Galatasaray Samsunu yendi

Spor Toto Süper Lig'de 2. hafta mücadelesinde Galatasaray evinde, Samsunspor'u 3-1 mağlup etti ve bu sezonki ilk galibiyetini elde etti. Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena'da oynanan ve ilk yarısı da Galatasaray'ın 1-0'lık üstünlüğü ile sona e

Galatasaray Samsunu yendi

Spor Toto Süper Lig'de 2. hafta mücadelesinde Galatasaray evinde, Samsunspor'u 3-1 mağlup etti ve bu sezonki ilk galibiyetini elde etti. Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena'da oynanan ve ilk yarısı da Galatasaray'ın 1-0'lık üstünlüğü ile sona eren mücadelede sarı-kırmızılı takımın golleri 18. dakikada Melo, 72. dakikada Elmander ve 74. dakikada penaltıdan Selçuk'tan gelirken, Samsunspor'un tek golü 54. dakikada eski Galatasaraylı Mustafa Sarp'tan geldi.

Samsunspor'da kaleci Ahmet Şahin 73. dakikada kırmızı kart gördü ve oyun dışında kaldı.

Karşılaşmaya damga vuran isim 61. dakikada oyuna giren bir gol atan ve takımına bir penaltı kazandıran Johan Elmander oldu.

Galatasaray bu galibiyetle ilk puanlarını alırken, Samsunspor da 3 puanda kaldı.

CİM BOM HIZLI BAŞLADI, DURDU, AÇILDI...

Evinde oynadığı maça hızlı başlayan ve golü de erken bulan Galatasaray, ilk yarıda çok rahat bir oyun ortaya koydu. Samsunspor'un bir türlü organize olamaması da bunda çok etkili oldu. İkinci yarıda ise Galatasaray sıkıntılı dakikalar yaşadı. Mustafa Sarp'ın golünden sonra Galatasaray kalesi tehlikeler atlattı. Fatih Terim'in yaptığı değişiklikler ise oyunun gidişatını değiştirdi. Elmander ve Sercan'ın girişi hücum hattını hareketlendirdi ve Galatasaray aradığı golleri bularak galibiyete uzandı.

MELO'DAN MÜTHİŞ GOL...

Sarı-kırmızılı takımın Brezilyalı yıldızı Felipe Melo, açılış golünü atan isim oldu. 18. dakikada gerçekleştirilen duran top organizasyonunda topu önünde bulan Melo, yaklaşık 30 metreden çok sert bir vuruş yaptı ve kaleci Ahmet Şahin'i avladı. 1-0.

ELMANDER-SERCAN ORTAKLIĞI...

Galatasaray'ın ikinci golününün altında oyuna sonradan giren iki isim imzası vardı. 72. dakikada Sercan, ceza yayı üzerine hareketlenen Elmander'e çok şık bir topuk pası verdi, Elmander, yerden düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi. 2-1.

ELMANDER PENALTIYI YAPTIRDI, SELÇUK ATTI...

Arena'da Galatasaray'ı rahatlatan dakika 74 oldu. 73. dakikada Ahmet Şahin, degaj yapmak üzereyken, koşarak Elmander'e çarptı, Kuddusi Müfüoğlu bu pozisyonda Ahmet'e kırmızı kartını gösterirken, penaltı kararını da verdi. Topun başına geçen Selçuk, köşeden topu ağlarla buluşturdu. 3-1.

BAROS İLK 11'DE...

Teknik direktör Fatih Terim, İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçında oyundan alınırken sinirli tavırlar sergileyen Milan Baros'u Samsunspor karşısında da ilk 11'de sahaya sürdü. İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçında oyundan alınmasının ardından sinirli bir tavır ortaya koyan ve direkt soyunma odasının yolunu tutan Baros'a Fatih Terim'den bir ceza gelmedi ve Çek golcü takımdaki yerini korudu.

Fatih Terim, sakatlığı düzelen İsveçli golcü Johan Elmander'i ise yedekler arasında soyundurdu.

TERİM'DEN GALİBİYET HAMLELERİ...

Galatasaray'ın yediği beraberlik golünden sonra sarı-kırmızılı takımın deneyimli teknik direktörü Fatih Terim, 3 değişikliğe gitti. Terim ilk olarak 61. dakikada Eboue'nin yerine Elmander'i sahaya sürdü. 67. dakikada Baros yerini Sercan'a bıraktı. Son değişiklikte ise Kazım'ın yerine Engin Baytar oyuna dahil oldu.

KADRODA 2 DEĞİŞİKLİK...

Galatasaray'ın Samsunspor karşısına çıktığı ilk 11'de, İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçından 2 oyuncu yer alamadı. Sakatlıkları devam eden Servet Çetin ile Çağlar Birinci, Samsunspor karşısında kadroya giremezken, sakatlığı düzelen Hakan Balta ile yeni transferlerden Albert Riera, ilk 11'de yer aldı.

İspanyol futbolcu Riera, Samsunspor karşısında sarı-kırmızılı formayla ilk resmi karşılaşmasına da çıkmış oldu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor