Galatasaray'da kritik gün!

Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre Merkezi’ndeki Mali Genel Kurul'da Adnan Polat ve yönetiminin mali ve idari bakımdan ibra edilip edilmeyeceği belli olacak. Ayrıca 2011 bütçesi de açıklanacak.Aylardır süren tartışmalar, ortalıkta dolaşan teoriler ve “Adnan

Galatasaray'da kritik gün!

Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre Merkezi’ndeki Mali Genel Kurul'da Adnan Polat ve yönetiminin mali ve idari bakımdan ibra edilip edilmeyeceği belli olacak. Ayrıca 2011 bütçesi de açıklanacak.

Aylardır süren tartışmalar, ortalıkta dolaşan teoriler ve “Adnan Polat yönetimi ibra edilecek mi?” sorusu da yanıtını buluyor.

Genel Kurul’da bugün yapılacak mali ve idari ibra arasında fark var. Muhalif üyelerin büyük çoğunluğu yönetimi mali açıdan ibra edip, idari açıdan ibra etmeme hazırlığı yapıyor. Mali yönden ibra olamamak, güvensizlik göstergesi. Böyle bir şey bugüne kadar Galatasaray tarihinde yaşanmadı. Böyle bir durum halinde kulüp ilk kez mahkemelik olacak. Böylece kulübün hesapları da araştırılacak.

Kulüp tüzüğünün 85’e 22’nci maddesi gereğince mali veya idari yönden aklanmamış olan yönetim kurulu 30 gün içinde seçime gitme mecburiyetinde. Yönetimin geçen yıl genel kurul üyelerinden yetki aldığı bütçeyi aşma durumu ise yok.

Galatasaray Kulübü’nün idari ediliş şeklinden memnun olmayan üyeler, bu açıdan ibra oylamasında reaksiyon gösterebilir. Bu ihtimalde ise mahkemeye gitmeye gerek kalmıyor.

Yıllık Olağan Genel Kurul Toplantısı'nın gündemi şöyle:

1. Açılış,

2. Genel Kurul Başkanlık Divanının oluşması,

3. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının söylenmesi,

4. Sunuş konuşması,

5. Faaliyet raporunun sunulması,

6. Denetim Kurulu raporunun okunması,

7. Raporlar hakkında görüşmeler,

8. Yönetim Kurulu'nun Mali ve Yönetsel bakımdan aklanmasının ayrı ayrı görüşülerek karara bağlanması

9. Denetleme Kurulu'nun aklanmasının görüşülerek karara bağlanması,

10. Amatör spor dallarında kurulacak olan Kulüpler Birliği derneklerine katılmak hususunda Yönetim Kuruluna yetki verilmesi konusunun görüşülüp karara bağlanması,

11. Disiplin cezası alan üyelerin, başvurularının görüşülüp karara bağlanması,

12. 2011 Yılı bütçesinin görüşülmesi ve karara bağlanması,

13. Dilekler

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor