklendiğini belirterek, "Fenerliler Twitter hesabımı hackledi. Şimdi onlar benim adıma ordan bir şeyler yazıyorlar. O twetler bana ait değil" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor