Galatasaray'ın şike duruşu

Galatasaray'ın Hukuk işlerinden Sorumlu Yönetim Kurulu üyesi Sedat Doğan, şike cezalarının hafifletilmesiyle ilgili yapılan çalışmalarla ilgili önemli açıklamalar yaptıDoğan, şike soruşturmasıyla ilgili yasa değişiklikleri konularında Galatasaray'ın tutum

Galatasaray'ın şike duruşu

Galatasaray'ın Hukuk işlerinden Sorumlu Yönetim Kurulu üyesi Sedat Doğan, şike cezalarının hafifletilmesiyle ilgili yapılan çalışmalarla ilgili önemli açıklamalar yaptı

Doğan, şike soruşturmasıyla ilgili yasa değişiklikleri konularında Galatasaray'ın tutumuyla ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı.

Sedat Doğan, "Galatasaray Kulübü yaşanan olaylara en başından beri tavrını net koymuştur. Bunu yaparken de Türkiye'nin gerçeklerini ve duyarlığını dikkate aldık. Başkan Aysal'ın bize talimatı; Şike ve teşvikle ilgli yasalar fazla ağarlaştırılmış olduğu, ülkemizde çok daha ağır suçlara daha hafif cezalar verilirken futbolla ilgli böyle bir suç için bu cezaların ağır olduğu yönünde. Galatasaray Kulübü olarak bizim düşüncemiz; uluslararası alanda, gelişmiş ülkelerde şikeye yönelik nasıl bir ceza ve yaptırım uygulanıyorsa biz de onun uygulanmasını istiyoruz' dedi.

BİZİM İÇİN ÖNEMLİ OLAN FİFA VE UEFA KRİTERLERİ

Küme düşme cezasının kaldırılıp kaldırılmamasıyla ilgili görüşlerini de bildiren Sedat Doğan, "Adnan Öztürk Kulüpler Birliği'nde kulübümüzün bu konudaki duruşunu zaten daha önce belirtti. Ayrıca Türkiye Futbol Federasyonu'ndan (TFF) da yasa değişikliği çalışmasıyla ilgili bize henüz bir bilgi gelmiş değil. Şu anda teklif olarak hazırlanmakta olan yasa için G.Saray'ın olmazsa olmazları var. Bizim için önemli olan yasanın FIFA ve UEFA nezdinde geçerliliğidir. Mevzuatıyla da evrensel hukuk kuarllarına uyma zorunluğu var. Uluslararası alanda yükümlülüklerimizi yerine getirmeliyiz. Yaklaşık 20-25 gündür bu yönde çalışmalarımız sürüyor. Başkanımız bunun reklamını yapmak istemediği için bugüne kadar kamuoyuna duyurmadık" dedi.

BİR İKİ MAÇIN KAYBEDİLMİŞ OLMASI ÖNEMLİ DEĞİL

Konuşmasında İBB yenilgisini de değerlendiren Doğan, "G.Saray sadece futbol takımından oluşan bir kulüp değil. Tüm takımlarımız çıktıkları her karşılaşmaya bu hazırlık maçı da olsa galibiyet için çıkar. Teknik kadromuzun ve oyuncularımızın bunun gereklerini yerine getireceklerdir. Bir iki maçın kaybedilmiş olması çok önemli değil" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor